Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Линк към NikonView 6.2.1
Автор: thefly_   
Дата:   10-09-04 12:43

Понеже никон-уса малко трудно ми приеха профила и едва тази сутрин си свалих NV621 (между другото - НЕ гърми!) го качих и на мой сървър - ако някой има нужда и мерак - да заповяда: http://glyph-graphic.com/users/NV621.zip

Отговори на това съобщение
 Re: Линк към NikonView 6.2.1
Автор: asklep   
Дата:   10-09-04 16:51

абе то добре ама пустия му никонски вийвър не отваря тифовете защо ?

Дата:   10-09-04 17:26

asklep, to toz viewer e za drugo :) za RAW/NEF failovete na niakoi nikonski aparati

Дата:   10-09-04 17:30

Виж аз имам Никон 4500 и с него нали си върви Nikon viewer ,като запеметя някоя снимка в tif формат в Фотошоп пак не я отваря, явно е само за сурови файлове

Автор: papi   
Дата:   10-09-04 18:07

do kolkoto sam 4uval samo photoshop CS otvarq Tiff i RAW formati

Дата:   10-09-04 18:53

Амиии.. всеки експлорер си ги отваря аз имам Ulead photo explorer отваря ги , не мога да разбера само защо никонския вийвър не ги отваря някои ,коя обработка в Фотошоп го кара да не разпознава някои файлове а с други да няма проблеми

p.s. Имам предвид jpg i tif файлове

Публикацията е редактирана (10-09-04 18:54)

Дата:   11-09-04 08:51

Photoshop CS отваря RAW/NEF файлове 'по рождение'. Има и ъпдейт на плъгина за това на сайта на Адоби: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=2460, с поддръжка на нЕкои нови апаратчета.

Друга програмка, дето ги отваря читаво тези файлове е C1 PRO 3.5: supports RAW files for the following Camera Products:
Canon EOS 1Ds/ 1D/ 300D/ 10D/ D60/ D30/ 1D MKII
Nikon D100/ D1x/ D70/ D1H/ D2H
Fuji Pro S2
Pentax *istD

NikonView е полезна и с това, че интегрира читаво този формат във Виндоус и Explorer показва добри иконки. Освен това тя позволява отварянето на RAW/NEF и от Photoshop 6.0 :)

А за предварително гледане може да се ползва и IrfanView (no трябва да се свалят и допълните плъгини от сайта им).

първа  назад  1     всички  напред  последна