Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЗА Thor !!!
Автор: volokin   
Дата:   10-09-04 11:27

Thor, би ли ми препоръчал един магазин от щатите, приятели заминаха там за месец, трябва ми един Colorplan P2 за моя P155.
Виждам, че си наясно с тамошните магазини, естествено става и такъв по интернет-а.
B&H най- добрия такъв ли е или има и нещо по-добро (говоря за цени)!?!?!

П.п. Писна ми с тоя Хектор, няма разлика от старата ми Рефлекта.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: ЗА Thor !!!
Автор: Thor   
Дата:   10-09-04 13:47

от това което знам от собствен опит ,пазарил ( както на място така и по интернет ) съм и съм посещвал ( фото магазини )само магазини в New York ,преди няколко години доста се рових из нет-а специално за фото-магазини като търсих възможно най евтиния и сигурен магазин за да си купя неща които не намирам край мен и от всички интернет магазини които намерих из нета и след като изчетох колкото се може повече изказвания на доволни и недоволни купувачи се спрях на три - четири магазина от които два в New York B&H ADORAMA от които бях пазарил вече на място ,
третият беше из калифорния също сериозен мисля че се казва Канога (canoga ) и четвъртия беше в Chicago ,сега в New York има десетки фотомагазини които афишират страници из интернет с цени доста итересни ,но като отидеш на място виждаш разни магазинчета на по 4х5 метра разположени из забутани улички или на втория или третия етаж из разни апартаменти ,просто несигурна работа и като влезнеш в тях приличат повече на бюра отколкото на магазини и това в Manhatan да не говорим за мошенниците из Broocklyn които ти предлагат фотокамери на страхотни цени ,
но без зарядно устройство без батерия които трябва да си купиш пак от тях и то на солени цени пък и какви страшни случаи съм чел за разигравания с месеци изобщо се отказах и да си помисля да пазаря оттам нито на място нито по интернет ,така сега Adorama е също малко магазинче в сравнение с B&H сигурно 100 пъти по малък ако се погледне сградата на B&H и цените там са сравнително по ниски с около между 3-10% от някои от цените на B&H и например там си купих два адаптора като същите абсолютно същите в B&H бяха с по 15-20 % по скъпи ,
но за такива адаптори из другите фотомагазини из Manhatan забрави особенно да им се намират " in stock " ,защо ти говоря за всичко това просто се опитвам да ти обясня кое ме подтикна да избера B&H от който и купувам по интернет не само защото цените са едни от най добрите ,а защото според мен е най сигурния магазин в смисъл че имат желязна политика и най голям избор както и най добър сервиз към клиентелата си ,ето вече 4-5 години получавам списанието им ,безплатно ( естествено че по този начин си правят реклама ,но кой друг фотомагазин по света праща на клиентите си из цял свят по 100-на страници каталог ,все пак това говори и за сериозността им ),
миналата година бях там за 15-на дена и си харесах един външен HD LaCie от B&H и си го купих ,добре но два дена след това отивам в магазина на Apple в SOHO и виждам същия HD LaCie обаче по голям по нов модел и излизаше цена/Gb с около 20% по евтино ,опаковах си покупката от B&H и отидох в магазина ,само ме попитаха причината за връщането дали нещо не е повреден и без повече въпроси ми върнаха парите ,не бях се излъгал че бях избрал този магазин ,въпреки че докато не ти се случи все пак човек не е сигурен ,просто си свършиха работата ,сега това горе долу са причините за да избера B&H за да пазарувам по интернет от B&H ,най вече сигурността че няма да бъда разиграван ,въпреки че винаги можв човек да има лош късмет [smilie2] ,
така другата особенност според зависи в кой щат си си има такса ДДС да я наречем ,която както у нас при вас ии при мен си плащаме в магазина , в New York таксата преди година беше 8.80% предните години беше по малка както и да е ,има щати в които няма изобщо такава такса и ако си поръчаш нещо от B&H да речем нещо по сериозно за 1500$ ще си спестиш 8.80% от цената ,все пак е добре да се знае за 120$ спестени от таксите можеш да си вземеш един готин филтър или 30 филма Fuji Provia или каквото ти хареса за тази сума ,относно за връщането на стоката по интернет, политиката на B&H е ако до 14 дена не си доволен от това което си купил по една или друга причина ,нямаш проблем да го върнеш и да си получиш парите обратно -естествено това не се отнася до 100% от стоката която има в магазина но за това може да се прочете политиката на магазина - виж с такъв проблем не съм се сблъсквал за да го потвърдя от опит но не виждам причина защо трябва да е иначе ,
когато ходя в магазина разглеждам и това което продават на втора ръка и всеки път оставам приятно изненадан от факта че поддържат голям избор , добри цени и това което продават е в много добро състояние ,просто лъха сигурност за клиента а и винаги можеш да получиш отговор на въпросите които те притесняват по телефона , за северна америка имат и безплатен телефон ( е това не е сензация ,но ) ,а и ако поръчаш нещо по интернет от магазина докато си в USA можеш да проследиш пратката къде се намира във всеки момент ,хех ;)) това помага много когато някой е запален и бърза да си получи желания фотоапарат сигурно вече си го почувствувал това ,
сега около Times Square е пълно с разни далаверажийски фотомагазинчета за разни камерки дигитални сапунерки в които можеш да се пазариш аз лично незнам ако е за някоя сапунерка до 200$ може и да си я купя като знам че ще спестя 40% в сравнение с B&H и след това дори и да се развали да не ми дреме ,но ако е за нещо сериозно или по интернет не бих рискувал ,сега за това което търсиш според мен трябва да го намериш и в двата магазина както в B&H така и в Adorama в B&H ( сигурно ще го има и в други фото-магазини/еднодневки/,
но и цената ще е малко по висока ) шанса да го има в магазина е 100 към 10 в сравнение с Adorama в Аdorama ще го получиш но ще ти кажат че трябва да го поръчат и ти да изчакаш ,и това въпреки че пишат на страницата си в интернет ,че го имат "in stock", това са особенности но трябва да се вземат в предвид ако не си на място там или си за малко в USA или си за малко в New York и в това отношение B&H нямат равен магазин особенно ако търсиш специализирани фотомагии ,сега ще се разровя и ще намеря адресите на няколко магазина в които съм бил и имат сравнително евтини цени в New York ,но аз не бих пазарувал от тях по интернет ,може би не обичам толкова да рискувам ,иначе на място ми се сториха симпатични ,
няколко пъти съм купувал от B&H по интернет и до сега несъм имал никакъв проблем даже колетчетата простигат за 5 дена а не за 7-10 дена както обявява B&H ,хех за една джаджа 5х5сантиметра пращат кутия 30х30х40 сантиметра ,колкото и да не съм USA-"fan" ,не мога да си изкривя душата ,кефи ми че си вършат работатата с професионализъм ,а че от друга страна в New York се намират най големите мошеннически фотомагазинчета е отделен въпрос та общо взето това ми е мнението по въпроса ,а твоите приятели ако ходят в New York,
няма да е зле да отидат на страницата на града там има ,карти на града ,карти на метрото ,карти на забележителностите ,на музеите ,най добре е да се движат с метро става адски бързо в сравнение с такситата с които може да се моташ понякога с часове ,има карти за по един ,два и за седмица за градския транспорт които са много удобни/изгодни за човек който иска да разгледа добре града ,..та ако имаш по конкретни въпроси питай и ако мога ще се радвам да ти помогна [smilie6] ,то това май стана за писмо по майл-а ама пък може и някой друг да му е интересно ;))

Публикацията е редактирана (10-09-04 17:41)

Автор: GenaDP   
Дата:   10-09-04 14:51

Бах мааму... Ти Ентер на клавиатурата немаш ли бре, диване?

Дата:   10-09-04 15:07

ми Gena има , ама карай не е за тебе де [smilie6]
а ето и два магазина в които съм бил на място и в магазина си струва да пазариш но по интернет не бих рискувал :

http://www.42photo.com/ListProducts.asp?level=119&catid=316

http://www.17photo.com/support.asp

и те пишат на интернет страниците си че имат всичко " in stock " ,но като отидеш в магазина се оказва че има само това което виждаш на място а най търсените артикули ,за тях ти казват че ще ти ги поръчат ,а кога ще дойдат един дявол знае затова е хубаво от тези двата магазина само като си там на място да пазариш [smilie7]

Автор: volokin   
Дата:   10-09-04 16:25

Thor, изключително ти благодаря за информацията!!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] Това е отговор!!

Моите хора са ходили вече в Ню Йорк и ''познават'' града, така че ще пазаруват на място, единия после заминава за Флорида при ураганите, другия за Фриско...(та за това питах за интернет), евентуално да им пратят стоката ако я няма на склад.

Сега ще разгледам и другите страници които си дал. Още веднъж, ИЗКЛЮчИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ!!![smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   10-09-04 17:21

моля volokin [beer] заповядай пак[smilie6]
ето и една две снимчици оттам Times Squares :

https://photo-forum.net/i/38282

и една снимка от американския музей на натуралната история .. изсушени и умалени човешки глави - практика на южноамерикански индиански племена от амазонията ..

https://photo-forum.net/i/38283
[smilie7]

Публикацията е редактирана (10-09-04 17:23)

Автор: stoevmobile   
Дата:   10-09-04 17:31

мале това описание горе колко е дълго!!!
трябва да си изпил каса бира, докато го изпишеш[smilie24]

Дата:   10-09-04 17:51

абе почнах ,мислех че ще излезе по малко ама се увлякох ,но като знам ,колко време се чудих и аз преди да поръчам по интернет преди 6-7 год. ,ама като ми липсваше една приставка за една увеличителна тръба ,а не беше много евтина ,а и не ми се искаше някой да ми грабне номера на кредитната карта ,доста се двоумих и аз ама се престраших и оттогава не съм имал проблем ,а и е удобно ,а и излиза почти винаги поне с 30% -50% по евтино от колкото ако го пазаря от някой локален магазин ,за сега само предимства дано да продължава така [smilie6] [beer]

Автор: Sid   
Дата:   10-09-04 19:03

А я и аз да попитам:
Цените по-ниски ли са ако отидеш да си го купиш на място отколкото ако е по интернет?
Пролетта когато си купих Digital Rebel-a констатирах, че е много важно от интернет да се пазарува от различен щат:
Например ако магазина е в Ню Йорк и ти си в Ню Йорк, магазина е длъжен да ти сложи ДДС върху стоката, докато ако пазаруваш от друг щат, не ти слагат ДДС, а ти си длъжен да си оправиш данъчните неща със твоя си щат
(в края на годината предполагам).

Дата:   10-09-04 19:39

аха точно така е ,но не съм го обяснил както трябва ,хм ако не го пишеш накрая на годината никой няма да те усети ,ако го купиш на място ще се набуташ с 8.80% градска такса за New York ,а иначе цените в магазина или по интернет са същите поне за мен бяха такива каквито ги следих по интернет преди и когато отидох на място си бяха такива ,е има си и понякога и промоции които не могат да се предвидят но те си важат както по интернет така и на място поне това съм забелязал аз .. а естествено пробвах да отърва и таксата ,но няма начин купиш ли от New York на място няма отърване плащаш си таксата както се казва като поп [smilie5] е има си и магазинчета в които можеш да се пазариш и пазариш и да сваляш все едно си на капалъ чарши в Истамбул ,но там излезнеш ли от магазина няма връщане и гаранция франция [smilie6]

Дата:   10-09-04 20:21

Да мерси, питах защото съм чувал теорията, че по интернет цените били по-високи, а на място давали по-ниски. [smilie11]

Дата:   10-09-04 20:35

за тези магазини гарантирам че цените каквито ги виждаш в нет-а такива са и на място от 5 години ходя всяка година и преди да тръгна постоянно проверявам какво има и какви са цените .тъй като е наистина евтино в New York в сравнение с това което е при мен ,за други магазини нямам идея ,но например PowerBook са винаги по евтини в B&H от колкото магазина на Apple в SOHO , но пък в магазина на SOHO можеш да бъдеш сигурен че няма да те набутат с някой поостарял лаптоп ,както по другите магазини стоял 2-3 месеца по етажерките на магазина ,затова е най добре да се пазари там където най бързо се продава стоката ,то пак е относително ,но реномираните магазини са за предпочитане пазят си името ..[smilie7]

Автор: stoevmobile   
Дата:   10-09-04 20:42

по-горе спомена думата "пазаря" - имаш предвид купуване или наистина "пазарлък", като в турско, арабско и т.н.?
Може ли да се отбива от обявената цена в нета или на витрината на магазина и става ли истински пазарлък?[beer]

Дата:   10-09-04 21:01

аха в някои магазинчета си е чист пазарлък и както успееш да ги омоташ ,ама то там е пълно с разни тарамбуки от близкия изток ,хах а е и пълно както по софия с разни пиратски дискове в чайнатаун или по най посещаваните от туристи места ,разни чернилки с куфарчета и сакове продават часовници ,DVD филми ,очила дребни бижута , а чайнатаун е като едно голямо капалъ чарши ,часовници rolex за по 5$,очила оакли за 5$ ,разни имитации на парфюми ,хах и по Times Square дебнат полицаите и току виж една тълпа туристи се втурне към някоя токущо поникнала маса с джунджурии и така докато продадат нещо после свиват платната и отиват на отсрещната страна на улицата играят си така на криеница с полицаите [smilie7]

Дата:   10-09-04 23:48

Ха, това ми напомня началото на един любим филм: Две димящи дула :) Той почна точно така - как двама приятели-авантюристи си събират сергийката и бягат от ченгетата. Велик филм...

първа  назад  1     всички  напред  последна