Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Такумар 50/1.4 и фул-фрейм
Автор: ecobo   
Дата:   13-10-06 23:01

Пробвал ли е някой? Много ми е интересно как ще се държи...

Отговори на това съобщение
 Re: Такумар 50/1.4 и фул-фрейм
Автор: muu   
Дата:   13-10-06 23:03

bi trqbvalo da se durji o6te po dobre,pitai georgi,toi e po taketata...

Дата:   13-10-06 23:17

Имам предвид дали ще е равномерно рязък по целия кадър или ще е мьек по ъглите. Нямам никакъв опит с Такумари...

Дата:   13-10-06 23:21

mi kato na film bi trqbvalo da e,vij po forumite za taketa... georgi e s krop ,neznam dali go e probval na ff,no e iz4ovurkal cqloto info za taketa mai...

Автор: Георги   
Дата:   14-10-06 09:40

ми аз лично не разбирам въпроса на екобо [smilie11]

звучи ми като "препоръчайте ми нещо млечно, ама всъщност аз много не обичам мляко"

Автор: n1x0n   
Дата:   14-10-06 09:54

Абе доста омеква по краищата на ф под 5,6, да не говорим че на SMC версията сложена на 5Д, леко опира огледалото, поради някаква причина.

Дата:   14-10-06 09:59

стига бе никсъне, не се включвай в главоблъсканицата

за какви краища говорим като дофа на 1.4 е толкова плитък че почти няма вариант да вкараш в една равнина център-краища?

ако ти трябва за да затваряш бленди то всеки пентакон за 30 лева би ти вършил същата работа. а ако ще го ползваш на бленда 8 и нагоре, или изобщо ще гониш рязкост по целия кадър - то тогава ти трябва макро педесетица. примерно някоя от канонските.

такумара и изобщо канонската 50/1.4 си имат друго предназначение

Автор: n1x0n   
Дата:   14-10-06 10:40

за какви краища говорим като дофа на 1.4 е толкова плитък че почти няма вариант да вкараш в една равнина център-краища?

Снимах една стена, за да имам всичко в една равнина и на отворените диафрагми, просто за тест... пък и като знам ecobo как снима - надали го интересува баш боке-то на 1,4 [smilie3]

Дата:   14-10-06 12:04

ами значи 50/1.4 не е неговия обектив

Дата:   14-10-06 23:53

e,to ako ne e boketo koe da go interesuva ot tozi obektiv...ako muu e za plitko ravno i ostro da si vzeme durt nikkor na 1.4,spravki v profila [ezik]

Автор: Airborne   
Дата:   15-10-06 13:14

пробван е (срещу ЕФ 50/1,4 и ЕФ 50/1,8 (металния)). ето ги моите наблщдения:

отворен:
пентакса има видимо повече детайл в центъра и аберира по-малко, но цялостно контраста е много по-нисък. по краищата пентакса е малко по-мазен, но и двата са зле. ЕФ-а винетира зверски (при ф/1,4 в центъра, прави ф/2,8 по края)

ф/4:
пентакса има минимално повече детайл в центъра, но ъглите са меко-казано меки. контраста на ЕФ е далеч по-изразен и ъглите са почти като центъра.

и двата не са коригирани добре сферично и си кривят зверски в сранение с това, коет съм виждал от цайс и лайка.

заключение: по такумара ми има 1 пръст прах

Автор: navy   
Дата:   15-10-06 13:50

Мдааам, почти всички светлосилни стари са меки, а тези на М42 са и със слаб контраст, някои дори леко изменят цвета.
За сега според моите практически наблюдения единствено цайсовите стъкла докарват прилична острота и контраст при остворена бленда. За лайка не знам, не съм пипал наскоро, най-вероятно и те.
Всъчщност тя целта им е ясна на тези обективи, така че Екобо да не търси под вола теле, демек острота и контраст [smilie7]

Дата:   15-10-06 14:08

navy, а какво мислиш за пренасянето на генетичен материал в ДНК структурата на двойната спирала?

Автор: navy   
Дата:   15-10-06 14:09

Същото, каквото и ти [smilie7]
Сори, май съм повторил поста ти, ама повторението е майка на знанието [smilie18]

Дата:   15-10-06 17:07

navy, аз мога да то кажа за поне 1 скъп Цайс (дето се води хубав), който е ужасно мек в ъглите дори и на кроп...

Герге, не съм се засилил да купувам такумар (не'ам нужда), ама ми е интересно какво-що понеже се изсипаха сумти суперлативи точно за 50/1.4... Аз лично бих предпочел канонския вариянт, най-малко заради автофокуса...

Дата:   15-10-06 17:48

ами така като те чета определено по би ти паснала пеесетица макро

или както си с фф и ще гониш качество, ми купи 35/1.4L, такумара си е компромисен вариант за цената си. аз лично никога не съм твърдял, че е по-хубав от канонския, а че ти дава почти същото при цена 100 към 700 лева.

Дата:   15-10-06 17:56

Уфф, не ме бъзикай за 35/1.4 че малко ми трябва... [smilie5] Жената ще ме изгони вече... [smilie18]

Аз затова питам затози обектив - щото не знам. Мислех си дали "легендарното" боке няма да е още по-легендарно на ФФ...

А за 50/2.5 макро - вчера обяснявах на един приятел колко е добър, ама не знам дали ми повярва [smilie18]
[smilie18] [smilie18]

Дата:   15-10-06 18:12

ми прати някой до хамбург щи дам адрес на магазин, където сумилукс 50/1.4 стъпваше на около канонската цена

имаше и ноктилукс де ама едва ли ще ти хареса цената [smilie10]

Дата:   15-10-06 18:19

Амми - Хамбург.... Ако мки попадне някой път, ще пробвам, ама да купуавам за да пробвам - не съм фен [smilie25]

Между другото, виждам съм невероятно готино боке от този хобектив, затова питам дали някой не го е пробвал на ФФ.

Никсън, ако опира на 5Д, защо да не опира на 1Дс? Пък и кой ли би рискувал да пробва...[smilie8]

Дата:   15-10-06 18:51

be po interesno mi se struva kak 6te risuva noviqt 50 1.2 EF L na canon...

Дата:   15-10-06 19:25

ecobo: механизма на огледалото на 5д и 1дс2 е различен и адски много обективи, които стават на 1дс2 не стават на 5д. бил "заядлив" 5д казват [smilie18]

Дата:   15-10-06 20:51

Ми той 5д си е пръчка май [smile]
Ако зачетеш по хамериканските форуми как го плюят... И то не хора дето нямат хабер за какво става въпрос, а такива дето са го взели като евтино второ тяло към 1дс, 1дсмк2... Проблеми с матрицата, с огледалото, с фокуса...
Тук не съм чул някой да се оплаква, ама може да е заради това, че в БГ все още има сравнително малко такива тела.

Дата:   15-10-06 21:27

abe ne se oplakvat/zasega/,poznavam trima profasionali s 5D,nikoi ne e mrunkal do tozi moment...

Дата:   15-10-06 21:41

ecobo: не знам какво е пръчка за теб, но аз също познавам хора, които си вадят хляба с него и са доволни. знам дори за случаи (множествено число) фотографи да си продават средноформатната система за еос система с основно тяло 5д. 1дс е по-висок клас и не пасва всеки му в ръката

Дата:   15-10-06 21:50

механизма на огледалото на 5д и 1дс2 е различен и адски много обективи, които стават на 1дс2 не стават на 5д. бил "заядлив" 5д казват.....
te takava situaciq leko me o4udva,pri nikonite ne sum sre6tal,a ne sum i 4uval za podoben problem.pri nas kakvoto stava - stava[smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна