Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Негатив на диск
Автор: ArenB   
Дата:   02-10-06 07:03

Може ли някой да ми обясни достъпно как да си качвам негативи на компютъра? Всъщност въпроса ми е как мога да си прехвърля снимките от камерата на диск без да ги сканирам, защото качеството им определено се влошава при такава операция.

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Негатив на диск
Автор: marto   
Дата:   02-10-06 07:22

[smilie11]

[beer]

Автор: neddrag   
Дата:   02-10-06 07:41

Негативите от лента ли?

Автор: tofo   
Дата:   02-10-06 09:19

А пък някой ако знае как да кача на харда снимките от филма, ама без да е проявен, щото много го драскат във фотото. [smilie11]

Автор: gorbi   
Дата:   02-10-06 09:22

ами има един извод на камерата, ако е съвременна, включваш към компютъра и там директно се качват в цифров вид информацията от фолма... После обработваш и имаш кристал картинка... Малко е занимавка, но пък дава прекрасни резултати.....

Автор: navy   
Дата:   02-10-06 10:02

Те тва за видеокамера или ...

Негатив на диск
Дата:   03-10-06 01:37

Вероятно не съм се изразил достатъчно ясно, щом като получих тези "безценни" съвети и мнения [smile] Ще опитам малко по-подробно. Значи, фотокамерата ми е с 35мм филм, а не цифрова, което провокира въпроса ми. По тази причина няма извод за компютър. Във фотостудиата масово се предлага услугата "Качване на снимките на диск" и със сигурност знам, че това се прави директно от негатива (филмчето), а не си играят да ги сканират. Аз имам скенер, но за съжаление този модел НР1200 няма такава приставка за сканиране на негативи. Затова търся някакъв алтернативен вариант. Може би разбирачите още не са прочели въпроса ми, иначе не бих получавал "наивни" отговори. На отзовалите се все пак благодаря, макар че не ми помогнаха с нищо. Може пък след това разяснение да блесне и някаква ценна идея, знае ли човек [shtrak]

Автор: ecobo   
Дата:   03-10-06 01:46

"това се прави директно от негатива (филмчето), а не си играят да ги сканират"

това е за златния фонд [smilie18]

Ами ти така си питаш, затова и отговорите са такива...

Автор: Damajanoff   
Дата:   03-10-06 01:51

ъъъ... човек.. как искаш нещо аналогово да се метне на нещо цифрово без преходник (сканиране)
все едно да си направиш снимка на десктопа, като долепиш фотохартия до монитора... нещо и аз не разбирам какво точно искаш да направиш... [smilie21]

Публикацията е редактирана (03-10-06 01:52)

Дата:   03-10-06 04:51

ееее пичове, наистина не знам как да ви го обясня по-просто от това [smilie11] Не знаете ли, че в някои фотостудиа предлагат след проявяване на филмчето да прехвърлят снимките на диск ? Ето това искам да направя и аз [smilie19] Няма нужда от лепене на хартии и разни циркаджийски изпълнения от "златните фондове" [smilie25] Негатива се сканира директно на някакъв специален скенер и другото е просто. Аз питам дали някой е намерил някакъв начин за сканиране на негативи без да се използва толкова сложна техника. Просто питам. А това че някои изобщо и не са чували за този начин на съхраняване на снимки - това си е техен проблем и не е необходимо да се правят на много остроумни тук, защото са жалки (ecobo)
[smilie3]

Автор: marto   
Дата:   03-10-06 05:56

Негатива се сканира директно на някакъв специален скенер и другото е просто

Автор: asahi   
Дата:   03-10-06 08:05

Кой ти вкара тази муха в главата? Май се е подиграл с теб.

Негативите могат и да се преснимат, но пак си е играчка.
Ускугата "сканиране на филм" е толкова евтина и достъпна, че няма смисъл да се търси топла вода по други места.

Дата:   03-10-06 08:27

ecobo е сканирал толкова филми, колкото ArenB не виждал през целия си съзнателен живот, който, по всичко личи, не е съвсем продължителен [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-10-06 08:31

хм... няма извод за компютър.... ами взимай дрелката, направи една дупчица с 4 свредло и му сложи една буксичка usb, отстрани запълни с пластмаса същия цвят - и си готов... [smilie3]

Автор: kadar   
Дата:   03-10-06 08:38

Малиииииииииииииииииии!
Какви хора има регистрирани тук ?

ArenB - ти откъде си бе братче ?
Не за златния фонд ами не знам за къде си [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Поне си напъни малкото сиво нещо в главата ти /колкото и да е малко ,де / и чети внимателно какво ти пишат колегите !

Обичам го тоя ФОРУМ !
Чудеса се случват тук .........../че и всеки ден май/...................[smilie18]

Дата:   03-10-06 08:40

gorbi, с 4-ка не става, иска си поне 4.5 [smilie3]

Автор: stoyan_5   
Дата:   03-10-06 08:59

Страхотна тема! [smilie5]

Дата:   03-10-06 09:00

а 4,5... аз с такова - свредло за дърво..... и отвътре подлагам напръстник , че иначе дрелката усуква филма и после компютъра трудно чете кадрите..... [smilie10]

Автор: tofo   
Дата:   03-10-06 12:21

Казаха ми, че с някакъв хакнат фърмуер и с преходник могло да се свалят снимките през гнездото на светкавицата. Ама не знам на какъв апарат точно ставаше номера. [smilie5] www. gybarkamse.com

Автор: kadar   
Дата:   03-10-06 14:43

tofo-[beer] [beer] [beer]

Автор: chiphead   
Дата:   03-10-06 15:09

тофо, там ли беше оная програмка D502FF.EXE, че нещо ми писна кропа [smilie8]

Автор: eXile   
Дата:   03-10-06 15:12

вие флопита нямате ли си[smilie23]

Автор: tishovsx   
Дата:   03-10-06 15:56

Ебавайте се вие, ама човека пак не разбра

Автор: urgan   
Дата:   03-10-06 16:28

Темата чупи мивки отвсякаде [shtrak] [shtrak]

Автор: neddrag   
Дата:   03-10-06 16:36

tishovsx написа:

> Ебавайте се вие, ама човека пак не разбра

Ами как се качват снимки от филм без сканиране? Ами да си беше направил труда да попита във фотото и те щяха да му кажат.
А и тук май се потвърждава правилото, че се чете пърива и последните два-три поста.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна