Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интересен проблем при Коника Минолта 5Д
Автор: plamen_kd   
Дата:   29-09-06 10:22

Попаднах на една интересна тема ТУК относно засечка на фотоапарата при първата снимка след като е поседял известно време без да се ползва. Според въпросния форум се оказва, че доста притежатели на Коника Минолта 5Д имат подобен проблем. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Отговори на това съобщение
 Re: Интересен проблем при Коника Минолта 5Д
Дата:   29-09-06 13:31

Мълчина [smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   29-09-06 13:47

??? не ми се е случвало.

Веднъж се бъгна нещо ама след on-off се оправи и веднъж ми hunt-ва фокуса без ясни причини.

Това са ми проблемите.

Апарата е супер, не знам що търсиш под вола теле. Нито затворите се чупят на 2-рия ден, нито се бъгва софтуера на всяко включване.

Дата:   29-09-06 16:20

Напълно съм съгласен, че апарата е много хубав, но аз имам този проблем, а според форума, който издирих е често срещан.
Проблема е много специфичен, защото се появява само ако апарата не е ползван един ден, да речем. Засича само на първата сникмка (и то невинаги) и след рестатрт все едно, че нищо не се е случило и цял ден си цъкаш без каквато и да е засечка.

Автор: Faber   
Дата:   29-09-06 17:02

аз съм с КМ5Д и не съм имал такъв проблем, но знам за един апарат че прави точно същото...

Автор: viggen   
Дата:   29-09-06 19:35

аз съм със Dynax 7D, с подобен проблем не съм се сблъсквал, но няколко пъти ми се наложи да "рестартирам" камерата заради паметта, нещо се зацъкляше.След вкл/изкл. всичко се оправяше :=))

Автор: ivaneff   
Дата:   29-09-06 19:45

Нито пък аз... За сметка на това имам проблем с ползването на обективи M42. По-точно експозицията я няма никаква, светломера се побърква и в повечето случаи снимките са преекспонирани. Единственото речение е изцяло ръчен режим (а не приоритет бленда) и то след няколко опита. Иначе сонарите не са лоши обективи... Ако някои има опит с тях ще се радвам да сподели. [smilie8]

Публикацията е редактирана (29-09-06 19:49)

Автор: scrap   
Дата:   29-09-06 20:17

Имам точно същият проблем. получава се когато включиш апарата след ползване известно време. само при първата снимка е така..щракаш и..еррор,нищо неможе да се направи.

ето как изглежда такава подобна първа снимка

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/ufmr1567.JPG
http://www.picsbg.com/uploads/5f451a518c.jpg

Автор: pvas   
Дата:   29-09-06 20:46

Имах такъв проблем, първата снимка води до блокиране на апарата или до такава сбъркана снимка. След рестарт може да се снима цял ден без проблем. Занесох го в сервиза на Минолта /IDS/, и ми казаха, че е от затвора. Смениха ми го гаранционно и сега всичко е наред. Не, че създаваше някакъв съществен проблем, но дразни много.

Автор: scrap   
Дата:   29-09-06 21:31

значи е от затвора [smilie24] трябва и аз да занеса моят.

Автор: warton   
Дата:   29-09-06 21:31

Niakoi moje li da dade pove4e informacia po problema spodelen ot ivaneff [smilie25] [smilie25]

Автор: lucky   
Дата:   29-09-06 22:10

moi kolega ima su6tia problem..kamerata e na remont ve4e...

първа  назад  1     всички  напред  последна