Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да поговорим с примери!
Автор: elmo   
Дата:   09-10-06 14:21

Какво е необходимо за да се прескочи Рецикъл бин?

Снощи в "Представяне" пуснах това:

https://photo-forum.net/imgs/158/m_1160337168_104.jpg

Сега вече е на 10-та страница, че и оттатък(снимката е спряна от гласуване!).

Как стоят нещата от моя гледна точка? Качество-добро, снимана е от ръка, тиф формат, F 2,8, скорост 1/250(ако не ме лъже паметта), шум-минимален, боке-да, разфакусиран преден план, последващи корекции във ФШ - левелс, контраст, колор, лек кроп. Времето беше мрачно и непрестанно валеше дъжд - ако това има някакво значение. Послание - ...съобразено с твърдението, че има "хиляди пейзажи, изгреви, залези и тнт, които са втръснали", показвам нещо съвсем обикновено, нещо различно, есен - плодородие, разноцветие и мрачно време което ни напомня, че лятото си е отишло и идва зимата.

Ако тези неща не са достатъчни(добро познаване на фототехниката и задоволително изпълнение на ЛЮБИТЕЛСКО ниво), то тогава какво е необходимо?

Очаквам конструктивни коментари, за техники, послания и тнт, с които надявам се, че ще бъдат полезни както на мен, така и на стотиците други съфорумци на които им предстои дебют в "Представяне".

Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Да поговорим с примери!
Автор: mr-drone   
Дата:   09-10-06 14:24

композиция ?

Автор: aquarius   
Дата:   09-10-06 14:27

Есен чрез чушки?????
[smilie10] [smilie10]
Не вдяяям!!! [smilie8]

Тия правила съвсем Ви побъркаха ей!!!! [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Стефан   
Дата:   09-10-06 14:28

Разфокусирания преден план в повечето случаи, както и в този по-скоро дразни. От тези чушки можеше да стане нещо интересно, ако бяха по-отделени от фона и подчертани, понякога бокето не е достатъчно за целта.

Автор: icicle   
Дата:   09-10-06 14:29

там е работата, че за "послания" акъл не може никой да ти даде...

иначе, чушките са си чушки...

Ceci n`est pas une pipe[smilie7]

Публикацията е редактирана (09-10-06 14:31)

Дата:   09-10-06 14:30

Композиция - какво?[smilie11]

Отговаря като по учебника от първа страница, точно и заради това я кропнах, златното сечение, обектите са разположени точно върху линиите!?!

Автор: Avi   
Дата:   09-10-06 14:31

elmo написа:

> Какво е необходимо за да се прескочи Рецикъл бин?
>

според мене е необходимо да се мисли, когато се снима. преди това, по време на снимането и след това, когато се пуска във фото форума.

Автор: Frida   
Дата:   09-10-06 14:31

Показал си обикновен обект .. дотук нищо лошо, но си го показал по обикновен начин - нито светлина, нито ракурс, нито композиция ... нито си го поставил в интересен контекст ..

Автор: ithilien   
Дата:   09-10-06 14:34

Ами.. тая снимка не би ми възбудила дори интереса да я отворя, да не говорим за гласуване. Какво виждам аз - виждам просто две чушки. Всъщност виждам главно една чушка, защото другата се губи сред останалата зеленина. Боке не видях, но дори и да имаше, нямаше да повиши с нещо стойността. Композиция - няма, оригиналност - няма. Подходящо осветление - няма. Почти всичко е зелено, но от друга страна е и шарено (доколкото може да бъде шарено нещо състоящо се главно от зелени нюанси). Гледна точка - обикновена. Замисъл и идея - лично на мен ми идва на ум "я чакай да щракна тия чушки". Останалата идея, която ти си описал, явно с нищо не може да излезе извън твоите мисли - демек снимката по никакъв начин не я внушава на зрителя. Разфокусираните стръкове отпред не помагат с нищо на снимката. Явно приемаш погрешно идеята за преден план в снимката.
Ами това е моето мнение.

Автор: navy   
Дата:   09-10-06 14:36

Елмо, а идеята къде е?
Това фотография ли е или обикновенна добре технически изпълнена снимка?

Дата:   09-10-06 14:36

едит: гледам няколко човека ме изпреварили с почти същото мнение докато си напиша фермана :)

Автор: tishovsx   
Дата:   09-10-06 14:41

Обичам чушки печени...две в средата на кадъра, шокарийка [smilie8]

Дата:   09-10-06 14:44

едната чушка с цвят червен
една за тишо, една за мен
[beer]

Автор: baenas   
Дата:   09-10-06 14:44

елмо, аз лично съм гласувал за чушките ти, но то е по-скоро за поощрение... колкото до това какво и липсва на снимката ти, мисля че то е извън учебниците. Хубавата фотография е нещо повече от "перфектна снимка по учебник"... и именно в това е магията:) продължавай да снимаш и да се интересуваш и сам ще се убедиш в това!
[shtrak]

Автор: Gen   
Дата:   09-10-06 14:53

elmo,
за мене единствения проблем на тази снимка е липсата на съдържание, разказ, идея, емоция или някакво чувство. Иначе всичко друго си е наред.

