Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Комбинация от 2 преходника?
Автор: dimi_borgir   
Дата:   15-10-06 14:34

Бих искал да ползвам цайсовите ми стъкла за Пентакона на дигиталния ми Минолта. Имам преходник Пентакон/М42.
Има ли смисъл да си взема един преходнк М42/Минолта А и да комбинирам двата преходника (което би ми излязло по-евтино), или направо да поръчвам някъде преходник Пентакон/Минолта А?

Отговори на това съобщение
 Re: Комбинация от 2 преходника?
Автор: 3DFEN   
Дата:   15-10-06 14:41

Ми то най добре с проба става

Дата:   15-10-06 14:42

Нали става дума да не давам излишно пари за адаптори, затова питам

Дата:   15-10-06 14:54

1.Ми като сложиш два преходника да не се измести фокусното разстояние
2. Ако имаш директен преходник е по добре - по малко развиваш, слагаш нагласяваш и тн.

Автор: Cristinel   
Дата:   15-10-06 14:56

Ще изгубиш безкрайността с 2 прехидника!

Автор: pomstar   
Дата:   15-10-06 15:27

Има смисъл да си вземеш адаптор М42/Минолта А. Хем ще можеш да си ползваш и други М42 стъкла ако ти попаднат.

Автор: rolla   
Дата:   15-10-06 18:29

Абе каква безкрайност ще изгуби.Пентакона предполагам е за средноформатен и като му сложиш преходник към М42 си става един обикновен обектив на М42.Както не губиш безкрайност когато слагаш примерно един хелиос на минолтата така няма да изгубиш безкрайността и с пентакона.По добре е с два преходника според мен.Както казва pomstar после може на друг М42 да си ползваш преходника М42/минолта.

Дата:   15-10-06 18:33

rolla, и аз така предполагам..

Автор: alsash   
Дата:   15-10-06 18:34

ei hora ste me nakarate da se otkaja ot foruma.....zashto ne chetete literatura po vaprosa a barborite tuka-BADIVA

Автор: borovinka   
Дата:   15-10-06 18:39

Преходник Pentacon/Minolta AF практически не се предлага на пазара. Може някой да ти го врътне, ама няма да е евтино.
Начинът е с двата преходника.
. . . но има нещо друго - средноформатната оптика няма тази детайлност на изображението, която дава малоформатната. Може да не ти харесат картинките.

Дата:   15-10-06 19:08

alsash, кажи какво да прочета, нали затова съм пуснал тая тема

Автор: alsash   
Дата:   15-10-06 20:03

optika...ili na Ianka Kiurkchieva...Obshta fotografia I chast....sajaliavam za otnoshenieto ama s povechwe znania po OPTIKA...tezi vaprosi sa izlishni......OH KATO GLEDAM TUKA STAVA DUMA KAK DA ZAOBIKOLIM BEDNOSTTA SI...A NE DA SI KUPI CHOVEK KAKVOTO MU E NUJNO

Автор: mravunko   
Дата:   15-10-06 20:25

дими зависи колко ще ти се отдалечи обектива от матрицата и зависи дали има оптичен елемент. най-добре да пробваш, така само ще гадаеш:)

може и да нямаш безкрайност, но може и да имаш, ако изгубиш безкрайност пък ще имаш прекрасно макро:)

Дата:   15-10-06 20:31

Абе аз Горе го бях казал там ама с други думи: Козата си иска пръч.
требе си един преходник.
Ха на здраве че ми изстина бирата.

Дата:   15-10-06 21:21

alsash, мерси за инфото [smilie24] Нямам знания за оптика, но все пак имам достатъчно, за да си го представя, че обектива бива изместен напред. Въпреки това, не мога да знам КОЛКО ще е изместен. Може пък някой вече да е бил в същата ситуация и да сподели.

Иначе съжалявам, че ти припомних някои пусти истини. 50% от темите в тоя форум са пуснати с целта да се понамалят малко разходите свързани с фототехника, а около 90% от темите във всекидневието на българина са с цел да заобиколят бедността.

Да останат пари за една бира ;) [beer]

3DFEN [beer]

Трябва да се пробва

Автор: rolla   
Дата:   15-10-06 23:44

dimi_borgir,имам въпрос:
Слагал ли си обектив М42 на минолтенското тяло с преходник M42/minolta AF?
Примерно такъв:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-10/plfb1837.JPG
http://images.medianord.de/erez3/cache/Bilder%5F5056%5Ftif1065e95c203000000ffffff12c12c0193e805501a.

Ако си слагал и нямаш проблем с безкрайността значи няма да имаш проблем и с Цайсовите обективи които имат преходник към М42,освен ако техния преходник не е направен дефектно и да губи безкрайност дори на М42 тяло(което много ме съмнява).Естествено ,че средноформатния обектив отива напред защото работната му отсечка(ако е такъв термина) е по-голяма от на малкоформатните СЛР-и.
Всъщност това не го пиша за теб щото виждам че и ти разсъждаваш така,а за останалите които смятат ,че няма да се получи.
Аз съм катерил sonnar 180/2.8 на Пентакса и къртеше.Дори не вдянах веднага че това е средноформатен обектив с преходник за М42.И се чудя що е толкова голям:))
Обаче виж Боровинката какво ти пише.Качеството на средноформатните принципно е по-кофти от на малоформатните.

Автор: Стоев   
Дата:   16-10-06 00:29

Имаше неотдавна в една тема линк към таблица с възможните комбинации МФ обективи и АФ тела...

Ще опитам да го потърся

Дата:   16-10-06 01:13

rolla, не съм слагал никога и не знам как ще е с безкрайността. Май ще е най-добре да подходя експериментално, т.е. със заплащане [smilie18]

Знам, че някои средноформатни имат по-лошо качество от 35мм, но моите не са от тях. Именно Сонара, за който и ти говориш, както и Флектогона 50мм и Биометара 80мм.

Всъщност си мисля и за преходник за обективи на Канон ФД, щото имам голям запас от класически твърди и зуумове за ФД.

Стоев, много ти благодаря! (И да не го намериш, също [smilie3] )

Автор: bobihot   
Дата:   16-10-06 01:14

Стоефф,
Тя е за Цанони

Дата:   16-10-06 01:25

Бобихот, не се опитвам да нахлузя еф70-200/2.8ИС на Минолта Х700, но ме интересува обратната връзка - МД обективи на ЕОС[ezik] [smilie3] [beer]

Дими_Боргир, не можах да издиря онази тема, бутнах една за ЕОС нагоре. Прасни едно ЛС на Thor с питанки [smilie5] [beer]

Дата:   16-10-06 01:29

Thor е спец по Минолта или по преходниците? (за да знам какво да го питам)

Дата:   16-10-06 01:44

Не знам по какво не е спец, но предполагам че ще може да ти даде поне полезен линк.[smilie24] [beer]

Дата:   16-10-06 01:50

10х!
[beer]

Автор: slav61   
Дата:   16-10-06 09:11

http://jwhub.xtdnet.nl/mug/af-tips.html