Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дайте съвети за макро с обърнат обектив
Автор: dimi_borgir   
Дата:   07-10-06 17:53

Почнах наскоро да снимам макро с лентовите ми Канон ФТб и А1 и с обърнат стандартния 50мм/1,8 (старата версия).

Тъй като съм новак в макрото, могат ли някои по-опитни макроджии да ми дадат някои съвети, особено за снимане с обърнат обектив?

Имам и един въпрос: горе-долу какво е макро-отношението при обърнат 50мм-обектив? Достига ли 1:1,5?

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте съвети за макро с обърнат обектив
Автор: Ahab   
Дата:   07-10-06 18:05

Мad_rad е твоя човек. Всичкото макро в профила му е с обърнат 50мм.

Иди разгледай.

Дата:   07-10-06 18:44

Знам му профила, но не знаех, че е с обърнат обектив. [smilie24]
Мерси, Ахаб!

Автор: didesignbg   
Дата:   07-10-06 18:54

може и да го надмине зависи от другия обектив. светлина, светлина и затворена диафрагма - това ти трябва.
ето я и темата за обърнатия обектив дано да имаш нерви да я прочетеш има и една как да си направим макро светкавица ама тя за после.

Автор: ATO   
Дата:   07-10-06 19:11

Интересни наща стават с обърнат обектив, но си има и неудобства, буквално си на 1-2см. от обекта. Сещай се ако решиш да щракнеш нещо летящо, едва ли ще те чака да се доближиш толкова.
Ето ти нещо от мен с обърнат 50мм.
https://photo-forum.net/i/204824&USER_ID=10895 Бубата е 7-8 мм. голяма, а капчицата е плюнка която тя изпуска от хоботчето си.

Публикацията е редактирана (07-10-06 19:15)

Дата:   07-10-06 20:35

Ще пробвам да сложа обърнат 50мм Канон ФД на дигиталната ми Минолта. Досега само на лента съм снимал Макро.

Знаете ли как може да се определи блендата на Минолта АФ-обективи, когато ги махна от апарата, за да ги сложа наобратно?

Автор: hose   
Дата:   07-10-06 20:58

моя опит говори че нищо свестно не се получава - при мен не работеше дори светломера... фокуса е като движиш целия апарат напред назад... без статив нещо не става, със статив нещо движещо се не можеш пък да снимаш... абе въобще... слаба работа

Автор: neikov   
Дата:   07-10-06 21:06

Моят съвет е да си купите проксарни лещи за да не си играете като малки деца. Не са чак толкова скъпи.[smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   07-10-06 21:07

не я пипай на втория обектив трябва да е максимално отворена, тя си е така като на всеки обектив със скачаща диафрагма

Автор: tishovsx   
Дата:   07-10-06 21:16

Пичове, "козата си сака пръч", компромиси големи с обърнат обектив, с макро пръстени също. Лично за мен си е загуба на време, според мен отделяш от закуските и купуваш истински макро обектив, другото е бошлаФ работа, аре останете със здраве [beer]

Дата:   07-10-06 21:50

И без това исках един стандартен за Минолтата. Някой знае ли каква е разликата между Минолта АФ Макро 50мм/2,8 и 50мм/3,5.

Чета на някои места, че 50мм/3,5 достига само до 1:2 макро-отношение. Това някой може ли да го потвърди?

Автор: iiccoo   
Дата:   07-10-06 22:54

Това е моето макро с обърнат обектив [shtrak] https://photo-forum.net/i/443005&USER_ID=43178

Автор: mggeorgiev   
Дата:   08-10-06 11:22

Най-добре сложи ръга върху "истински" макро

Автор: iiccoo   
Дата:   08-10-06 11:23

Какво е ръга ?

първа  назад  1     всички  напред  последна