Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЕС, eBay (de и at) и митата
Автор: hotsnail   
Дата:   24-09-06 11:01

Здравейте, искам да си купя един обектив от ebay (de или at). Въпроса е дали след нова година ще изчезне напълно граничния контрол ДДС-то митата и прочие при доставки от ЕС. т.е. от човека дето го продава до мен без излишни спирки и такси.

Ако е така ще е супер и си заслужава да зачакам нова година.

Та ако някой знае как е по Еуропата и най-вече новата Еуропа да казва.

Отговори на това съобщение
 Re: ЕС, eBay (de и at) и митата
Автор: sasi   
Дата:   24-09-06 11:49

Сега ако купиш нещо от ЕС, можеш да го вземеш дюти фри, защото БГ все още е извън ЕС, след нова година няма да можеш да пазаруваш без да плащаш данаци

Автор: Its_me   
Дата:   24-09-06 13:22

саси,не е ли точно обратното?

Автор: PolarBear   
Дата:   24-09-06 14:09

Не е.

Автор: 314   
Дата:   24-09-06 14:15

Да , ама не.За членове на EU е duty free, нали това е идеята за общия пазар. За останалите страни-такси.

Автор: Its_me   
Дата:   24-09-06 14:15

всички страни , които са в ЕС, неплащат мито помежду си

Автор: BateD   
Дата:   24-09-06 14:16

След Нова година няма да се плащат мита за стоки от ЕС - това е сигурно. За ДДС-то не ми е съвсем ясно, но май плащаш ДДС на продавача, не знам.

Автор: kymmerian   
Дата:   24-09-06 14:57

По принцип когато пазаруваш от е-вау няма ДДС защото повечето неща са втора ръка и ДДС е платено от предишният купувач. Виж за митата не знам. Поздрави [smile] [smile] [smile]

Автор: ivodam   
Дата:   24-09-06 19:05

Ами за колите вече обявиха официално, че няма да има двойно облагане, т.е. отпада т.нар. ДДС, което даже не беше ДДС във формалния смисъл, а жив държавен рекет, щото ти го смятаха не върху реалната фактурна стойност, а върху мощност и не знам какво си; няма логика да не отпадне двойното облагане и за другите неща, въпросът е как ще фукнционира - по-скоро оттам ще трябва да ти го пратят с извадено ДДС, защото националното ДДС си остава - в Европа няма единна ставка на ДДС, макар че ако трябва да е истински единен финансов и митнически съюз, ставката би трябвало да е унифицирана, ама...

Автор: mano   
Дата:   24-09-06 19:42

Aми аз в германия съм пазарувал в ebay.de стоки от Австрия и никога не съм плаюал мита. Това говори, че изказването на sasi трябва да се обърне наобратно :)

Автор: gerimo2   
Дата:   24-09-06 21:21

Тя рибата в морето още , ама олиото цвърчи в тигана вече[smilie18] [smilie18] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна