Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Отново PS8 vs Nikon Capture
Автор: boni   
Дата:   15-09-04 23:51

Една снимка на 1000ИСО прекарана през PS8 конвертора и Никонския RAW конвертор.
Не споря за достойнствата на Никонската програма,но когато се снима на висока чувствителност Фотошоп 8 се справя по-добре.
Определено се вижда по-добрата динамика на снимката ,пълната липса на цветен шум(има само зърно като от филм,което също може да се премахне,но с цената на финните детайли)
Фотошоп 8 изключва напълно шумоподтискането на апарата и премахва само цветния шум като снимката придабива доста филмов вид. Никонския конвертор си оставя действието на шумоподтискането на апарата,което замазва снимката във финните детайли и оставя неприятния цветен шум. Вижте сами:
Снимката :
https://photo-forum.net/boni/t2.jpg

и кроповете - в ляво е от фотошоп 8 , в дясно е конвертора на Никон:
https://photo-forum.net/boni/t1.jpg

челото,лявата буза и шията и лявото рамо на момичето са като измити в снимката от никонската програма - без детайл и без обем,докато в снимката от Фотошоп8 изглеждат много по реално

Публикацията е редактирана (15-09-04 23:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Отново PS8 vs Nikon Capture
Автор: ognyan   
Дата:   16-09-04 00:31

V disno snimkata po mi haresva.
Po malko shum.

Дата:   16-09-04 00:39

Абре Огняне,не виждаш ли ,колко повече е цветния шум в дясната снимка? Това шумоподтискане е най-лесното нещо което ,човек може да направи,въпросът е ,че това е с цената на много детайл и динамика. То си личи .Снимката изглежда много по-дигитално.

Дата:   16-09-04 00:46

Ne stavam za fotograf:(
Pak diasnata mi haresa:)))))

Дата:   16-09-04 00:51

Ето ти лявата с настройка luminance smooting = 55. Сега харесва ли ти?
https://photo-forum.net/boni/7.jpg
Не е въпроса да замажем снимката - това всеки го може. Въпросът е да извадим всичко от файла - рязкост,детайл,динамика и т.н.
За какво ми е да е замазана като има цветен шум,както е в случая с "дясната"

Автор: enigmata   
Дата:   16-09-04 00:55

Otrajenieto na ochilata e mnogo po-detailno pri liavata snimka.Boni prav si che diasnata snimka izglejda cifrovo, no vupreki tova mi haresva poveche.Ot liavata snimka, kak da go kaja, luha toplina, niakak si e po-jiva. I dvata varianta na snimkite sa dobri, zavisi kakuv e krainiat rezultat koito tursish.[smilie24]

Дата:   16-09-04 01:02

По-жива е ,защото има много повече разработка в полутоновете и повече динамика.
А на повечето хора им харесва предимно дясната ,защото напоследък гледаме много повече телевизия и видео,а не кино и сме свикнали с дигиталното изображение :))

Публикацията е редактирана (16-09-04 01:06)

Автор: enigmata   
Дата:   16-09-04 01:06

Imash predvid diasnata :)

Дата:   16-09-04 01:07

Sega e po hubava da.

Дата:   16-09-04 01:14

Мисълта ми Огняне ,е че Фотошоп 8 ми дава по-добър изходен файл в случая. С повече динамика и без цветен шум.Този файл много прилича на филмов кадър.След това аз този файл мога да си го чистя от зърното и т.н.
Никонския конвертор ми дава изходен файл в който динамиката не е на ниво и има цветен шум,който е трудно да се премахне.

Дата:   16-09-04 01:21

Фотошоп pri vsichki sluchai e po dobur ot bezplatnite softoercheta kum aparatite taka e.
Ama na men ne mi obrushtai vnimanie az niamam i edna snimka oshte.

Дата:   16-09-04 01:25

Ама този софтуер на Никон е много сериозен и хич не е безплатен да ти кажа...

Автор: keser   
Дата:   16-09-04 13:47

Boni, ni6to ne kazva6 za cvetovete, na tazi v diasno cvetovete sa po estestveni, drugata malko jultee.
PS ne mi haresva s tova, 4e cvetovete na snimkite se vijdat razli4no v nego i izvun nego. Ne sam siguren, no mislia 4e PS polzva za baza LAB, tova ozna4ava 4e ima konvertirane ot RGB->LAB i posle obratno RGB<-LAB. Predpolagam to4no tam se polu4avat tezi razliki v cvetovete.

Spored men Nikon Capture dava po realisti4en kadur ot kum cvetove, a 6uma e po malkoto zlo.

първа  назад  1     всички  напред  последна