Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 покупка на фотоапарат - съвет
Автор: devil666   
Дата:   09-10-06 14:17

Такаа, предстои ми да купувам в идния 1/2 месец циФров фотоапарат (среден клас, ако мога да го нарека така) и във връзка с това търся съвет. Като цяло, единствените ми претенции към апарата са да прави добри снимки (като качество, не като душевност [smilie3] ), и да не се получава замазване при снимане (стабилизатор на картината?) - претенции към мегапиксели, дали може да снима видео или не, и подобни щуротии не са от значение. До момента съм се спрял на следните модели:

1. Canon PowerShot A430
2. Sony DSC-P93
3. Panasonic Lumix DMC-LS1
4. Pentax Optio E10

Като цяло, само Panasonic-а има стабилизатор на картината (поне така пише), но пък със тази марка по отношение на фотоапарати нямам впечатления. Като цяло бюджета с който разполагам е 300 лв. (защото като почнат да се купуват в последствие и консумативи - карта, зарядно с батерии, калъфче и разходите ставам прекалено много)

Като цяло ще бъда много благодарен за съвети по темата, особено от хора ползвали (или ползващи) някой от споменатите по-горе модели. Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: покупка на фотоапарат - съвет
Автор: apollo   
Дата:   09-10-06 14:31

Всъщност и аз ще купувам малко апаратче за близък човек и най горния като картинка ми най хареса от четирите[smilie8]

Дата:   09-10-06 15:55

Ха като картинка пък аз ги харесвам и четирите...
Ма се надявам някой да сподели и кой как го бива като фотоапарат, че все пак ще се ползва и като такъв, нема само се гледа...[smilie3]

Автор: solo5   
Дата:   09-10-06 16:36

к'ва е тая матрица 1/3" дето са я сложили на Canon PowerShot A430 [smilie10]
... аз си мисля, че тоя апарат е някакво недоразумение [ezik]

Автор: apollo   
Дата:   09-10-06 17:10

Всъщност изпробвах две моделчета на Самсунг... малки симпатични... снимаш червено излиза оранжево и такива ми ти работи[smilie18] [smilie23]

Канончетата и олимпусчетата го докарват прилично цветопредаването/то друго трудно и може да се желае от такъв апарат/[smilie8]

Автор: Георги   
Дата:   09-10-06 17:19

соло, тоя канон в хамбург беше под 100 евро крайна цена. за тия пари си е повече от перфектен мен ако питаш [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   09-10-06 18:32

PANASONIC DMC-LS3EG-S за 319лева.

Модела е по-нов от посочения от теб и е по-добър !Имам лични впечатления -на трима мои познати съм помагал при избора и сега се радват на перфектни снимки !
И двата модела на Панасоник са с оптически стабилизатири [smilie24] и имат хистограма в реално време [smilie24]

Канона който ти е препочан от хора които никога не са снимали с него е много зле !

1.С най-малък сензор -за сметка на качеството [smilie23]

2.Зума започва от 39мм [smilie23]

3.Няма оптически стабилизатор [smilie23]

4.Няма хистограма в реално време [smilie23]

Дата:   09-10-06 18:48

@pmartinov - Благодаря за информацията, но не са ми ясни някой неща:

1. С най-малък сензор - за сметка на качеството - това не го разбрах, може ли пояснение...

2. Зума започва от 39мм - ...това също..

...

4. Няма хистограма в реално време ...уви и това - за тази хистограма слушам (т.е. чета от известно време) но не схващам в какво точно и е същността?

Автор: surg   
Дата:   09-10-06 18:50

mi tova ne sa i sreden daje klas, a nachalen, vzemi si panasonika....pone ima povecheko zoom i stabilizacia...

Дата:   09-10-06 18:56

devil666

С три изречения на фотография не мога да те науча [smilie2]

Прочети внимателно тази книжка

Дата:   09-10-06 19:03

@pmartinov - далеч съм от мисълта да искам да ме научиш... Целия зор е, че ми трябва апарат, за човек който няма цели и замисъл да снима професионално, нито хобито му е фотография... И в такъв аспект ми беше въпроса, но предполагам просто повечето от вас подхождат към въпроса прекалено професионално, и заради това изредените апарати се получава да изглеждат така че нищо не струват. Ако трябва да задам въпроса иначе (без да посочвам конкретни модели), то ще е - коя от изредените марки е най-препоръчителна (аз съм останал с убеждението, че е Canon, но независимо от това)? [smile]

Дата:   09-10-06 19:09

Ето ти моята класация от посочените от теб модели

1.Панасоник

2.Пентакс

3.Сони

4.Канон

Нито един от тези апарат не може да се класифицира за професионално снимане ![smilie18]

Това са апарати от най-ниския клас на компактните ![smilie5]

Всички неща които съм ти посочил имат пряко отношение към качеството на снимките [smilie3]

Публикацията е редактирана (09-10-06 19:14)

първа  назад  1     всички  напред  последна