Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 На каква резолюция?
Автор: Sid   
Дата:   08-09-04 17:01

На каква резолюция пускате да копирате дигитални снимки? 300dpi или на повече. Машините имат ли ограничения, т.е. ако пусна снимки на 450 или на 600 dpi ще има ли разлика?

Отговори на това съобщение
 Re: На каква резолюция?
Автор: plamennk   
Дата:   08-09-04 17:32

май доколкото разбирам нещата резолюцията играе по голяма роля при печатане с принтер а не при копиране на лабл При принтера колкото по голяма резолюция на снимката по голям формат и качество - 300 дпи за снимката, а принтера на мах резолюция.
примерно 2272х1704 дпи = 19/15см за печат на струен, това като го смяташ, ама иначе може и по големи.При тази резолюция на снимката на лаб може 30/20см.
за лабовете не знам как се смята.
Ако бъркам някой да ме поправи

Автор: nk   
Дата:   08-09-04 17:36

аз където си копирам снимките лаб-а работи до 354дпи...

Дата:   08-09-04 17:54

Ами на струйния принтер може да се пусне и на 180дпи разлика ще има, но няма да е съществена защото струйния принтер размива точката мастило - тя се смесва с другата точка и таka. Докато при печат на офсетова машина, бледите полутонове се изгражда от растер. (има растерова точка, растерова маргаритка и т.н.). При мини лабовете обаче технологията е съвсем друга, не я знам каква е, но практически там точка (растер) няма. Би следвало да може да се пуска на по-висока резолюция, но на каква?

Автор: PerfectDreamer   
Дата:   08-09-04 18:40

az si gi puskam na Konika R1 i prepory4itelna i max rezoliucia e 300dpi , no spokoino mozje da se puskat ot 200 do 300dpi :')

Автор: THC   
Дата:   08-09-04 19:17

300 dpi e dobra rezoluciaza mini Lab. Zavisi i ot formata.

Дата:   09-09-04 11:28

OK повдигнах тази тема защото не съм на ясно каква е технологията на миниЛаб и си мислех, че след като няма растер явно могат да се пускат и неща на по-висока резолюция. другото ми питане е всичко се пуска на RGB нали?

първа  назад  1     всички  напред  последна