Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 МТО 500 ??????
Автор: PeterPAN   
Дата:   21-09-06 09:49

Имате ли преки впечатрления от огледалните обективи, лесно ли се фокусира и тн..
Споделете снимки правени с такъв обектив.

Отговори на това съобщение
 Re: МТО 500 ??????
Автор: asahi   
Дата:   21-09-06 10:33

Имам Рубинар 500/5.6 нов. По-добър е от МТО-то. Продавам го. Справки - базара.

Трудно се фокусира. ДОФ-а е плитък. Не е като Зенитара да го фокусираш веднъж на 2 дни. Но в този жанр лесни неща няма. Добре е да се снима от статив/монопод.

Снимки нямам под ръка. Бокето е на гевреци. Не е грозно. За птички и астро е много подходящ.

Дата:   21-09-06 10:44

Рубинара много голям иначе няма спор че е по добър от МТО

Автор: ahab   
Дата:   21-09-06 11:17

Специален обектив е. Не е лесно с него, но резултатите си заслужават.

Фокусирането започва от 2-3 метра до безкрайност. Има и модели с "макро" - от 1 метър.
За фокусирането - с ДСЛР не се вижда добре във визьора. На цифров Канон и Никон иска потвърждаване на фокуса (дето Никона си го има вграден :). Също така става на всякакви апарати със смяна на преходника като навсякъде (дори при Никона) се запазва безкрайността.

В базара има МТО 1000мм/11 за 300лв и 500мм/ф8 за 150лв. Рубинара е по-скъп защото е по-светлосилен - 5,6. Горе-долу това са цените, но зависят от състоянието. Има стари модели на М39 с които не съм пробвал как са.

Задължително такова стъкло се купува след като го видиш наживо. Никакви куриери. Причините са две:

1.Размерите на обектива са големи и понякога гърба му опира във вградената светкавица на тялото. Трябва да го пробваш на място с коректния преходник. Понякога свава въпрос за части от милиметъра (има снимка в профила ми). Ако не стане - пилиш светкавицата или го продаваш :)
2. Само като го пипнеш наживо е възможно да прецениш *наистина* ли искаш такова стъкло. Изработенао е изцяло от метал и стъкло като тежи няколко кила. Дори с автомобил нямам мерак да го разнасям с мен. Изработено е като с военно предназначение и познавам екземпляри които са падали от раница на колело на асфалта и после са се търкаляли на които им няма нищо. С една дума - кютук е.

Ето снимка на Св.Неделя "изотзад" с 500мм обектив.
Снимано е с механичен Никон, на ч/б лента с изтекъл срок с външен светломер и духаше вятър. Не претендира за качество - само илюстрира приближението което дава от около половин километър:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/dptq8549.JPG
http://photo-cult.com/pics/046/pic_00099_0046968.jpg

Дата:   21-09-06 11:20

[smilie24]

Автор: TpEcHaT   
Дата:   21-09-06 11:33

http://www.rugift.com/photocameras/3m_5ca_lens.htm

изключително лек и лесен за употреба

дано си в България, за да видиш примерите, щракнах ги преди 5 минути

половин година снимах с това нещо почти всеки ден [smilie21]

http://store2.data.bg/tpechat/500/

Автор: ibex   
Дата:   21-09-06 14:19

Абе, Треснат, що има такъв шум на тия снимки? Верно е монохромен, ама 300Д-то на 400ИСО така ли прави??? [smilie11]

Дата:   21-09-06 16:21

еми явно...
то над исо 200 е вече аут [smilie21]

Дата:   21-09-06 16:27

[smilie24]

Дата:   21-09-06 16:30

аз и в РОУ конвертора съм изключил всякакви шумоподтискания и шарпеници, щото става зловеща картинката [smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна