Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Кой е моя апарат?
Автор: batzeto   
Дата:   18-09-06 11:28

Здравейте,
Аз съм любител фотограф, може би като малкото тук, но бих искал да задам въпроса си именно към хората разбиращи и можещи да ми помогнат с избора си на фотоапарат.
Няма да крия,че що се отнася за непрофесионална техника съм върл фен на Сони, поради две причини:
1. Изключително насищане и контраст на цветовете
2. Оптиката Carl Zeiss

В момента имам моделът на Sony, DSC-P200 (7.2 MPix, 3x optical zoom...), но планувам да го заменя с друг.От предишния съм адски,ама наистина адски доволен,но най-вероятно остава за приятелката ми и аз ще трябва да се спасявам:)
1. Сега съм си харесал моделът Sony DSC-H2 (6Mpix, 12x optical...). Прочетох представянето му в сайта,но не мога да взема така лесно решение...
2. Имам възможност да си намеря и предния модел H1...Какви са разликите и кой си заслужава повече?
3. Като максимален вариант бих си взел модела DSC-H5/B (7.2Мpix, 12x optical), но честно казано не ми се дават толкоз пари отгоре, още повече, че аз наистина съм съвсем любител фотограф и не знам дали ще мога да направя за вбъдеще разлика между моделите им като качество. Сега това не означава, че ще снимам на ауто мода, който му е зададен де, но не съм специалист! До този модел ще се спра, ако някой наистина ми даде разумно обяснение и наистина си заслужава, за това Ви моля дайте ми колкото можете повече информация!!!
4. Друго, което също макар и не Сони ми е грабнало окото е Canon S3 IS (6Mpix, 12x optical), който отново изглежда много примамливо. Никога преди това не съм имал Канон като марка и не знам как са...не говоря за професионалните апарати, за това ще помоля да си спестите коментарите, ако нямате ясна представа от нещата, само за да ми кажете, че Канон са номер 1:)Чувал съм го вече над 100 пъти, но този път става въпрос за непрофесионална техника и моделите, които предлагам за разглеждане са точно такива. Преди съм имал Касио и Олимпус, тях просто не искам да ги коментирам по никакъв начин!
5. Друго моделче, което също грабва, а и напоследък забелязвам доста се е подобрило търсенето и особено предлагането на Panasonic е моделът DMC-FZ7S (6Mpix, 12x optical), но наистина ми е малко под въпрос самата марка Панасоник-производител на фотоапарати:)
6. Последното, за което се колебая е Nikon D50, но смея да твърдя, че този вече спада към професионалните и май не е много за мен...

Е мисля, че придобихте пълна представа към какъв тип фотоапарати съм се насочил, така че ще се радвам ако ми препоръчате някой от изброените, като ми отворите поне малко очите защо той е по-добрия избор от останалите, а също ще приема и други предложения, които не са в моята селекция! Благодаря Ви предварително за отделеното време и искрено се надявам да ми помогнете в избора си!

Отговори на това съобщение
 Re: Кой е моя апарат?
Автор: gorbi   
Дата:   18-09-06 11:30

5. Друго моделче, което също грабва, а и напоследък забелязвам доста се е подобрило търсенето и особено предлагането на Panasonic е моделът DMC-FZ7S (6Mpix, 12x optical), но наистина ми е малко под въпрос самата марка Панасоник-производител на фотоапарати:)

ами точно толкоз е под въпрос колкото и Сони... Иначе и двете фирми правят хубави телевизори....

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   18-09-06 11:30

а мислил ли си за фуджи S5200/S5600 (еднакъв модел е, различни имена)?

Дата:   18-09-06 11:37

Да загледах се и в модела Fujifilm FinePix S5200 (5.1Mpix,10x opt), но не знам как е?! Някакви впечатления? Цената за него си заслужава най-вече,...какво друго?Synthy_xxx написа:

> а мислил ли си за фуджи S5200/S5600 (еднакъв модел е, различни
> имена)?

Дата:   18-09-06 11:40

gorbi написа:

> 5. Друго моделче, което също грабва, а и напоследък
> забелязвам доста се е подобрило търсенето и особено
> предлагането на Panasonic е моделът DMC-FZ7S (6Mpix, 12x
> optical), но наистина ми е малко под въпрос самата марка
> Панасоник-производител на фотоапарати:)

>
> ами точно толкоз е под въпрос колкото и Сони... Иначе и двете
> фирми правят хубави телевизори....

Аз за това искам да чуя вашето мнение по въпроса...Ако трябва да избирам е ясно, че ще се подведа може би...и Сони ще е моят избор,не за друго ами защото са ми доказали, че освен телевизори правят и добри снимки:) За другите обаче не знам...Споделете!

Публикацията е редактирана (18-09-06 11:41)

Автор: Георги   
Дата:   18-09-06 11:48

като харесваш цайс, може би sony r1?

гледам дори има едно в базара на 1300 лева.

Автор: surg   
Дата:   18-09-06 11:51

sega da ti obiasnia che tuk ima edin beskren niz ot podobni vuprosi v vremeto i edna vurla borba mejdu Canon Panasonik i Sony, silata im e v sushtia red...

procheti pone mesec nazad kakvo se e pisalo tuk, ako znaesh angliiski procheti kkakvo pishe za tezi modeli v nezaivisimi sitove

i si reshi...
poneje vijdam che si se nasochil kum 12 zoom lichno az ti prporuchvam Canon S3....ako mojesh da izchakash mojebi ot 3 do 5 meseca shte izleze S4, s visoka cena, i togava za kratko do kato go ima S3 shte padne, kakto padna S2...
sigurno shte chuesh i meneni za Panasoink fz 30 ili 50, resh si ti...

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   18-09-06 11:51

точно заради цената ти го подхвърлих. а и по принцип съм настроен като другите във форума: сони и панасоник правят добри телевизори, ама апаратите им... аз лично не ги харесвам. иначе лични впечатления от фуджито нямам, но ако бях пред твоята дилема, бих взел него. съдя по ревютата (за снимките, които прави).

Дата:   18-09-06 11:59

Георги написа:

> като харесваш цайс, може би sony r1?
>
> гледам дори има едно в базара на 1300 лева.
Мда този модел също е добър,да си призная не го бях разглеждал до сега...Ужасно висока цена,обаче:(

Дата:   18-09-06 12:06

surg написа:

> sega da ti obiasnia che tuk ima edin beskren niz ot podobni
> vuprosi v vremeto i edna vurla borba mejdu Canon Panasonik i
> Sony, silata im e v sushtia red...
>
> procheti pone mesec nazad kakvo se e pisalo tuk, ako znaesh
> angliiski procheti kkakvo pishe za tezi modeli v nezaivisimi
> sitove
>
> i si reshi...
> poneje vijdam che si se nasochil kum 12 zoom lichno az ti
> prporuchvam Canon S3....ako mojesh da izchakash mojebi ot 3 do
> 5 meseca shte izleze S4, s visoka cena, i togava za kratko do
> kato go ima S3 shte padne, kakto padna S2...
> sigurno shte chuesh i meneni za Panasoink fz 30 ili 50, resh si
> ti...

Да благодаря ти, за обяснението, знам че понякога хората се дразнят да се задават и отговаря на едни и същи въпроси, но аз насочих вниманието Ви към определени модели. Именно заради това не искам да правя избор на марка,аз за марката казах коя е моя фаворит (сигурно е смешно на повечето,но това си е мое мнение), но тук искам избора да бъде направен, като се сравняват конкретните модели. За Канон-а визуално изглежда наистина,ама наистина много по-куул от Сони-то, но не разполагам с 4-5 месеца май:( Кажи само какви са впечетленията от работата с Канон-а?!

Дата:   18-09-06 12:09

Synthy_xxx написа:

> точно заради цената ти го подхвърлих. а и по принцип съм
> настроен като другите във форума: сони и панасоник правят добри
> телевизори, ама апаратите им... аз лично не ги харесвам. иначе
> лични впечатления от фуджито нямам, но ако бях пред твоята
> дилема, бих взел него. съдя по ревютата (за снимките, които
> прави).
Още веднъж благодаря на Synthy_xxx... Все още мисля по въпроса...Малко ме е страх за качеството на самия апарат, не се съмнявам в изображението... Фуджи-то май не са от водешите марки производители на фотоапарати...Аз лично все се сещам за филмите едно време...

