Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с плъгините и фотошоп
Автор: boni   
Дата:   14-09-04 00:10

Абе не съм голям компютърен разбирач и нещо се оплесках. Заредих си RAW конвертора на Никон и изведнъж ми се шернаха някакви плъгини от него във фотошопа 8 . Като се опитам да си отворя никонския NEF във фотошоп 8 и ми се включва конвертора от никонската програма.
Сега не мога да го излъжа и да си ползвам Фотошопския конвертор ,а аз много държа на него ,защото има някои неща,които другаде ги няма ,а и дава най-филмов вид на снимката .
Понагайте и кажете как да го излъжа пак да си работи...

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с плъгините и фотошоп
Автор: ognyan   
Дата:   14-09-04 00:14

Vij v nastroikite niakude dali mojesh da mu zadadesh tochno koi formati iskash da otvaria.Options.
Ako li ne namerish,deinstalirai novata programa i posle ia instalirai pak kato vnimavash dokato trae instalaciata da mu dadesh tochno kakvi formati da otvaria.
Prosto shte mu dadesh da ne otvaria raw.
I togava samo shopa shte gi otvaria avtomatichno.

Дата:   14-09-04 00:16

Trii конвертора на Никон nai dobre ako ne se spravish.

Дата:   14-09-04 00:17

Абе деинсталирах я ,обаче това чудо си остана така,явно нещо се е закачило към фотошопа и не мога да се оправя.

Дата:   14-09-04 00:24

Hmmm:(
Che niama niakoi razbirator v zalata v momenta da go pitam.
Vlez i v win papkata i go iztrii ot registara. Regedit.exe startirash go i triesh na programata na Nikona instalaciata.
Ama pak ne znam dali shte stane.:(
Sigurno ima niakakuv inteligenten nachin ama ne mi e idvalo na uma da pitam koito triabva.

Автор: stoevmobile   
Дата:   14-09-04 00:25

туй от regedit, ако не знаеш какво правиш.....[smilie5]

Автор: stoevmobile   
Дата:   14-09-04 00:26

по-добре изчакай някой, дето може, да не си преинсталираш РС-то после..

Дата:   14-09-04 00:28

Da nedei pipa po dobre.

Автор: e-design   
Дата:   14-09-04 00:57

C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Plug-Ins
пробвай в тази директория да изчистиш, нещо останало от Никонския конвертор. Тов ми хрувма засега [smilie24]

Дата:   14-09-04 01:03

Пробвах ама не виждам нищо ,което да е останало от Никонския конвертор.....

Дата:   14-09-04 01:05

Toi shte e pros tozi konvertor.
Shopa si e shop:)))

Дата:   14-09-04 01:16

Ааа,готово. Като му дам Open as RAW и си става.
Обичам го този конвертор на фотошоп-8.
Незаменими са настройките colour noise reduction i luminance smooting. Снимката от Д70 ако и вдигна luminance smooting-a на около 50 и заприличва като от Канон 300Д - абсолютно същата.А като го дръпна на 0 и си става като от негатив... Мноо ме кефи това!
А на снимка от 300Д не може да се разкара luminance smooting-a защото таз мазня е заложена на ниско ниво в CMOS-a на Канон,както разбрах от форумите на Канон в dpreview.

Публикацията е редактирана (14-09-04 01:52)

Дата:   14-09-04 01:33

E nali imalo updeit za da stane kato 10D.
togava ne se li opravia?

Дата:   14-09-04 01:37

ми то и 10Д си е така,това си е от типа матрица - CMOS е много шумна и Канон прилагат силно шумоподтискане на ниско ниво,за да се справят с проблема.Ето тук съм показал резултата:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=40510&t=40381&phorum_uriauth=#reply_40510
Абсолютно същото замазване на текстурата се получава като на подобна снимка от Д70 и дръпна luminance smooting-a на около 50-60.

Публикацията е редактирана (14-09-04 01:39)

Автор: GuruMMX   
Дата:   14-09-04 02:02

Бони, тва на Nikon-a му се вика по-слаб антиалейзинг филтър! Не мисля, че има нещо общо с вида на матрицата... CMOS ili CCD...
Именно за това страда от моаре!!!

Същия ефект се получава и при моя апарат (1Д), но не защото е със CCD, a защото му е слабо замазващото филтърче хе хе :)

[beer] [shtrak]

Дата:   14-09-04 02:11

Нищо подобно няма това с по-слабия филтър.По слабия филтър вдига малко резолюцията.
Чети и ще видиш ,че на всякъде по нета по форумите на Канон си пише,че CMOS-a има силно вътрешно шумоподтискане и маже финните детайли.
Както виждаш контурите и на двете снимки са еднакво остри,но е замазана леко текстурата на Канонската снимка - точно както ако го направиш с луминансен шумоподтискащ филтър.
Това особено добре се вижда във фотошоп 8 където при снимките от Канони с CMOS не може да се изключи напълно шумоподтискането ,докато при CCD това става и снимката придобива много филмов вид. Това обаче може да стане само в конвертора на фотошоп 8

Автор: lubo1972   
Дата:   14-09-04 17:00

Пробвай в C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Plug-Ins\Adobe Photoshop Only\Import-Export ili C:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0\Plug-Ins\Adobe Photoshop Only\FileFormats там нейде требе да е 'гадината' [smile] :-)

Автор: Sid   
Дата:   14-09-04 17:07

boni, не знам дали си успял да си оправиш Photoshopa, както трябва, мисля, че проблемът ти е в директория C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Plug-Ins\File formats, там може би има нещо останало от Никонския софтуер или ли пък софтуерът ти е подменил файла: Camera Raw.8bi. Провери

първа  назад  1     всички  напред  последна