Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Я! Чичо Фил пусна ревю на Сони 828 !
Автор: boni   
Дата:   10-01-04 23:04

Да тичаме да четем !

Отговори на това съобщение
 Re: Я! Чичо Фил пусна ревю на Сони 828 !
Дата:   10-01-04 23:09

Ауууу,теста за шум е убийствен.Много зле ,направо ужас ! На 64 шуми като 717 на 200 ...

Дата:   10-01-04 23:16

Егати аберациите.
Абе с една дума - всичко му е отврат....

???
Автор: GenaDP   
Дата:   10-01-04 23:36

А имаш ли идея как се държат конкурентите в тоя клас (демек, с подобно варио) - сега се сещам за един HP и за един Панасоник... Пробвал ли си го Панасоник-а? За 4МП става дума...

Дата:   10-01-04 23:43

Mi ne sym,shtoto oshte ne e doshyl...

Mnogo bavno ide be...
Дата:   10-01-04 23:56

А пусни едно 1st-hand review като пристигне, че едно аверче отдавна ме яде кво от тоя вид да си купи... Аз все му казвах Сони 717, ама...

Дата:   11-01-04 00:07

Абе аз откакто си имам Г3 ти казвам,че за класа си това е най-добрия апарат.Кефи ме супер ниското му ниво на шум при 50ИСО,а ако ползваш РАВ и после фотошоп 8 ,можеш да вадиш страшни неща и без шум ,дори и на 400ИСО
Сонито без РАВ ми падна в очите много.
Откакто имам фотошоп 8 ,снимам само в РАВ и с Никона и с Канона,то си е съвсем друго нещо

RAW suxx...
Дата:   11-01-04 00:31

Има смисъл за няколко кадъра, ама аз като трябва да изщракам на ден 200-300 и после да ги обработя - питай кво ми е да снимам в такъв формат... Правя всичко възможно да не се дъня при снимането и това е. Минимално бъзикане със Шоп-а...

Впрочем, виждал ли си го туй нещо:
http://www.expodisc.com
Заръчах си един - изглежда, че върши работа...

Дата:   11-01-04 00:34

Тва май е готино,да

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-01-04 02:14

Sony DSC-F 717-828
Бони, с какво подобно го сравни този Carl Zeiss T* 28 - 200 mm equiv. (7x zoom) F2.0 - F2.8 , че го намери пълен с аберации? Може би си против дългите варио, и аз съм, но всички ги правят - това е част от асортимента, но малко ги правят добре.
Има 2 фирми на света, НЯМАЩИ лоша оптика в асортимента си !! Все пак, надали ние сме хората, които ще намерят кусур на + столетни титани, които и днес водят хорото с поне 3 дължини пред другите.

Да бе...
Дата:   11-01-04 02:22

...от Цайс по-велико нема, правилно, чували сме я вече тая песен. Точно така - те са най-добрите.

Айде сега успокой се и въри да спиш...

Дата:   11-01-04 02:46

GenaDP , съжалявам, че не можеш да си наредиш между едрите железата и нещо Цайсово, за да започнеш да го хвалиш.
Ай лека, че стана некое си време.
ААа Гена, сънуваи засега Канон, пък все някога...[smilie24]

Дата:   11-01-04 23:05

Ами аз ги виждам тези аберации,какво да направя,да си затворя очите щото било Цайс ??
Нито Цайс вече е Цайс,когато говорим за ширпотреба,Нито Лайка е Лайка,нито Мерцедес е Мрецедес (C180 е много по скапан от 190) Нито Голф 3,4 и 5 е толкова здрав и добър както Голф 2 и т.н .Ама по тая тема вече си говорихме....

Gena stiga be majna ...
Автор: GuruMMX   
Дата:   12-01-04 02:48

az snimam samo v raw

ima si software i za takiva kat nas det shtrakame poveche he he..

kakva e razlikata mejdu PSCS raw convertora i C1 mislish.

mi az redovno obrushtam ot raw v tiff ot 150 do 500 kadura s C1.
Pravish si custom nastrojkite, advash gi na cue-to i gi puskash da se smjatat s individualni nastrojki. ej z atva C1 e naj serioznijat software do momenta!

PSCS e super ama ako trjabva da oburnesh 500 kadura.. kofti he he
....

ne si li suglasen s men?
Oshte poveche v moja sluchaj s 1D-to Raw file-a mi e samo 4 do 5mb koeto me nakara da snimam samo i edinstveno v RAW.
Predimstvata njama da izbrojavam...

spored men JPG suxx... makar che imam custom curve kum algorituma na JPG...

Абе пич...
Дата:   12-01-04 02:55

...ще снимам в RAW когато плащат за такова снимане...

Ти пък да не би винаги да успяваш да докараш най-точния бял баланс пост-фактум? :)

Аз сега реших да пробвам тоя експодиск - макар че $150 ми се види малко скъпичко за едно пластмасово търкало...

expodisc-a...
Автор: GuruMMX   
Дата:   12-01-04 03:05

napraviha li go veche priemliv razmer..
predi maj njamashe vsichki razmeri.. beshe otdavna de :)

kato go poluchish pusni edno mnenie dali si struva :)

a v RAW snimam ne samo zaradi custom white ballance-a. :) [beer]

Mda...
Дата:   12-01-04 03:20

imat do 82mm

Дата:   12-01-04 12:30

boni - дай линк към такива снимки с видими аберации, ако имаш.
За ширпотребата - Zeiss не правят, нито Leica - това е всеизвестно, или може би имаш предвид японското производство на Zeiss, за което са се водили дискусии относно качество/цена/тираж. Все пак никога не съм виждал да се споменава, че то е "средно ниво", а просто дали е равно на немското. Leica отдавна са се отказали от японско сътрудничество във фотографската ОПТИКА, доколкото ми е известно.
С риск, да прозвучи революционно или тъпо, за голяма част от фотолюбителите тука, ще кажа няколко думи за аберациите.
Хубавата и скъпа оптика съвсем умишлено не е лишена от НЯКОИ видове аберации или разнообразието от комбинации, които предлага не-пълното им изправяне(таван за режене нямат само макрообективите, които съвсем не са между най-скъпите и гордостта на никоя голяма фирма, това може да се види и от тестовете ), които си сложил Бони, съпоставени с ценовите листи на фирмите (въпреки, че тези тестове са за ограничен асортимент и видове обективи, и по критерий). Качеството "режещ" обектив май е единствено, и вдъхващо страхопочитание всред фотолюбителите, (особено всред АРТлюбителите тук, което е повече от трагикомично) единствено в нашите форуми - може би, защото не е добре обяснено в някои наши свободно писани учебници дори, по които са учили и повечето ни професионалисти. Там са написани и камара други ГЛУПОСТИ, които съм забелязал, че са се превърнали след това във догми, всред фотолюбителите, които нямат лична практика или поглед върху разнообразна оптика.
Уви, компетентност или добросъвестност липсва не само у любителите ни, но дори в някои писачи на учебници или популяризатори, което ескалира върху нас.
Има много видове аберации, които големите фирми отдавна са преодолели удовлетворително особено при твърдата оптика, и вече правят дори еднодневни пластмасови обективи (тригодишни, ги наричам)със задоволително качество и без ВИДИМИ аберации, и то до размери на снимките 13х18 и по-голям.
Всеки добър, или легендарен обектив е или:
портретен (с подвидове дори), пейзажен, репортерски/спортен, макро,технически и т.н.
Всичко това казвам, за да не гледаме тесногръдо и да виниме смело и некомпетентно това, с което някои са се преборили преди над 100 години, и вече решават проблеми от съвсем друго естество.

за мерцедесите
Дата:   12-01-04 12:51

boni - там съм обикновен лайк, но и фен на Мерцедес. Ти не си ли [smilie3]
Просто на подобна аналогия като с Leica ме кара дори само факта, че и на C180 и на 190 им дават 500000 км. гаранц.пробег, а на Голфа - 60000, подобно и за другите марки.[beer]

Автор: pinko   
Дата:   12-01-04 15:10

Моби, стига с това Цайс та Цайс...

На обективите, дето се слагат на Сони само пише Цайс, е, най-вероятно да са одобрени от Цайс, ама само толкова...

Сега ще се обоснова - първия ми цифров фотоапарат беше Сони S70, после взех S75, а като дилър на Епсън продавах и цифраци Епсън - Epson PhotoPC 3000Z

Не може да си представиш какво беше зверското ми учудване, когато установих, че обективите на Сонитата и Епсъните са абсолютно еднакви - идваше ми да се гръмна, и аз като теб сега тогава се кълнях в Цайс[smilie9] Като дилър направих запитване до Епсън и ми отговориха, че обективите на Епсън (а и на Сони също, това го бяха вмъкнали в мейла като хвалба) се доставят от Канон и че въпросния обектив е същия и на Канон Г1, изобщо и трите апарата са с обектив(абсолютно еднакъв), производство на Канон.

Когато поръчвах на клиентите широкоъгълни и теле адаптери за въпросния апарат Epson PhotoPC 3000Z пристигаха адаптери Канон, но опаковани в кутия Епсън.

Това го е забелязал и чичо Фил Аски, ето тук:http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/
Lens
The debate rages on, the S75 appears to have the same lens as last years S70 which we discovered is the same as used by Epson's PhotoPC 3000Z, Canon's G1 and a couple of other digital cameras.. This begs the question, who is the original manufacturer and why do Sony claim it's a Carl Zeiss lens when the other manufacturers don't?

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/epsonlens.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/canonlens.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/s70lens.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/s70lens.jpg
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/s75lens.jpg

Цайс ли каза??? Къв цайс...кви пет лева[smilie5]

Публикацията е редактирана (01-07-04 16:01)

Автор: pinko   
Дата:   12-01-04 15:30

Още малко инфо за "така наречените" обективи Цайс, дето не правели ширпотреба, ще си позволя да те цитирам:

"Има 2 фирми на света, НЯМАЩИ лоша оптика в асортимента си !! Все пак, надали ние сме хората, които ще намерят кусур на + столетни титани, които и днес водят хорото с поне 3 дължини пред другите."

Въпросния текст:
Here is what I read:---I have asked Sony HK to confirm this with Sony Japan. Let's see if it is true.

The message is quoted below:

-------------------------------------------------------------------- I translated some stuff from a Japanese QC memo, sorry if the english is not 100%

Some of the 828 lenses will experience a higher than normal incidence of Chromatic Abberation AKA CA or purple fringing.

To identify lenses that have the defect look at your lens from an angle, if you see a slight blueish reflection then your lens has a defective coating formulation applied and did not get noticed by Zeiss/Sony QC. The blueish color is caused by too much cobalt added to the formulation creating a shift in the lens reflective index and causing the spectrograph curves to be out of tune with the sensors internal collaminator, causing a purple shift in highlighted subjects during high contrast wide aperture photography. A work around is either RMA the product or shoot at F8. The only items that require replacement are the center focuser optics with P/N: SN23944-F91 which has the proper levels of cobalt applied. After replacing the CFO adjustments need to be made to the WB Sensor corralator cpu to insure the new curve shifts are taken into consideration during automatic white balance.

Kwiiiii...
Дата:   12-01-04 17:37

Преведи му го на руски на човечеца, че така нищо няма да огрее...

Дата:   12-01-04 19:08

GenaDP - аз сам мога да си го преведа, а не съм слънце да грея, а и слънцето грее не навсякъде :) и "човечец" - това звучи гордо..почти като "човек"... но благодаря за вметката, убеден съм, че е по темата и с единствено образователна цел.

Pinko - това намерих набързо
поне последното изречение. Да им вярваме ли на Цайс? Защо мислиш, че не могат да продават и на Канон, и Епсон и на кои ли не? А ако е Канон обектива - кофти ли е:) Виждал съм какво прави обектив на Сони 717. Нека Жоро каже, ако има наблюдения.
Това е широк зоом с 2-2,4!!! все пак, нали? Не е лъжица за устата на всяка фирма. А ако е менте на Канон, а пишат Цайс, така ли? Канон се себеуважават, и има защо.
Долу текста - някои си купил евентуално нещо, и нещо видял нередно май, и написал.дааа..неясни неща нещо.
Бони - дай кофтито снимки?

първа  назад  1     всички  напред  последна