Автор: Mobby_Dick
Дата: 15-01-04 15:29
Lyubie - субективно, това понятие включва в себе си доста компоненти, които го изграждат. Има разлика от субективизъм до субективизъм Субективизмът е много ценно нещо, но ако е на базата на опит, познания, наблюдение..т.е. изграден за продължително време и изострил естетическите възприятия и търсения на конкретния индивид. Субективизма не може да е водещ, или доминиращ фактор, тои е само подправка. В края на краищата има хубави и лоши снимки,(както има добро или лошо кисело мляко, вино и т.н.) и не е толкова трудно да бъдат поне приблизително и обективно определяни (ако автора е проверил в практиката достатъчно своите критерий, добре знае дали е естет, или особняк, и до колко може да бъде полезен на останалите, т.е. къде приблизително да слага чертата).
Хубавото на форума е, че с течение на времето добре се опознаваме и всеки за себе си разбира, чие мнение да цени, и на кое е по-добре да не обръща внимание. Кои какви търсения, стремежи, разбирания и критерии има.
Добре е, че човек може да се нагледа на различни неща, разпростряни в целия му естетически спектър. Ако има достатъчно време и желание, може да си намери нужното.
Казват, че истинското изкуство е елитарно, но пък форума според мен не е цедка за елитарно изкуство (такова и да има, то не е сигурно дали пък има зрители:)). Форума за мен е фокус на популярната фотография ВЪОБЩЕ, и това му е хубавото...иначе и аз, и всеки знае, къде в нета можем да се нагледаме на доказани, подбрани образци на изкуството, което индивидуално харесваме.
santos - нищо не губиш, само можеш да спечелиш, ако си качваш снимките. Така ще имаш шанс да разбереш, какво точно не им е художественото, например:) Ако се чустваш незрял и с недостатъчен опит и виждане, за да коментираш или оценяваш снимките, то това поне означава, че си в състояние добре да преценяваш своите реални възможности в момента, а в бъдеще - реално своя напредък и постижения във фотографията. Във нея има много области и притегателни места, за всички, и ако ти е приятна, с времето ще намериш своето място и ще постигнеш напредък, и уверен поглед върху снимките.
Успех.![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
|
|