Автор: deyo
Дата: 19-09-06 10:38
Май стана модерно да се плюе по панасоник и лайка?
Каква е алтернативата на малка матрица? Голяма матрица. Я си представете на това тяло 3х по-голяма матрица. Добре, ще имаме 3х по-малко шум (примерно). И още: по-малка светлосила на обектива, много по-малък зуум ( )... Това май се отдалечава от универсалността, а тези апарати по принцип са измислени да бъдат максимално универсални.
Все пак си мисля, че масовия потребител става все по-грамотен. Отначало гледаше само колко мегапиксела е апарата, и какъв "зуум" има. После научи какво е стабилизация, и почна да търси такава. Сега постепенно научава що е ИСО, и какви предимства дава то. Освен това започва да усеща, че 8-10мп са му напълно достатъчни. Това според мен е добър признак, защото малко или много, големите компании предлагат това, което се търси на пазара. Виждаме как вече сапунерките се мъчат снимат на 1600ИСО дори, макар и мазно. Според мен матриците се развиват, и ще продължат да се развиват, като за в бъдеще акцента вече няма да е на мегапикселите, а на високото ИСО. Дори и поради факта, че идва момент, в който увеличаването на Мп ще изисква все по-резки (скъпи) обективи, и вече няма да е рентабилно.
|
|