Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Разни въпроси :)
Автор: iiccoo   
Дата:   20-09-06 12:05

Понеже не съм много вещ и имам няколко въпроса, за това пускам една тема с различни питания.Първо да отбележа, че почти нищо не разбирам от тези техники, но за сметка на това имам голямо желание да разбера :)
Да попитам за начало някакъв коментар относно това http://www.vivitar.co.uk/cameras/5megapixel/vivicam5385/ Дали заслужава да се дадат 200 лв или не ? Ще ви помоля да не коментирате , че парите са малко или, че има по-добри апарати и такива разни.Ясно ми е, че за 200 кинта няма да е хубав апарат, но дали качеството на продукта е сравнително поносимо ? Да попитам също каква репутация има въпросната марка Вивитар, защото не я бях чувал до преди два дни ? След като получа малко отговори ще мина и към другите въпроси :)

Ето две снимки от днес направени благодарение на темата тук Направи си сам макро :)Това е кактуса ми :)
http://img301.imageshack.us/img301/756/feroun0.jpg
http://img301.imageshack.us/img301/7439/frorc8.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Разни въпроси :)
Автор: Svetlla   
Дата:   20-09-06 12:23

Аз преди да си купя дигиталния фотоапарат, снимах с такава марка апарат, но лентов. Дълги години ми служи и продължава да ми служи [smile] и прави добри снимки, така че за мен марката е добра, зависи твоите изисквания вече какви са.

Дата:   20-09-06 15:01

Изискванията ми са реални и отговарят на цената.Ако беше по-скъп щях да имам по-големи изисквания.Все пак няма ли някой друг да се изкаже [smilie11]

Автор: cicomanco   
Дата:   20-09-06 15:12

по добре вземи бенк!поне има 2 год. гаранция и не е съвсем менте като практиката.

Дата:   20-09-06 17:03

Е в магазина ми казаха, че Бенк ( който беше горе долу за същата сума ) бил с по-малка леща [smilie8]
Направих няколко снимки и съм доволен за сега.В момента чета книжката от сайта и си правя възможно най-добрите настройки :) После може да покажа някои резултати. И не говоря за Практика, а за Вивитар ( освен ако не е едно и също ).

Публикацията е редактирана (20-09-06 17:04)

Дата:   20-09-06 18:08

Ето една от днес. Снимана е този път само с апарата без никакви приспособления за макро.

http://img110.imageshack.us/img110/535/pict0030gv7.jpg

Публикацията е редактирана (21-09-06 16:19)

Автор: 3DFEN   
Дата:   20-09-06 19:46

Бре човек, всички съпунери правят страхотни макро снимки. Виж профила ми, всички снимки са с пентакс 3,2 мпиксела.
Вземи си нещо по сериозно, с по сериозно стъкло за добри снимки.
Зависи какво искаш да постигнеш
Примерно един критерии за мен е :
При печат 30 на 4о см резултатът да е фотографско качество
такова кавото бих изкарал от филм на фото хартия.
За теб може да бъде и 21 на 30 см напр А4
Тези малките апарати не могат да дадът това качество.

Дата:   20-09-06 22:47

Именно такива постове помолих да се спестятм Малък апарат, стъкло и тн. Той е 200 лева по дяволите ! Не може да очакваме чудеса от него, но питах дали марката има някаква репутация и дали 200 кинта са добре за това или наистина е голям боклук. Просто показах снимката защото ми харесва и за сега съм доволен от апаратчето.Няма да изнасям изложба още [smilie5]

Дата:   21-09-06 00:01

Ма щом ти харесва, щтракай смело и не питай[smilie24]

Автор: rolla   
Дата:   21-09-06 00:23

iiccoo написа:

...Дали заслужава да се дадат 200 лв или не ? Ще ви помоля да не
> коментирате , че парите са малко или, че има по-добри апарати и
> такива разни.Ясно ми е, че за 200 кинта няма да е хубав апарат,
> но дали качеството на продукта е сравнително поносимо ?

Е ти кво питаш вобще[smilie11] ,хем искал отговор хем пък не искал да му казват колко му е кофти сапунерката.Ми кат те кефи кой те спира да снимаш,да не искаш сички да ти кажат къв страхотен апарат си взел.3ДФЕН се опитал да коментира малко пък ти..."Именно такива постове помолих да се спестятм Малък апарат, стъкло и тн."...
Егаси!

Дата:   21-09-06 00:30

Егаси не егаси никой не ми отговори нищо свързано с апарата и марката освен момичето от втория пост.
Някой като пита " Абе взех си Голф двойка за 3 хиляди дали е добре за тия пари ?" Едва ли очаква някой да му каже абе ти луд ли си Мерцедеса е по-як. Точно това исках да избегна, но няма значение кой разбрал разбрал, кой не да е.То от толкова разбирачи един не може да ти даде акъл като хората.

Автор: next_time   
Дата:   21-09-06 00:46

Човек брои до десет дощаи дълбоко и валидол под езика.

Никои не е длъжен да ти отговаря.Нито има правила които да задължават някои да дава точна непредубедена ,любезна или каквато и да е информация.Всеки е тук за да си прави кефа.Ако искаш нещо повече от това което получаваш пробваи при някои платен консултант.

И аз преди време задавах въпроси и чаках някои да каже нещо смисллено но вече знам че това се случва по изключение.Затова прочети някое ревю и сам си реши.Или прочети малко теми из форума и като решиш кои е достатъчно компетентен да ти отговори му задаи въпрос на "лични".

Даааа ..... та такива ми ти работи ..........[beer]

Автор: BATESANDO   
Дата:   21-09-06 00:47

iiccoo не бъди кисел(а).
Кефи се на живота и си го купи....
... или намери си за 200 кинта CANON 1Ds MKII и всички ще те похвалят. [smilie3]

Публикацията е редактирана (21-09-06 06:17)

Дата:   21-09-06 00:51

ОК мерси [beer]

Автор: rolla   
Дата:   21-09-06 01:07

iiccoo написа:

...То от толкова
> разбирачи един не може да ти даде акъл като хората.

Е къв акъл искаш кат ти си свършил белята.ОК ето по т.нар. ТЕМА:
1.Значи vivitar може преди десетина и повече години да е било марка,сега не е.Сега е по-скоро търговска марка.
2.Хич даже не намесвам Мерцедеси.Става въпрос за това ,че дори и за 200лв можеше да намериш нещо по-добро,било то и втора употреба или както те посъветваха по-горе с Бенк.Обяснението което ти е дал продавача ми е меко казано тъпо.Имал по-малка леща,хехехе.Мойто Sony дето челната му лещичка е едва 4-5мм ги тръшка в земята и вивитари и бенкове.
Та така де,пак казвам:като те кефи не питай дали си се набутал-това е мноооого голяма грешка.Щото винаги ще се намери някой като мен.[beer]

Автор: colorit   
Дата:   21-09-06 02:14

много ме кефят такива като тебе бе пич- идва със скина за 15 кинта и казва: бе апрата ми е пълен автомат , ама защо не ми се получава задния план на нощна снимка хахахахахха, че и твойта работа - за 200 кината си е супер, ама не очаквай да снимаш слънчевото затъмнение, например [ezik]

Дата:   21-09-06 08:22

Ако се запаля поевечко и науча туй онуй ще помисля за по-добърр но финансовата част от въпроса доста ме спира иначе нямаше да си взема това.

Публикацията е редактирана (21-09-06 08:22)

Дата:   21-09-06 08:58

След всичките постинги до сега,
предполагам си разбрал, че апаратчето и
марката са доста не известни, което е показател, че не се купува и най вероятно не струва да си даваш парите.

Автор: сабина   
Дата:   21-09-06 09:04

Аз не бих дала дори и толкова малко пари за цифров апарат без никакъв оптичен зуум. На дигиталния не може да се разчита.

Дата:   21-09-06 15:25

Е разбира се че никой не би дал, но този си е с оптичен зуум 3 и дигитален 4 въпреки, че втория не го ползвам.

А тук дали е момента за следващия въпрос [smilie10]
Коя програма бихте ми препоръчали и коя е по-добра от Фотошоп 7 и Фотощоп ЦС2 ?
И има ли значение каква марка ми е паметта, че трябва да си взема все пак?

Публикацията е редактирана (21-09-06 15:32)

Автор: Pehata   
Дата:   21-09-06 15:43

Ей тука да четеш
Така става работата. Иначе всеки може да ти каже всичко.

Публикацията е редактирана (21-09-06 19:20)

Дата:   21-09-06 16:21

Къде тук :( Някой пак ми беше дал някакъв линк, но не го виждам и нищо не мога да отворя [smilie2]

Автор: IDA   
Дата:   21-09-06 18:13

Ицо,
Ти за 200 лв. можеш да си вземеш сапунер на старо с възможности, качество и надежност в пъти по-високи от тези на този Вивитар. Просто прочети ревютата на сапунерите от 2003 г. насам в WWW.DPREVIEW.COM с рейтинг Highly recommended и виж кои от тях се продават в базара употребявани. Уверявам те, че ако си решил малко по-сериозно да се занимаваш с фотография, за тези пари нямаш по-добра алтернатива. Ако ли пък не, просто си снимай с GSM-а и си спести парите.

Дата:   21-09-06 18:28

Аз никога не купувам на старолВинаги можеш да се прецакаш и то двойно, защото след като откриеш, че е дефектно пак ще се наложи да дадеш пари и такак ще дадеш двойно пари за малко качество.Има време ако не ми мине мерака ще взема нещо по-добро :)

Автор: IDA   
Дата:   21-09-06 18:48

Ами щом не четеш и не слушаш, какво ти се говори, ще се прецакаш и тройно и четворно и няма да се научиш да снимаш! Троши си главата!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна