Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 с какви зарядни зареждате батериите си?
Автор: darko   
Дата:   11-09-04 10:26

в http://www.imaging-resource.com/ACCS/BATTS/BATTS.HTM
и http://www.imaging-resource.com/ACCS/C204/C204A.HTM

дават инфо за батерии и зарядни, но не никаде не мога да намеря такива в България. Само Uniross намерих, но не знам дали е добро.
за зарядното на PowerEx пише, че зарежда докрай батериите за разлика от други които зареждат дополовината и това е причината да падат бързо батериите.
Вие знаете ли някое читаво зарядно, което се продава в България?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: с какви зарядни зареждате батериите си?
Автор: solo5   
Дата:   11-09-04 10:40

Аз имам UNIROSS с 4х2100mA + 2х2000mA обаче нещо не съм доволен. Страшно бързо падат. На 10-15 снимки и трябва да ги сменям. Може и в батериите да е причината, ама е много изнервящо. Добре че имам LiIon 1440mA Samsung в пакета на апарата. Тя е направо убиец. Ако имах още една такава щеше да е върха. Стига ми за над 200 снимки с разглеждане. [shtrak]

Дата:   11-09-04 10:43

може би не е от батериите - на страниците по-горе ги дават на 3 място. остава причината да е в зарядното.

още нещо искам да ви питам - какви са тези "бързи" зарядни - за 15 мин зареждат?
как е възможно това - няма ли да се изпекат батериите? какъв ток ще им подават за да стане за 15 мин? има ли някаква уловка в това :)?

Дата:   11-09-04 10:51

зарядното също е на UNIROSS
не може да са им хубави батериите, а зарядното им да не е хубаво. Най-малкото щеше да работи добре с техните батерии

Дата:   11-09-04 10:54

незнам - но батериите са тествани със друго зарядно и се спряват добре.
друго нещо което ме мъчи е следното:
защо батериите са 1,2V а не 1,5? има ли въобще накъде 1,5. с 1,5 няма ли по-дълго да издържат.

Автор: ilin   
Дата:   11-09-04 11:01

По принцип акумулаторните батерии от този вид са по 1.2V.
към Solo5 - как го правиш тоя номер с оригиналната батерия на V50? Моята стига до половината според екрана и ако го изключа, няма включване![smilie11]

Дата:   11-09-04 11:02

да питам и тези които са с Panasonic FZ10 - има ли зарядно към апарата? ако има - добро ли е, издръжливи ли са батериите заредени с него?

аз мисля да си купувам Panasonic DMC-LC70 от Техномаркет. там пише, че идва със зарядно и батерии, но незнам дали са добри. затова питам собствениците на ФЗ10, тъй като сигурно и там ще са сложили същите зарядно и батерии.

Дата:   11-09-04 11:15

Към "ilin" ми не знам как става, ама доста време минава докато падне наполовина. И на мен ми се е случвало да е наполовина и след изключване да не може да се включи. Но когато съм на място за снимане му изключвам дисплея докато не снимам и си търся обект, после го включвам и снимам. Факт и че издържа доста батерията. Но тя е 1440mA LiIon 3,7V [smilie5]

U=I/R (1-ви закон на Ом)

P.S. Следствие от Първия закон на Ом:
Пиенето е правопропорционално на мезето и обратнопропорционално на портомонето [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ilin   
Дата:   11-09-04 11:21

Благодаря. Ще пробвам без дисплей, а като стане наполовина - никакво изключване[smile] [smile]

Автор: kotzev   
Дата:   11-09-04 11:43

Използвам зареждачка и батерии GP
Моделът на зареждачката е GPKB01GS - бавно и евтино зарядно(под 40 лв), зарежда батерии от 1300 милиамперчаса за 14 часа, но пък с тези батерии пълня карта от 256МБ с използване на дисплей и т.н. Понеже зарежда бавно имам още един комплект батерии от 2300 милиамперчаса. Много съм доволен и го препоръчвам.

Дата:   11-09-04 11:49

1300mA пълниш 256Mb?
Какъв ти е апарата?
И аз си мислех преди че с 2х2100mA трябва да издръжа повече отколкото оригиналната 1440mA LiIon, ама не. Кой знае сигурно има и хубави батерии, ама аз не попаднах на такива [beer]

Дата:   11-09-04 11:54

solo5, Canon Powershot A75 с 4 батерии е все пак. Изненадан съм, но вече няколко пъти с малките батерии от 1300 напълних картата, а и все пак са още нови на около 10 цикъла.

Дата:   11-09-04 12:04

kotzev - от къде си го купи зарядното?
с тези батерии 2300 - колко ти даржи апарата горе-долу - усеща ли се разликата спрямо тея от 1300?

Автор: ivcho   
Дата:   11-09-04 12:11

az imam v 50 i s origi nalnata bateria sym stigal i 250 snimki....napravo e ubiec....a e samo 1440mAh no vse pak e 3,7V....-:)))

a dve akumulatorni bateriiimaj sa po malko....-:)))

Дата:   11-09-04 12:20

http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/lc80_70_50/specifications.html

там пише, че с обикновени алкални батерии се прявят 160 снимки с вклучен LCD, и 400 с изклучен. а с Ni-MH - съответно 320 и 850 снимки. по-долу на страницата има обяснение при какви условия са направени съответния брой снимки. въпреки всичко звучи добре.

вие как снимате - едва ли е на 30 секунди по 1 снимка [smile]

Дата:   11-09-04 12:34

darko, зарядното го купих от Технополис в Люлин, както и батериите. За съжаление загубих една от 2300 милиамперчасовите и по тази причина само 1 път съм ги ползвал - пак напълниха картата, но не мога да ги сравнявам само от 1 ползване. Тъй като тези от 1300 държат дълго, засега карам само с тях - не ми се дават 15 лв. :) за 2 по 2300 за да си попълня комплекта.

Автор: db   
Дата:   11-09-04 12:36

@DarkoSega kato kaza za baterii se se6tam, 4e zabrawih koga gi zarevdah posledno.
Imam UNIROSS s 2100 mah baterii,kakto ti kazah zabrawih koga gi zaredih.Polzwam si diplay swetkawici i t.n.6trakam okolo 500 snimki s display, swetkawica kogato trqbwa s edno zarejdane.za srawnenie, s 4 alkalni baterii duracell izkarwam okolo 120 snimki s display bez swetkawica.Prawi si izwod!
UNIROSS +4AA 2100mah si gi wzeh ot Metro za 36 lv.Mislq dobra cena.

Автор: plamennk   
Дата:   11-09-04 12:47

SOLO нещо не зареждаш Унироса както трябва

аз с 1300 мА умахвам по 150-200 кадъра а ти ми разправяш ....?????

Никел метал хидридните батерии трябва да се разредят напълно и тогава да се заредят на ново за да държат много.

Важно е и зарядното, бързите зарядни скапват по бързо батериите

http://www.uniross-batteries.com/UK/info/Charge/time/0507

Публикацията е редактирана (11-09-04 12:51)

Автор: SEAL   
Дата:   11-09-04 12:50

solo, странно, че ти държат толкова малко
на мен uniross 2300 ми изкарват към 50-60 снимки, тва за v4000 става дума
ама сега се чудя дали да не си взема направо още една литиво-йонна. За съжаление май в техномаркет я продават в комплект със зарядното само за ~90лв

Автор: RAMZE   
Дата:   11-09-04 12:52

На Илиянци е най-евтино!Вече имат зарядни с разряд от 800мАч. за 24лв и батериите са супер-2300мАч.

Дата:   11-09-04 12:54

значи Uniross не са зле - щото ги гледам евтинки :)
това ще е - поне ги има навсякъде

благодяря ви

П.П. ако някой все пак има зарядно и батерии които идват комплект с апарат Панасоник - нека да пише как се спрявят те.

П.П.П. чудя се дали зарядното в комплекта на Панасоник ЛЦ70 ще се спрява добре и със зареждането на други батерии(други марки)

Автор: plamennk   
Дата:   11-09-04 12:54

аде бе хора кво ги правите тези батерии,

или не ги зареждате както трябва или
не ги разреждате
те ви линк за да видите колко се зареждат унироса в зависимост от зарядното и мА
http://www.uniross-batteries.com/UK/info/Charge/time/0507

[beer]

Автор: thesunlover   
Дата:   11-09-04 13:30

Моите са на GP и зарядното също.

Важно е батериите да с колкото се може по-голямо число за mAh, и да са Никел метал хидрид(NiMH)(ест. ако не са литиево-йонни, но тях ги дават в комплект с фотоапарата), защото за другите видове(NiCd) не може да се определи колко време им остава докато свършат

Това е моето мнение.

ето и едно сайтче за GP:
www.gpbatteries.com.uk
имат по 1800mAh и по 2100mAh

Автор: menthol   
Дата:   11-09-04 13:40

А защо не търсите причината в апаратите си?
Ползвам Uniross 2300mAh и 2100mAh + Ultra Fast charger пак на Uniross.
С Canon A70 с включен дисплей непрекъснато и много разглеждане между снимките + светкавица на 10-20% от снимките изкарвам над 3 пълнения на CF 256MB PQIx40 (~500 снимки).
Не знам кое е това зарядно което за 15 мин. да зарежда 2300mAh, моето ги зарежда за около 2-3 часа.
Причината може да е също и в CF. Има си консумация и при stand bye режим... 6mAh средно ако не ме лъже паметта при повечето карти.
Друга причина е лош контакт на батериите с апарата. Почисти си контактните пластини и полюсите на батериите за да нямаш оттечки.

За мен Uniross си остават N1.
(само забележка: батериите съм ги купувал в UK)

Автор: stoevmobile   
Дата:   11-09-04 13:46

Зарядно Sanyo Quick Charge NC-MQR01 output 460mA при 4 батерии, 920mA при 2 батерии, батерии Sanyo Ni-MH 2100, . Рядко зареждам, не съм засичал времето точно.
Купено с комплекта от четири батерии на промоция от Германос, под 70лв.

Публикацията е редактирана (12-09-04 15:14)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна