Автор: volokin
Дата: 12-09-04 07:16
Boni, JORO, SaS!
След като ще има промени в сайта (които надявам се всички чакат с нетърпение), ще побързам да дам поредното предложение, свързано с темите в самия форум.
Когато човек се интересува от определени теми, да речем техниката свързана със самото снимане, той трябва да рови тема по тема и с голям късмет може и да намери нещо в масата от словоизлияния и макар и заглавията на темите да подсказват тяхното съдържание, то повечето се извъртат и анархията е пълна!
Та с две (може и повече) думи:
не би ли било възможно форума да се раздели на няколко основни групи от теми, като например ''техника и оборудване'', ''тъмната стая '' или просто ''лаборатория'', ''Дигитална стая'', ''Общи теми'' и т.н. от сорта. Така например темата ''правопис'', ако въобще и е мястото тук ще влезе в ''общи теми'' и който го вълнува например само лабораторията няма да стъпва и да си губи времето в други теми.
Мисля, че логиката е ясна, по-добре разделяне на темите и въпроси от рода ''къде мога да намеря...''ще си имат своето място, а и така хора които се дразнят от изрази от рода ''...Лайка руски апарати ли са?'' може би няма да псуват повече щото няма да влизат в общите теми.
Забравих да спомена, че трябва да има и ''Продавам''!
Смешно е, че няма например никой (поне аз не съм видял), който например да пита нещо от рода ''...Кодак Т-мах мога ли да го изкъпя в Агфа Атомал и за какво време?'' повечето питания са свързани с ''...А75 или Б737, кой е по-добър?''
Освен това аз лично мога да напиша няколко рецепти и който се интересува да си влиза и да ги копира и да си бърка супите, а и съм убеден, че има такива от които мога да науча нещо, примерно осветление и т.н.
Да не говорим за тестове на обективи и апарати, (досега само Бони е правил нещо подобно).
Та ако има едно такова разделение на нещата, убеден съм, че поне ''аналоговите'' постинги ще имат компактен и по-празен откъм глупости вид. Това може и да отсее псувните на форумци които не понасят смешни питания.
АМИН !
|
|