Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 По случай навлизането в есента
Автор: Стефан   
Дата:   05-10-06 14:06

По случай навлизането в есента, този благодатен за пейзажистите сезон, ви поздравявам със слайдшоуто си

"Heaven and Hell" [smile]

Пуснах го пролетта, но реших да го изровя сега за тези които не са го видяли, защото точно сега е неговия сезон. Мислех просто да изровя темата от архива, но явно на SAS му е писнало да се вадят стари теми и го е забранил, поне аз с такова впечатление оставам (сигурно много чегърка базата данни)[smilie8]

Това може да бъде и тема въобще за есенните пейзажи, за тези които искат да споделят нещо [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: По случай навлизането в есента
Автор: Георги   
Дата:   05-10-06 14:10

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: navy   
Дата:   05-10-06 14:10

Дано не е гадна есета тук...
Миналата беше много кратка и основното негативно впечатление ми е останало от мокро и духливо...

Завиждам на тези от Родопите... там ще е рай [shtrak]

Автор: avi   
Дата:   05-10-06 14:12

navy написа:

> Завиждам на тези от Родопите... там ще е рай [shtrak]

аре аре... на един *** от варна има прекрасни места за есенни фотографии... не са праи сиа :)

ам па иаз им завиждам на тез в родопите де..

Дата:   05-10-06 14:16

Какво може да се снима около и във Варна типично есенно?
Само не ми казвайте морската...

Автор: kalata_n   
Дата:   05-10-06 14:18

И в Родопите миналата есен (златната есен от миналата година)беше около една седмица и нещо. Дано сега е по-дългичка и по-цветна.

Автор: kalata_n   
Дата:   05-10-06 14:19

Слайда го гледах миналия месец. Много приятен! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: bidjo   
Дата:   05-10-06 14:20

S U P E R[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   05-10-06 14:22

navy написа:

> Какво може да се снима около и във Варна типично есенно?
> Само не ми казвайте морската...

ари сия... се едно си си седнал на ушите :)
е го де е шумен, около обзор по стария път за бургас е гот, данговорим ако са забиеш около ... Бяла май беше, ам не към карадере ми навътре в стара планина... абе има си места - желание да има :)

Дата:   05-10-06 14:24

есента е навсякъде

абсолютно навсякъде. или я виждаш, или не я.

Автор: former   
Дата:   05-10-06 14:26

[smilie24]

Дата:   05-10-06 14:32

Като сезон наистина е навсякъде, говорим като най-голямо визуално влияние.

Дата:   05-10-06 14:32

Navy, аз пък следващата седмица се каня да се вдигна към вас, към морето да снимам есента на едно небезизвестно място по крайбрежието на час от Варна (и на толкова от Бургас) [smilie5] Че предишните години от снимане по планините все не ми оставаше време през октомври, пък ми е интересно да поснимам есенна гора край морето [shtrak] И се чудя навремето като студент във Варна като често ходех на Паша дере къде ми е бил акъла че не съм снимал есента из тамошните крайбрежни гори [smilie8]

Дата:   05-10-06 14:35

Мизерия е...
По добре на север, над Крапец [smilie7]
Но пък там няма планински местности...

Абе море и есен не ми се връзва много, виж езеро и есен направо звучи много романтично и красиво...

Автор: hash   
Дата:   05-10-06 14:36

страхотен кеф изпитах от снимките!

нейви, мести се на запад малко.. видяло се е [shtrak]

Дата:   05-10-06 14:41

кой не е ходил скоро на паша дере

сега е отврат... народ, палатки и зверска смрад и боклуци. сори и мен ми беше любимо местенце..

Дата:   05-10-06 15:12

Георги написа:

> кой не е ходил скоро на паша дере
>
> сега е отврат... народ, палатки и зверска смрад и боклуци. сори
> и мен ми беше любимо местенце..

началото на юли беше перфектно... края на август отвратително :(

Автор: baenas   
Дата:   05-10-06 15:19

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
ако ми позволиш само една мъничка препоръка...
Понеже виждам, че при повечето ти снимки отиваш от общото към детайл... а мен по операторско ме учеха, че е по-хубаво когато от детайл изтегляме картинката до по-общ план. Така в кадъра постепенно навлизат нови елементи и задържат човешкото внимание и любопитство...
може да ти послужи при следващия слайд, но разбира се може и да не го вземаш под внимание.
[beer]

Автор: vladomatev   
Дата:   05-10-06 15:39

Много се изкефих ...напълни ми душата!Хубава е есента в Балкана

Дата:   05-10-06 15:53

Те там (на Паша дере) и газопровод нали почнаха да строят, точно на мястото дето веднъж навремето си направихме нощен плажен купон, в сезона на светулките беше[smile][smilie2] Сега в началото на септември бяхме на една сватба във Варна и се разходихме по брега от Галата до х.Черноморец, като в доброто старо време, видях някои от промените, но нямаше време да отидем и до Паша дере, там за последно съм ходил преди 2 години и нещо да снимам корабокруширалия "Moon lake" преди да са го разфасовали... То какво стана с него разказаха ли му играта напълно или оставиха някакви останки да ръждясват там? Знам че не е каквото беше преди, но следващото лято си мисля да се напъхам пак в Зоната... (на юг от Паша дере, ако се сещате какво имам предвид [smilie8] ) там навремето веднъж като се напъхах се почувствах почти като сталкер [cool]... май както вървят нещата спокойни плажове ще останат само в забранените военни зони, че и за там не е сигурно [smilie18]

Дата:   05-10-06 15:58

нема да има вече забранени военни зони- ше има американски такива с макдоналдс, пица хът и затвор с ислямски фундаменталисти, вързани на каишка, като атракцион!

Дата:   05-10-06 16:00

baenas, сигурно си прав за това от детайла към общото, но като правих слайдшоуто беше много комплексно да го наглася според музиката и не съм се замислял за този момент. Може би и защото като снимам от една и съща позиция на различни фокусни разстояния, първо снимам на широко и след това дърпам зума, затова подсъзнателно в този ред съм ги подредил в повечето случаи [smile] Ще го имам вредвид за в бъдеще, защото това наистина си е важен психологически момент.[smilie24] Все пак и този вариант, от общото към детайла има важно приложение, когато се цели да се подчертае детайла, да се насочи вниманието към него, когато това ни е целта.

Автор: vladomatev   
Дата:   05-10-06 16:08

baenas е прав има ефекти дето доста дразнят ...аз на фотосите много се изкефих а с музиката и ефектите можеш и по добре.[smilie24]

Дата:   05-10-06 16:18

впрочем, не знам как точно се правят слайдове, но за нещо подобно съм използвал adobe premier- там може много прецизно да се монтират изображенията по такт, а и движението е доста плавно... лично аз предпочитам ефектът със затъмнение и оттъмнение на кадъра, който ти оставя време да осмислиш предишния... макар че съм правил и с въртящи се настрани картинки като на калейдоскоп и е много забавно- направо се качваш на въртележката:)

Автор: slivenski   
Дата:   05-10-06 16:41

Чудесни фотки, Стефан! И като качество, и като настроение... [smilie24]

[beer] [shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна