Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 купуване от eBay
Автор: patter   
Дата:   26-09-06 10:21

В една друга тема бях споменал за посредници в търговията от eBay.

http://www.ebay-bg.com/

Това е сайта им (вече официално достъпен).

Отговори на това съобщение
 Re: купуване от eBay
Автор: ibk   
Дата:   26-09-06 10:37

Благодаря!
[beer]

Автор: 314   
Дата:   26-09-06 11:13

хмм 12% [smilie11]
зема и аз да стана едни посредник...[cool]

Дата:   26-09-06 15:53

314 - стани :-) можеш и магазин да си отвориш - там процентите са по-големи [smilie19]

Автор: todorov   
Дата:   26-09-06 16:00

20-21% общи комисионни при продажба и 12% комисион за покупката. Добре - добре. Почти без пари.

Автор: zaiko   
Дата:   26-09-06 16:36

аз попитах... и съм разочарован. При цена на Pentax K100D средно около $650 в ebay.com (тяло + китов обектив + 1GB карта), ми казаха, че всичко ще излезе около $900!!!! Извинявам се, ама то във зоната апарата струва 1400 и то с гаранция!

https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley23.gif

Автор: Cristinel   
Дата:   26-09-06 16:41

[smilie23]

Дата:   26-09-06 17:03

E, зайко - всичко е нормално - 650 + транспорт + ДДТ + 12% - около 900$ излиза. Какъв е проблема не мога да разбера???

... също така и един Такумар (примерно), който струва там 30-40$ + ДДТ + 12% - излиза макс. 60$... а не 200лв, нали?[cool]

Автор: zaiko   
Дата:   26-09-06 17:16

Проблемът е там, че за по-малко пари мога и аз да си го поръчам (с кредитна карта) и да си спестя 12% комисионна. И излиза по-малко. А те хем се представят за представители на ebay.com в България, хем нямаш сметка да пазаруваш от тях. А за апарата от зоната - това си е най-добрата оферта засега. Е... ако има някой да ми донесе от щатите и да спестя пътни и ДДС ще е супер [smilie8]

ibk, за такумара броиш ли и транспорта? щото като сложиш $80 пътни и се събират 200лв.

Автор: CYPER   
Дата:   26-09-06 17:16

Аз съм по-скромен в повечето случаи: http://cyper-bg.com/blog/ [smilie18]

Ония са професионалисти [smilie18]

Дата:   26-09-06 17:27

Това не са представители за България !!! такова нещо няма :-) Те са посредници.

Процента, който искат е за услугата да ти го купят и да ти го доставят и не този процент вдига толкова много цената. Цената се вдига от доставка + ДДС + мито. Ако намериш приятел, който може да ти купи нещото директно и да ти го донесе като си идва до България тези неща няма да ги има (в идеалния случай).

Автор: adonchev   
Дата:   26-09-06 17:30

Има и 5% мито, което се начислява преди ДДС. Не го забравяите! eBay не е изгоден за купуване на нови неща, Там можеш да удариш джак-пота само ако следиш непрекъснато нещата които те интересуват. Не е никак трудно. Всеки може да се справи. Нали аз го правя [smilie18]. Не хранете такива фирми. Мислете с главите си, учете английски (или някакъв друг) и действайте смело и честно. Имам вече повече от 150 сделки (и купува и продава) и нито една загубена пратка!
[beer]

Автор: stenly   
Дата:   26-09-06 19:50

Блазе ти
Аз от как не ми дойде едно канонче спрях да купувам от ebay[smilie2]

Автор: apollo   
Дата:   26-09-06 20:23

А има някой наистина редки механични обективчета на атрактивни цени [smilie8]

Автор: Avon   
Дата:   27-09-06 03:32

Абе не хранете такива измислени фирми - пратете им адреса на кастъмър сървиса на Ибей и се направете на луди да ги питате какви са тия, и ще видите как ще изчезнат (т.е. ще си сменят името) за 0 време.

Аз не бих си купил нищо от Ибей ако няма кой да ми го донесе на ръка от САЩ.

Дата:   27-09-06 11:48

някой знае ли им юзернейма в Евау , поне да им се разгледа историята , фейдбека и стратегията на бидовете им. С тия 12% такса от крайната цена ми се струва че не са напълно зайнтересовани да пестят пари на клиентите си

Дата:   27-09-06 12:33

Абе какви странни хора имало тук... не мога да повярвам...[smilie11]

Поне по 2 теми се появяват на месец - "Може ли да се пазарува от ибей" или нещо подобно. Хванали са се хората и го предлагат. ЕСТЕСТВЕНО, че ще е с комисионна. Като не му изнася на някого - ей го ибей, адреса му се вижда отвсякъде - регистрира се и пазарува.

Или като Avon - "Мое аз да не съм добре, ама и Вуте да е зле!" - защо?!?

314 - прочети как се наддава в ибей. Ако не си видял - хората искат да им пишеш максималната цена, за която би го купил... как ще те прецакат тогава?

Айде със здраве!
[beer]

Автор: iviv   
Дата:   27-09-06 13:34

Отново българска злоба, даже и акаунта им да затваряли абе вие нормални ли сте, какво незаконно правят?

много ми е интересно как си вадите хляба и какви "комисионни" взимате на клиентите си за извършените услуги. Някой от вас да работи без пари, най-малко пък това се отнася за занимаващите се професионално с фотография.
Като не ви харесва просто не ги използвайте.
Аз не смятам че 12% комисионна е много, не е и малко но друга алтернатива има ли? Смятате ли, че всички имат познати в САЩ с paypal account и готови да се занимават с търгове и доставки.
Всяка услуга струва пари! Не е правилно тук да се намесват мита и ДДС, това не е проблем на фирмата, вие си ги плащате на държавата.

Дата:   27-09-06 13:38

аз пък гледам и не вярвам че има хора които са си наумили че всичко в Евау е супер далавера.
Има далавера но ако сам си правиш нещата и си достатъчно дисциплиниран и търпелив иначе се обезмисля!
В противен случай по добре отиди в магазина и си купи там каквото ти трябва рахат с всичките му гаранции и сервизно обслужване
[smilie23]

Автор: apollo   
Дата:   27-09-06 13:44

Ооо гаранцииката си е важна... макар че някои се опитват да я обезмислят със Зентекс ментекс и такива ми ти работи...

Да е жив и здрав Зентексчо щото без него зле ама при него си е за парички нали... [smilie8]

Дата:   27-09-06 13:45

не всичко 314, само това, което ти трябва!

напр. обектив Пентакс А 70-210/4 (като нов) + 20% (толкова беше комисионната за която ми го доставиха)ми излезе +ДДС и мито и транспорт - 200лв... няма да коментирам повече.

[beer]

Автор: Avon   
Дата:   27-09-06 20:37

Ивив,

Нищо не си разбрал. Това което правят е да имат ПП акаунт към банкова сметка в САЩ, и да прехвърлят пари от БГ от и към него. Плащат данъци (когато продават) в САЩ, но не плащат нищо в БГ защото не отчитат обороти тук. Което е данъчна измама.

Books-bg го правят същото в далеч по-големи обеми от 2-3 години, и комсионната им е 10%

Автор: iviv   
Дата:   27-09-06 20:59

От къде знаеш че не издават фактура за извършена услуга?
За какво точно трябва да се плащат данъци, за посредничество?? Реално погледнато услугата не се извършва на територията на България.
А колко фотографи издават фактури и плащат данъци за извършени услуги??? Само не ми се нахвърляйте щото на 99% се плаща на ръка.
За стоките при влизането в България се плаща и мито и ддс, мисля че това и е предостатъчно на държавата даже и е много.

Автор: sovichka   
Дата:   28-09-06 23:27

всъщност някой ползвал ли е услугите на този сайт? защото аз им писах, а те ме заливат с някакви автоматични съобщения, телефон нямат ...

Дата:   03-10-06 18:16

Леле, чак до данъчни измами стигнахте :-)

Този вид дейност "посредничество в eBay" го има навсякъде по света, дори и там, където всеки може да си ползва директно eBay.

Комисионната - била висока - ами като е висока не им ползвайте услугите, търсете приятели, познати, пазарувайте директно. Я помислете малко какво остава от тези 12% когато се платят заплати на служители тук и в щатите, разходи за офиси, складове и т.н.

Само да уточня аз наистина имам нещо общо с тях, дотолкова, доколкото нашата фирма им е правила сайта и познавам шефовете им.

Специално за sovichka - писмата, които получаваш не са автоматични в това съм 100% сигурен :-) Колкото до телефона - в скоро време ще се публикува и телефонен номер, просто в момента си попълват персонала :-)

Публикацията е редактирана (03-10-06 19:29)

първа  назад  1     всички  напред  последна