Автор: batzeto
Дата: 19-09-06 05:18
Здравейте отново! Благодаря на всички отговорили до момента! На кратко ще коментирам всичко казано до тук по ред на писане:
-= Шморхи написа: Канон-а е с повече възможности, но за ежедневни снимки няма да намериш разлика, честно казано. Единствената разлика която съм установил засега е, че на края на зуума (48х) Панасоника определено е по-добър и не маже....Канона...ми е трудно да го накарам да фокусира на края на оптичния+дигитален зуум.
-+ batzeto: Този факт леко започва да ме претиснява,обаче! Щом ти не успяваш винаги да фокусираш,аз ли ще се справя? Не ми се иска да имам купища нащракани снимки и малко от тях да са на фокус Панасоника не е лош май като вариант, но принципно не ми е фаворит.
-= FLyFLu написа:
Аз снимам с сони Н5 и си ми е добре :)
Може да погледнеш снимките у профила ми да видиш как са :)
А и апаратчето не тежи 3 кг ,и е по малко
-+ batzeto: Е стига де, и аз съм пристрастен недей да ме навиваш още толкоз:) Видях снимките ти в профила, но забаелязвам че фотошопа си е свършил работа и в частност ти, което обаче не ми помага особено:( Има ли снимка, която да не е претърпяла каквато и да е обработка? Как можеш да коментираш сравнението м/у Н2 и Н5?
-= serjy написа:
Канон S2,S3 за на едно стъпало по-високи цени от съответния клас апарати на панасоник и сони, т.е. изборът ти се свежда до сони Н2 или панасоник ФЗ7.
Разгледай ревютата тук:
SONY H2 и Panasonic FZ7.
И разгледай добре примерните снимки. Жалко, че не са снимани едни и същи места, но и така човек придобива представа.
Аз съм със сони Н2 и съм доволен!
-+ batzeto: Всъщност пропуснах да обясня,че апарата ще го взимам от чужбина,където съм в момента...а цените между Сони-то, Панасоника и Канона не са с огромна разлика, както е в БГ! Т.е. парите не са определящи що се отнася до трите модела. Разгледах добре примерните снимки, но отново не ми става много ясно. Нощните снимки на Панасоника нещо не ми харесаха, но за сметка на това не мога да ги сравня с тези на Сони, защото няма:( Има две снимки от едно и също място - става въпрос за часовника, но отново не може да се направи сравнение...И в двете светлината пада под различн ъгъл и не са съвсем от едно място снимани:( Казваш, че си със Н2,да разбирам ли, че от двата пак Сони-то е твоя фаворит? И за теб същия въпрос: Как можеш да коментираш сравнението м/у Н2 и Н5?
-= imitev написа:
Ако се опитваш да фокусираш на тъмно и на близо - няма да стане. При 432 мм разстоянието на което фокусира Канона е 90 см.
И на мен ми беше малко странно докато свикна.
-+ batzeto: Тук срам не срам няма как да не задам няколко въпроса:
1. Кои характеристики трябва да се гледат освен зум-а и мегапикселите що се отнася за цифрови фотоапарати?
2. Как са обозначени параметрите като дълбочина и широкоъгълност на изображението...даже не знам дали така могат да се наречат характеристиките,за които питам,но предполагам разбрахте за какво питам:)
3. Въпрос, който е може би свързан с предходните два: Какво ще рече параметъра F2.8–F8.0 (• f2.8-8.0 (W)• f3.7-8.0 (T)• 10-step f2.8-8.0) и какви трябва да са стойностите, ако искам да е по-добре от това...Моля дайте примери!
4. А това пук какво е noise reduction technology?
5. А що се отнася за Lens това е 36-432mm equiv???
6. На Канон-а на обектива пише: 6.0-72.0mm, както и 1:2.7-3.5 USM, а на Сони Н2 2.8-3.7/6-72 - какво означава това и ако стойността е по-голяма ли означава,че е по-добрия избор или обратно?
СЪЖАЛЯВАМ за малоумните въпроси, но няма как да не попитам след като искам да направя правилния избор
Като заключение до тук мога да кажа, че основно избора ми е насочен из между моделите Сони Н2,Н5; Канон S3 IS(към който леко се опасявам,че може да ме затрудни с фокусирането на обектите) и моделът на Fujifilm - FinePix S5200 (5.1Mpix,10x opt), за който не видях никакви други коментари освен този, че е по-евтиничък. Останалите модели като Панасоник-а и Н1 на Сони остават на заден план,а Професионалното бижу на Никон Д50 отпада веднага от по-нататъчно участие, тъй като пресметнах, че не съм готов за такъв фотоапарат, не ми се дават толкова пари и леко наистина ме смущава факта,че няма зум.
Благодаря още веднъж за помоща...предполагам още малко съвети ще ми трябват и ще взема решение
Помагайте които с каквото може
Публикацията е редактирана (19-09-06 05:20)
|
|