Представиси си сега същата снимка, но на зелената чушка кацнала една чарвена калинка, а на чарвената една зелена буболечка. Нещата изведнъж стават съвсем други. [beer]

Публикацията е редактирана (09-10-06 15:06)

Автор: hash   
Дата:   09-10-06 14:59

за мене единствения пробелм на тази снимка е липсата на съдържание, разказ, идея, емоция или някакво чувство

една фотография, която не е за семейния албум само трябва да започва с това. вече бленда, левелс, незнам си к'во са второстепенни.

Автор: TpEcHaT   
Дата:   09-10-06 15:01

[smilie11]

Автор: navy   
Дата:   09-10-06 15:04

Абе човека си прай Т-шак с Вас.

Има къде къде по хубави...

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wrwj9219.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/161/l_1152682951_57.jpg

https://photo-forum.net/imgs/161/l_1152682951_57.jpg

прай са на ударен човека, с мои номера излиза... ехееее...

Автор: next_time   
Дата:   09-10-06 15:05

Е това вече може да те развесели.

Я вземи ми я прати да си я разпечатя 60/40 и когато ми е тъжно да я гледам и да се смея.

Чуууушкиии - хората сбират [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: emovla   
Дата:   09-10-06 15:12

Мтака си е - 'Кочината' се пълни със страница на час. Скоро ще изкарам и статистика [smilie5]

Автор: solo5   
Дата:   09-10-06 16:32

тия чушчици вървят с ракийка [smilie21] [smilie5]
що не я пусна да ти я нагласувам (с/у една черпалка [smilie18] )

Автор: dkork   
Дата:   09-10-06 16:37

олееееее ..и дружно избочихгме кочинатЪ
едната е зИлена
има композиция и стават за туршия

Автор: xviper   
Дата:   09-10-06 16:56

Оставям настрана снимката с чушките, но елмо определено има право - последните два дни почти не забелязвам снимки в представяне с някакъв рейтинг Б изобщо. То дори А няма... Не можете да ме убедите, че майсторите преглеждат снимките там - най-малкото ако не им харесва дадена снимка винаги го има варианта "не гласувам", а това поне се отчита в "разпределение на гласовете". Имаше днес една тема с предложение, Б-авторите да са задължени да гласуват за определен брой снимки от представяне, преди да могат да качат собствена - било то и с "не гласувам". Друг вариант би бил да има индикатор от сорта "тази снимка е видяна от" & $b_authors & "Б-автора", поне да знае човек дали не му е добра снимката, или просто на никой не му пука... Имах лудия късмет да пусна що-годе добра снимка точно в дните след "промяната" и успях да "прескоча" бариерата, но мисля, че в момента не бих имал никакъв шанс, освен ако не се направя на ударен и не си пусна самореклама във форума...
Иначе съм доволен от правилата - има доста по-малко "семейни" снимки в категориите, но мисля, че в момента достъпа на нови автори (и доста стари) до категориите е въпрос на чист късмет...

Дата:   09-10-06 17:02

Благодаря!
Ей на това му се казва диалог и конструктивна критика![smilie24]

Знам че, "снимката" е стерилна като хирургическа ръкавица. Признавам, че преследвам определена цел, но това не е Т-шак и "обектите" не са подбрани случайно.[smile]

Нямам възможност да отговоря на всеки персонално, за това ще си позволя да обобщя!

1-во: за да бъде забелязана и оценена една снимка, не е достатъчно само да е качествена, а трябва и послание, идея;

2-ро: придържането към определени стандарти* на изразяване не е задължително, но прекаленото залитане в "творчески" търсения не е за предпочитане.

На пръв поглед това са лесно изпълними изисквания, но не е ли малко висока летвата?
--------------------------------------------
стандарти - например Есен-та, обикновено се показва, чрез опадали листа(в което признавам, има много емоции - тъга, носталгия, цвят и тнт), но есента също е и плод, промеливо време, разорани ниви...

Автор: rosentushev   
Дата:   09-10-06 17:07

Не разбрахте ли, че този сайт вече не е зе Вас(Нас), скъпи любители! Няма смисъл от тези теми и предложения, това е глас в пустиня!
Всички наблюдаваме произтеклото от последните промени и какво? Примирете се и не пускайте снимки за гласуване, зада не се ядосвате на разделението на Патриции и Плебеи в 21 Век!
Наздраве на Правоимащите! [beer]

Публикацията е редактирана (09-10-06 17:07)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна