Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 малко помощ ? за избор
Автор: Георги   
Дата:   16-09-04 21:59

здравейте, чудя (съвсем напред, понеже искам да направя правилния избор) се между две камери и ще съм Ви благодарен за малко помощ.

първо.. какво Ви е мнението за Pentax *ist DS, който излезе тия дни като по-евтин вариант на Pentax *ist D DSLR,

и второ така съвсем за любителско снимане, какви са плюсовете и недостатъците на двата варианта:

Oly 8080
Pentax *ist DS

... сигурно бих предпочел 300D, но при тази ценова политика в тази част на Европа ми се вижда по-добре като вариант Pentax-a. Още повече доколкото разбрах вносителя май не мисли да прави както с 300D - цена в USA 700$, цена тука 1300$

Отговори на това съобщение
 Re: малко помощ ? за избор
Автор: epixs   
Дата:   16-09-04 22:08

ako vzemesh dslr, shte davash li pari za stykalca???

Автор: Thor   
Дата:   16-09-04 22:15

аз бих взел Pentax-a ,просто защото във всяко отношение е с по големи възможности и можеш да го използуваш с всички видове обективи на Pentax и можеш да си намериш много евтини обективи втора ръка ,както аутофокус ,така и механични, че даже и от преди 40 год Asahi-Takumar и пак ще дам за пример една снимка която съм правил със точно такъв обектив Asahi-Takumar SMC 55mm 1.8 на резба който съм закачил за EOS DSLR с един адаптор/преходник EOS/M42 ,даже и не съм му чел характеристиките ,но мнението ми е това :

https://photo-forum.net/i/29093&USER_ID=3511

иначе бих избрал EOS .... поради същите причини и в плюс и USM -то ..

Дата:   16-09-04 22:22

реално... сякаш не-ДСЛР повече ми допада като вариант, понеже съм любител... чета, чета сайтовете и много ми допада C8080...

иначе, epixs, не, не мисля да земам една камара обективи, светкавици и т.н.

Тхор, ама аз не се занимавам професионално с фотография, а дори имам навика да мъкна апарата с мен като ходя насам-натам през деня.

какви са слабостите на 8080 пред един ДСЛР? Бил той Пентакс или да кажем 300Д?

и предимства? ако има такива де

благодаря предварително за отговорите

Автор: machine_head   
Дата:   16-09-04 22:26

що бре, ти и с фуджито снимаш добре....

Автор: pulse   
Дата:   16-09-04 22:28

Георги, ако искаш да работиш с raw забрави за този олимпус, чувал съм, че много бавно записва [smilie8]

Дата:   16-09-04 22:29

да фуджито ми върши перфектна работа, това което ме блазни в повече е по-доброто качество при печат А3 и нагоре... помня бони беше писал че на олимпуса е много добро качеството при А3

Дата:   16-09-04 22:30

еми тогаз питай бони що го разкара бързо,бързо пак той май беше писал нещо по темата...

Автор: LinkBeat   
Дата:   16-09-04 22:33

За * ist D, освен високата цена($1300 в САЩ) имаше и някакви недостатъци- бавен буфер и ..., но сега при тази цена и компакност...!? Обаче виж все пак цялостните мнения след няколко месеца. Не е лошо и да прецениш дали ще можеш да намериш аналог на излизащия сега обектив на Canon 10-22, който ще е добро решение са super wide за 300 D. Трябва ти и един tele zoom и нещо за макро (например 105 Macro 1:1). По лесно ще е с Oly-то, но пък тук например имаш възможността да си гледаш през обектива, без да хабиш батериите, докато си избираш обект. Разликата в качеството на снимката също не малка, що се отнася до по-голямата матрица (прибл. 23 х 16 към
8х6). Само това даже е достатъчно за избора!
Снимките на хартия вече приличат на тези от филм. И много обработки понасят. И ISO 800 e като ISO 200 на OLY-то. Но за обективите си трябват средства(но има решения и с по-евтините- снимаш на AV с бленда 8-9 и
малко по-високо ISO (ако се налага и от статив) и всичко е като със супер скъпите обективи.

Публикацията е редактирана (16-09-04 23:02)

Дата:   16-09-04 22:48

ами на мен 80% от снимките ми в профила са правени с DSLR с механични обективи ,нямам претенции да са издържани като качество на обработка или композиция ,но пък от страна на оптическо качество - DOF ,BOKEH рязкост и контраст надали ще има компактен цифров фотоапарат който да съперничи - това за оптиката ,да не говорим за снимки при липса на достатъчна светлина ,където светлосилата на обектива и ISO-то на фотоапарат играят роля , а като удобство за да си го носиш с теб-фотоапарата ( а и pentax-а е най малкия DSLR на пазара в момента ) можеш спокойно да си избереш два обектива един 35мм и един 100мм или 135мм така ще покриеш по голяма част от дължината ,но пък ще получиш несравнимо качество ..горе-долу така мисля аз ..[smilie7]

Публикацията е редактирана (16-09-04 22:51)

Дата:   16-09-04 22:51

ми добре мислиш, мисля че мислиш правилно...

Дата:   16-09-04 22:52

бони, що разкара Оли-то? :)

и каква е цената ориентировъчно в момента на това оли при теб?

Дата:   16-09-04 23:52

ето и една снимка токущо направена с 26 годишен механичен обектив ..

http://images3.fotopic.net/?iid=yfi0yz&outx=600&noresize=1&nostamp=1

начина по който може да се изолира даден детайл това е и една от причините да избера DSLR ,което е абсурд с която и да е сапунерка ,имам в предвид качеството като цяло .. а и да фокусираш като гледаш какво снимаш директно е още едно голямо предимство [smilie7]

Автор: boni   
Дата:   17-09-04 00:17

Разкарах го поради 2 причини:
1 . Много бавно пише в RAW(15 сек между 2 снимки),а аз обичам RAW. Освен това RAW файловете са му 11мб,което е адски много .
2. Установих ,че ми липсва сниамнето при лоши светлинни условия,а никой апарат освен ДСРЛ-а не може да снима при такива.
Иначе Оли 8080 е чудесен избор- невероятно рязък обектив и много полезни хитрости в менюто,особено директната хистограма е страшно полезна.
Хубав апарат е 8080

Автор: boni   
Дата:   17-09-04 00:20

За сега нямам забележки към Д70. Харесва ми във всяко отношение.

Автор: OneEnthusiast   
Дата:   17-09-04 00:33

Щом като фуджито ти върши перфектна работа и си доволен от него, така, както описваш, че не ти се мъкнат тежки работи и предпочиташ постоянно да ти е под ръка апаратът, не си вземай DSLR.

първа  назад  1     всички  напред  последна