Автор: Шморхи   
Дата:   18-09-06 18:39

Имам Канон С3 ис и Панасоник ФЗ5. За любителски нужди са идеални. Като купувах Канон се колебаех между него и Панасоник ФЗ 7. Канон-а е с повече възможности, но за ежедневни снимки няма да намериш разлика, честно казано. Единствената разлика която съм установил засега е, че на края на зуума (48х) Панасоника определено е по-добър и не маже. Ако Канона успее да фокусира вади подобно качество, може би и по-добро, но нещо ми е трудно да го накарам да фокусира. В момента в ръцете ми е Никон Д50 и...нямам думи. :) Не споменавай предните апарати редом с този. Обидно е за него. Само суперлативи. Верно няма зуум и дъра-бъра, но на кой му трябва в сравнение с това качество което Никон-а предлага. И панасоник-а и канон-а са добър избор за теб.Бтв и двата ги продавам ;) Чакам Никон Д80 и тези отиват на пазара. Ако те интересува нещо в частност, драсни ми ЛС, че и без тва усещам подигравки отсега.

Автор: gorbi   
Дата:   18-09-06 18:45

Д50 няма зум...... че за какво ти е апарат без зум.....[smilie10] [smilie23]

Дата:   18-09-06 18:49

Ами...за да снимам вероятно!

Автор: Digitalgab   
Дата:   18-09-06 20:40

За какво се косиш за избор на апарат? И златен да е или сребърен няма да снимаш по добре........

Автор: FLyFLu   
Дата:   18-09-06 21:35

Аз снимам с сони Н5 и си ми е добре :)
Може да погледнеш снимките у профила ми да видиш как са :)
А и апаратчето не тежи 3 кг ,и е по малко [smile]

Автор: navy   
Дата:   18-09-06 21:39

Ти си якичка, не се оплаквай [smilie7]

Автор: serjy   
Дата:   18-09-06 21:49

Канон S2,S3 за на едно стъпало по-високи цени от съответния клас апарати на панасоник и сони, т.е. изборът ти се свежда до сони Н2 или панасоник ФЗ7.
Разгледай ревютата тук:
SONY H2 и Panasonic FZ7.
И разгледай добре примерните снимки. Жалко, че не са снимани едни и същи места, но и така човек придобива представа.
Аз съм със сони Н2 и съм доволен![shtrak]

Автор: imitev   
Дата:   18-09-06 22:10

Шморхи: Края на зума на кой апарат е 48х ???

Това да не е с дигитално увеличение случайно???

Аз имам S3 и да ти кажа право след тестове с FZ5 не съм установил че FZ5 в дългите части на зума фокусира много по-бързо... Един дол дренки са, само цената на Цанона в БГ е много по-висока...

Дата:   18-09-06 22:47

Не казвам за бързо. Казвам, че Канона...ми е трудно да го накарам да фокусира на края на оптичния+дигитален зуум. Иначе верно. Разлика няма. Поне за мен като начинаещ любител. Сума функций дето не знам къде да ги ползвам(или нямам време да търся) и цена със 400 лева по-висока от ФЗ-7.

Автор: imitev   
Дата:   18-09-06 22:50

Ако се опитваш да фокусираш на тъмно и на близо - няма да стане. При 432 мм разстоянието на което фокусира Канона е 90 см.

И на мен ми беше малко странно докато свикна.

Автор: avo   
Дата:   18-09-06 23:03

И какви са пък толкова тея функции в повече на канона?

Дата:   18-09-06 23:25

Честно казано даже книжката не съм погледнал. Просто останах в такова впечатление. Събраха ми се 4 апарата в ръцете, един от които е Никон Д50 и се сещаш кой е с най-голям приоритет. Канон остана малко в сянка. Дал съм го на един приятел сега да си играе с него и да си каже тежката дума. Иначе копченца и врътки бол. :)

Дата:   19-09-06 05:18

Здравейте отново! Благодаря на всички отговорили до момента! На кратко ще коментирам всичко казано до тук по ред на писане:

-= Шморхи написа: Канон-а е с повече възможности, но за ежедневни снимки няма да намериш разлика, честно казано. Единствената разлика която съм установил засега е, че на края на зуума (48х) Панасоника определено е по-добър и не маже....Канона...ми е трудно да го накарам да фокусира на края на оптичния+дигитален зуум.

-+ batzeto: Този факт леко започва да ме претиснява,обаче! Щом ти не успяваш винаги да фокусираш,аз ли ще се справя? Не ми се иска да имам купища нащракани снимки и малко от тях да са на фокус [smilie10] Панасоника не е лош май като вариант, но принципно не ми е фаворит.

-= FLyFLu написа:
Аз снимам с сони Н5 и си ми е добре :)
Може да погледнеш снимките у профила ми да видиш как са :)
А и апаратчето не тежи 3 кг ,и е по малко [smile]

-+ batzeto: Е стига де, и аз съм пристрастен недей да ме навиваш още толкоз:) Видях снимките ти в профила, но забаелязвам че фотошопа си е свършил работа и в частност ти, което обаче не ми помага особено:( Има ли снимка, която да не е претърпяла каквато и да е обработка? Как можеш да коментираш сравнението м/у Н2 и Н5?

-= serjy написа:
Канон S2,S3 за на едно стъпало по-високи цени от съответния клас апарати на панасоник и сони, т.е. изборът ти се свежда до сони Н2 или панасоник ФЗ7.
Разгледай ревютата тук:
SONY H2 и Panasonic FZ7.
И разгледай добре примерните снимки. Жалко, че не са снимани едни и същи места, но и така човек придобива представа.
Аз съм със сони Н2 и съм доволен!

-+ batzeto: Всъщност пропуснах да обясня,че апарата ще го взимам от чужбина,където съм в момента...а цените между Сони-то, Панасоника и Канона не са с огромна разлика, както е в БГ! Т.е. парите не са определящи що се отнася до трите модела. Разгледах добре примерните снимки, но отново не ми става много ясно. Нощните снимки на Панасоника нещо не ми харесаха, но за сметка на това не мога да ги сравня с тези на Сони, защото няма:( Има две снимки от едно и също място - става въпрос за часовника, но отново не може да се направи сравнение...И в двете светлината пада под различн ъгъл и не са съвсем от едно място снимани:( Казваш, че си със Н2,да разбирам ли, че от двата пак Сони-то е твоя фаворит? И за теб същия въпрос: Как можеш да коментираш сравнението м/у Н2 и Н5?

-= imitev написа:
Ако се опитваш да фокусираш на тъмно и на близо - няма да стане. При 432 мм разстоянието на което фокусира Канона е 90 см.
И на мен ми беше малко странно докато свикна.

-+ batzeto: Тук срам не срам няма как да не задам няколко въпроса:
1. Кои характеристики трябва да се гледат освен зум-а и мегапикселите що се отнася за цифрови фотоапарати?
2. Как са обозначени параметрите като дълбочина и широкоъгълност на изображението...даже не знам дали така могат да се наречат характеристиките,за които питам,но предполагам разбрахте за какво питам:)
3. Въпрос, който е може би свързан с предходните два: Какво ще рече параметъра F2.8–F8.0 (• f2.8-8.0 (W)• f3.7-8.0 (T)• 10-step f2.8-8.0) и какви трябва да са стойностите, ако искам да е по-добре от това...Моля дайте примери!
4. А това пук какво е noise reduction technology?
5. А що се отнася за Lens това е 36-432mm equiv???
6. На Канон-а на обектива пише: 6.0-72.0mm, както и 1:2.7-3.5 USM, а на Сони Н2 2.8-3.7/6-72 - какво означава това и ако стойността е по-голяма ли означава,че е по-добрия избор или обратно?

СЪЖАЛЯВАМ за малоумните въпроси, но няма как да не попитам след като искам да направя правилния избор[smilie11]

Като заключение до тук мога да кажа, че основно избора ми е насочен из между моделите Сони Н2,Н5; Канон S3 IS(към който леко се опасявам,че може да ме затрудни с фокусирането на обектите) и моделът на Fujifilm - FinePix S5200 (5.1Mpix,10x opt), за който не видях никакви други коментари освен този, че е по-евтиничък. Останалите модели като Панасоник-а и Н1 на Сони остават на заден план,а Професионалното бижу на Никон Д50 отпада веднага от по-нататъчно участие, тъй като пресметнах, че не съм готов за такъв фотоапарат, не ми се дават толкова пари и леко наистина ме смущава факта,че няма зум.
Благодаря още веднъж за помоща...предполагам още малко съвети ще ми трябват и ще взема решение[beer]
Помагайте които с каквото може[smilie5]

Публикацията е редактирана (19-09-06 05:20)

Автор: OrlindraganoV   
Дата:   19-09-06 05:52

ТУК има отговорите на въпросите ти, както и на въпросите, които ще възникнат по-нататък.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна