Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Странни явления в света на дигиталната фотография...
Автор: boni   
Дата:   11-01-04 00:04

Абе гледам кой какво прави от големите играчи и се чудя,дали повечето не са се побъркали ,или са прекалено самонадеяни .или пък просто са некадърни ...
Значи Сони пуска любителски апарат 8мп.Абе на кой любител аджеба са му притрябвали 8мп ???3-4 са абсолютно достатъчни. Щото нали да се лъжем че е за професионалисти няма смисъл с тая смешна матрица 2/3" .Той е неизползваем над 64 ИСО,че даже и на 64 не е много използваем.С тоя шум за полиграфия не става....
Вместо да хвърлят силите си в създаването на нещо компактно с голяма матрица 5-6мп ,съвместно с карл цайс.Те поне матрици големи имат - Никон Д100 е с тяхна матрица,Пентакс ист-Д също.Пълен мениджърски и инженерен провал и то як провал.
Лайка да им се чудиш на акъла също.Пуснаха убийствен апарат и като дизайн ,и като функционалност и вместо да му шибнат една яка голяма матрица и сменяема оптика,те му треснаха 2/3" + хубав на ВЪНШЕН ВИД обектив.
Бутафория. Така и така продават скъпо,кво им пречи да пуснат една истинска дигитална М6 с голяма матрица не знам...
Никон - пълни говеда.Хвърлиха един куп сили и средства да разработват някаква тяхна си матрица,която се оказа нищо и половина,вместо да се напънат и да купят Фовеона - целия свят разбра ,че там е истината.
Олимпус напускаха един куп Мю-та с 1/2.5" матрици на дебели цени и Е1 с новия стандарт ,който е по-бавен,по-шумен и по-смотан от който и да е ДСРЛ на Никон и Канон - да си ги ядат.
Минолта се канят от 2 години да пускат ДСРЛ и още се канят.
Пентакс пуснаха,ама скъп.

Само другарите от Канон имат някакъв акъл в главата.Първо нашаткаха на любителските си модели от нисък клас А60 и А70 ръчни настройки и обраха каймака от публиката,който нямаше достатъчно пари за нещо по-скъпо,но пък разбираше достатъчно да знае какво е това ръчна настройка.Извадиха голям успех с моделите Г2 и Г3 и С45 ,които между другото,отговорно твърдя ,че са най-безшумните апарати в класа си (благодарение на 50-те АСА).Е малко се поосраха с Г5 и С50 ,ама малко....
И накрая - големия удар,който другите тъпаци проспаха ЕОС 300Д. Предложиха на хората,това което най-би се купувало в ценовата категория 850-1000 долара - Апарат със голяма матрица и сменяема оптика.
Евлала на Канон !

Отговори на това съобщение
 Re: Странни явления в света на дигиталната фотография...
Автор: sagittarius   
Дата:   11-01-04 00:19

Наистина ли мислиш, че Сони, Никон, Лайка и т.н. са толкова глупави? Сигурно знаят какво правят! И защо!

Дата:   11-01-04 00:24

Мился,да.
Ти да не би да си мислиш ,че всички техни мениджъри са кадърни и умни ?
Не са вярвай ми.
Имам честта да работя с много от тях

Хммм...
Автор: GenaDP   
Дата:   11-01-04 00:39

По-скоро разчитат на увеличаващия се брой идиоти. Колкото по-идиот, толкоз по-лесно ще му натикаш новия модел. Замайваш го с пиксели и му земаш паричките.

Явно се купуват тея бози - аз колкото пъти препоръчам Канон, почват да ме питат - ма Пентакс не става ли, той е по-малък; ма Минолта не е ли по-добра, има по-голямо варио; ма ФотоКлип толкоз ли е лош, той може да свири, и т.н. И изобщо не е ясно що ми искат мнението...

Дата:   11-01-04 00:58

Един пример за самонадеяна некадърност при голяма фирма.
Значи конференция за бяла техника в Прага на голям ,мощен и проспериращ азиатски производител .
Седим там от цяла Европа фирми в залата и ни представят най-новия хай-енд модел пералня .Обясняват ни каква електроника има вътре ,какви програми и т.н. и най-важното как са успели да натикат казан за 8кг пране в корпус на пералня за 5кг.
Накрая след като питаме каква е цената ни казват че ще я таргетират на цена 999евро също като подобния модел на Уърпул - германско производство.
В тоя момент аз ставам и питам не мислят ли че е малко нагло да я слагат на такава цена при условие че Уърпул е водещ производител в тази област и с традиции ,а корейчето ми обяснява,че тяхната пералня била по-малка пък със същите екстри.
Аз го попитах дали мисли че хората ,които могат да си купят пералня за 1000евро имат проблем с мястото в къщи и дали ако на някой Европеец(защото моделът е предназначен за еропейския пазар)му предложат Мерцедес 500СЕЛ и Деу Леганза с еднакви екстри и на еднаква цена ще избере Деуто ,защото е по-малко като размери?
Човекчеца чак се изпоти да мънка ,а народа в залата се хилеше пренеприятно....
Между другото Уърпул слага под този модел пералня допълнителен шкаф за препарати ,само и само за да изглежда пералнята още по-голяма внушителна и скъпа,пък онея умници като живеят всичките там на по 30кв и 50кв площ им се води вече голям апартамент си мислят ,че и в европа е така...
Та такива работи...

Да де...
Дата:   11-01-04 02:01

...ама в Япония примерно подобни перални ще се харчат сигурно като топъл хляб... Явно миниатюризацията е водещ импулс при купуване на много джиджавки. Или други, доста нелогични от наша гледна точка характеристики. На един познат булката си избра кухненската техника по цвета :)

Впрочем, ако бях на мястото на китайчето, щях да ти обясня, че има една съществена разлика м/у автомобил и пералня - при колата докато работи седиш ВЪТРЕ, а при пералнята - ОТВЪН :)

Сега се сетих...
Дата:   11-01-04 02:19

...за една весела случка от преди месец-два:

Седя си през междучасието в залата, човъркам един компютър, и слушам как две студентки си говорят:
-...и полифоничен, и с калъф, и си го взех само за 350 лв.

Става ми интересно, намесвам се в разговора им, и питам:
- А знаете ли какво е "полифония"?

А гъската ме гледа тъпо и вика - ами не.

Явно съм се ухилил много гадно, щото побърза да добави:
-...ами нали е там нещо, да се чува по-добре?...

Тъй че и така се продават стоки - с термини, дето никой не ги разбира :)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-01-04 02:40

"Лайка да им се чудиш на акъла също.Пуснаха убийствен апарат и като дизайн ,и като функционалност и вместо да му шибнат една яка голяма матрица и сменяема оптика,те му треснаха 2/3" + хубав на ВЪНШЕН ВИД обектив.
Бутафория. ..."
Leica d1-d2
Бони, нещо маи не си на кеф?! хубав на ВЪНШЕН ВИД обектив ?!? А на вътрешен хубав ли е, пробва ли го? Аз не съм убеден, че е хубав само на външен вид, и ще се обоснова защо:
Leica имат досега към 36 обектива, до един хубави и образец за съвършенство. Трудно ми е да повярвам, че ТОЧНО сега са се издънили, още повече, че съм направил хиляди снимки с предшественика му на Д1, и качествата му са наслада за фотографа. Острота във целия диапазон разстояния и диафрагми-до 2, пластичност, великолепен рисунък и bokeh.
"Така и така продават скъпо,кво им пречи да пуснат една истинска дигитална М6 с голяма матрица не знам" - Бони, в твоя бранш някои може ли да продава скъпо, без основания?! Ако не у нас, на международния пазар на подобни стоки има нещо като ПИ.
Обективите за LR байонет са скъпи, и не са лъжица за любителски апарат (за да го правят със сменна оптика), за професионална работа leica са предвидили и за първи път в света ВЕЧЕ продават дигитален 11 Мгп. гръб с размерите на филмовия кадър, разбира се..за моделите SLR Leica R8 и R9.,.[beer]

Автор: Waldimir   
Дата:   11-01-04 19:40

Zdrasti…

Tuk GenaDP kaza neshto mnogo umno: По-скоро разчитат на увеличаващия се брой идиоти. Toest na golemiq broi nekompetentni kupowachi. Edwa li poweche ot 10% ot horata, koito si kupuwat cifrow aparat prawqt neobhodimoto palno prouchwane. Edna ot prichinite e, che w zabarzanoto ezhednewie mnogo predpochitat da kupqt towa, koeto na praw pogled e po-dobro, za da ne gubqt wreme. Druga prichina - zhenite. Ei tuka weche golqm smqh pada. Imam poznati deto kupuwat po sledniq nachin: "ah, che sladko aparatche, wizh ekrancheto [toest LCD-to] mu se marda a kakvo hubavo kalafche ima. Srebristo e mnogo krasiwo - shte mi podhozhda!" Drugite "naprednali" w prouchwaneto pochwat: "o-o-o az shte wzema 4MP, 4 e poweche ot 3 => po hubawo" i t.n.
Na treti im trqbwa mnogo malki na razmeri aparati, bez da pomislqt, che ot towa nai-chesto kachestwoto strada. Razprsotraneno e neshto koeto az go naricham "more and more" -kupuwam poweche zoom (dali cifrow ili optichen...), kupuwam s poweche MP, kupuwam po-skap (nali imam pari), a ne se zadawa nai-wazhniq wapros: na men towa shte mi trqbwa li? Shte go izpolzwam li? Shte mi wleze li w rabota? Ponqkoga se gonqt standarti: "Na Dimitrichka mazha i kupil 4MP aparat, gledam wsichki kupuwat cifrowi s mnogo MP, chakai i az da wzema..a mozhe da wzema i s 5, che da sam pred drugite!"
Ei zatowa nakratko ima: "Странни явления в света на дигиталната фотография..." :-), a i ne samo w neiniq swqt.

Chao…

Публикацията е редактирана (11-01-04 19:43)

Автор: sagittarius   
Дата:   11-01-04 20:10

Ето това имах в предвид, Boni!
Мениджърите на големите фирми много добре знаят по какъв критерии избира масовия им клиент. И изобщо не ги интересува какво мислят Boni, Sagittarius, Mobby_Dick ... и група Съветски учени [smilie25]

Re: Да де...
Дата:   11-01-04 23:08

Да бе Гена,ама я виж в БГ колко Хюндай Соната или Деу Леганза има и колко Мерцедес и БМВ. На корейците силата им е в ниския и средния клас,тепърва пробиват във високия

първа  назад  1     всички  напред  последна