Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с JS функциите и browser != IE
Автор: photo.forum.фен   
Дата:   13-01-04 22:51

До admin:
Предполагам, че тествате работата на сайта и с browser-и, различни от Internet Explorer?

Ползвам Opera, Konqueror, Mozilla, Links ... каквото имам подръка ... и има сериозни проблеми с част от функциите на сайта:

1. Менюто "Албум" - появява се, но не може да се избере нищо от него.
2. Писането на отговори във форума - виртуалната клавиатура, вмъкването на емотикони и оформлението на текста не работят.

Моля, направете необходимите промени по скриптовете или добавете възможност да се използват функциите без да се разчита на JavaScript!

:o)

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с JS функциите и browser != IE
Автор: sagittarius   
Дата:   13-01-04 23:53

Абе я си инсталирайте Explorer и спрете да се оплаквате!
Утре някой програмист ще си напише браузър и ще тръгне по форумите да плаче, че няма функционалност. Разработчиците на сайтове да не са (сме) длъжни да се съобразим и с него.
photo.forum.фен, не се засягй - нищо лично! Но като чуя Opera, Konqueror, Mozilla и други подобни извращения, лошо ми става. Ползват ги по-малко от 2% от потребителите на Интернет и прогресивно намаляват. Чудя се даже дали тези посещения не идват само от web-дизайнери, които тестват чуждите сайтове и тук таме някой вманиачен противник на Microsoft ...

Хора, зарежете тая тема. Само ще си чешем езиците за глупости. Този сайт е за фотография!

alooooooooooo ....
Автор: opeldjia   
Дата:   14-01-04 10:33

... aide stiga si drynkal gluposti !!!
Vse pak si mislia che ako razrabotchicite na sitove ne sa(ste) hyper plitkoumni shte mogat da go napraviat da raboti navsiakyde i niama da osirat s gluposti ot sorta na "Абе я си инсталирайте Explorer и спрете да се оплаквате".
I za da go dokaram v tvoia ton shte ti kaja na men pyk ot kvo mi stava losho - stava mi losho ot web-disaster-i koito drugo osven winboze i IE ne sa vijdali i si misliat che sveta se vyrti okolo M$ koito im styrchi ot zadnika ... E da ama ne - ima i takiva deto ne prishivat baltona kym kopcheto ... taka che - koito znae kak se praviat tia neshta da gi pravi, pyk koito ne znae da si naliaga parcalite i da si zatvaria chovkata ...

P.S.
1. nishto lichno kym nikogo
2. site-a naistina e za fotografia i vypreki neistovite usilia koit polojih ne mojah da se sdyrja i otgovorih za koeto da me izvinite

Публикацията е редактирана (14-01-04 10:33)

Дата:   14-01-04 11:00

Я да уточниме кое е балтона и кое е копчето. Върни се малко по-нагоре да видиш едно процентно съотношение. На мен ми се струва, че някои и до копче няма да стигнат.

И още нещо. Има една организация W3C, която пише препоръките за валиден HTML, CSS, JS и т.н. код. Е, като напишеш кода според тези препоръки и работи нормално на браузъра на 98% от посетителите, у кого е вината за проблемите на останалите? Дали пък другия браузър не е боклук, а?

kvi preporyki kvi 5 leva bre ?!?!
Автор: opeldjia   
Дата:   14-01-04 11:34

horata spesifikacii sa napisali ... ama na nas ni e po-lesno da pozlvame preporyki - " za da raboti edi kvo si to se pishe kato kliknesh s miskata edi kyde si" - znam che taka se pravi predimno, to zatova i neshtata sa na takyv hal.
posle idva testvaneto - raboti li v IE (spored preporykata nai-veroiatno) - raboti ! Eeee mi super - znachi e OK ... ama che Netscape bili izmislili niakyff si JavaScript i go bili opisali v niakva si tam mijava spesificacia, koiato drugia browser (bokluka de) vzel che spazil - eeee ami to si e negov problem, nali na M$ rabotime ... ta taka - aide sys zdrave

P.S. "Tva e polojenieto, Minke" kakto kazvashe edin priatel - aide stiga sme drynkali gluposti - ti si ubeden che M$ e "pytia,istinata i jivota", pyk az si mislia che ne e - ot tva snimkite po-hubavi niama da stanat ... po-loshi sigurno syshto niama da stanat, ama shte se nervime samo. Ta po toia povod - haide da vyrvim da ziapame snimki
[beer]

Публикацията е редактирана (14-01-04 11:40)

Автор: n_antonov   
Дата:   14-01-04 12:26

Като стана дума за стандартите, важно е да се има предвид, че MS не ги спазва и прави браузера си "уникален", разчитайки на популярността на операционните си системи, с които той е обвързан. Антитръстовите дела срещу тях се основаваха именно на този проблем.

Така че, съобразяване с IE не означава изобщо спазване на стандартите. Въпреки значителната популярност на Windows, хората с други ОС са дискриминирани съвсем умишелно. Между другото, MS спряха разработката на IE за Mac OS, Apple разработват собствен бразуер, базиран на енджина, който е залегнал в браузера Konqueror от графичната среда KDE за Unix/Linux.

Впрочем, най-достоверният тест за съвместимостта на кода на един сайт е текстовият браузер links. Той се ползва освен това и от слепите, а и те също имат право да ползват интернет. Не мислите ли?

Сега, относно проблема. Аз съм Netscape 7.1 под GNU/Linux и нямам проблем със сайта, JavaScript-а си работи.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-01-04 13:16

Добре, че M$ не са започнали да правят и фотоапаратчета, че щяха да работят само под Win > 2000 и пак да завладеят пазара [smilie3]

Дата:   14-01-04 13:21

[beer] За снимките!

А в Интернет така или иначе няма да угодим на всички!

Дата:   14-01-04 16:22

Sagittarius, съжалявам, че превърна простата ми молба за техническа помощ в политически проблем - повтарям, тук не става въпрос за недоволство, извращения, фотография ... има конкретен проблем и търся (евентуално) разрешение.

Ако влезеш в web counter-а на тази страница и отидеш в раздел System -> Browser, ще видиш че над 7000 уникални хита (което е малко над 9% от посещенията на сайта) са направени с browser-и, различни от IE.

Лично аз имам достатъчно основателни причини дори и под Windows-ка платформа да ползвам Opera, Mozilla или нещо друго, различно от Internet Explorer. След последната случка преди месец, когато чистих троянци от няколко десетки компюра, само защото с IE 6 (със всички кръпки и ъпдейти) отворили безобидна html страничка ...

За 2%-ния дял, който прогресивно намалявал, също не мога да се съглася. Дори твърдя точно обратното. Погледни на този адрес: http://news.netcraft.com/archives/2004/01/01/january_2004_web_server_survey.html (не мога да го вмъкна като директен линк, функцията не работи). Тук става въпрос за сървърни платформи, но тенденциите определено се дублират и при desktop системите.

За W3C и стандратния kод ... :) IE е всичко друго, но не и стандартен. Отиди на validator.w3c.com, ако не ми вярваш. И провери страници, писани за IE дали са стандартни.

И последното към тебе. Отвори http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fphoto-forum.net%2F&charset=windows-1251+%28Cyrillic%29&doctype=HTML+4.01+Transitional&ss=1&sp=1&No200=1&verbose=1, това ще ти стартира тест за съвместимост на кода от началната страница на Photo Forum. Тъй като html-а е без зададен DOCTYPE (което се изисква стриктно от стандартите), приемам че използваме HTML 4.01 Transitional. Надявам се да успееш да се ориентираш къде и какво пише. Можеш да го пуснеш и върху тази страница от форума. Ако ми остане време, ще прегледам внимателно скриптовете и ще се опитам да дам конкретни предложения в код.

За n_antonov: Благодаря! :) Наистина се оказа, че новия Firebird (Mozilla) се справя с JS-а. Скриптовете са писани от Мирчо Мирев (mo@momche.net) и предполагам, че много лесно могат да бъдат коригирани за коректна работа с всички сериозни броузери.

Публикацията е редактирана (14-01-04 16:31)

Дата:   14-01-04 16:29

... и още нещо, което пропуснах.

Сайта използва momenu20.js от momche.net за показване на менюто за албума. Тук (http://momche.net/res/menu/) има нова версия, за която автора твърди, че работи без проблеми с Opera 7. Пробвах го, наистина работи. :)

Дата:   14-01-04 16:41

Добре, хвана ме с validator-а.
Дай e-mail да ти пратя нещо.

Автор: machine_head   
Дата:   14-01-04 22:06

"Тук става въпрос за сървърни платформи, но тенденциите определено се дублират и при desktop системите."

е тук вече пък ти се изцепи ама яко...
мда ще си пуснем solaris-а като desktop... хаха

Дата:   14-01-04 23:52

... machine_head, пак се отклоняваме от темата.

"Изцепката" е "яко" премерена - ако сметнеш относителния ръст при server и desktop платформите, desktop дори водят. А и Solaris-а е добра операционна система, да знаеш! :оP

първа  назад  1     всички  напред  последна