Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за SLR
Автор: Шморхи   
Дата:   17-09-06 23:27

Здравейте. Фен съм на фотографията отскоро и минах през няколко апарата, докато разбера, че истината е СЛР и нищо друго. За момента се колебая между няколко апарата, които мога да си намеря доста по-евтино, отколкото в България, а именно: Никон Д70 или Д80, Сони Алфа, Канон 400Д или 30Д. Кой от тях би бил най-удачен избор? Предполагам, че предлагам доста разтегливо понятие и широк избор, но вероятно се дължи на невежеството ми. Благодаря предварително за съветите.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за SLR
Автор: Стоев   
Дата:   17-09-06 23:35

30д

Автор: danny_falin   
Дата:   17-09-06 23:40

30D

Автор: dreamer_xs   
Дата:   17-09-06 23:56

Pentax K10D [smilie24] ама не си споменал никъде за него значи остава 30D [smilie25]

Публикацията е редактирана (17-09-06 23:57)

Автор: Cristinel   
Дата:   17-09-06 23:58

К10Д е връхтъ![ezik]

Автор: soleil   
Дата:   18-09-06 00:06

basi hora s pari

Автор: cade   
Дата:   18-09-06 00:19

30D

Автор: carl_cox   
Дата:   18-09-06 00:33

мани ги телата - те ша станат скоро като gsm-ите на запад - купуваш апаратчето евтинко и после ставаш няколко години абонат [smilie5]

ако ще снимаш с прилежащия китов - NIKON D80, NIKON D70

Автор: ivodam   
Дата:   18-09-06 00:57

Аз съм с 30Д, но съвсем искрено ти препоръчвам да започнеш с 400Д, няма да съжаляваш.

Автор: apollo   
Дата:   18-09-06 01:10

30Д или К10Д... зависи какво точно търсиш[smilie24]

Дата:   18-09-06 01:11

... освен това не е малка вероятността в края на месеца да бъде представен 40Д[smilie8] [smile]

Автор: Gecata   
Дата:   18-09-06 07:56

Шморхи написа:

> Здравейте. Фен съм на фотографията отскоро и минах през няколко
> апарата, докато разбера, че истината е СЛР и нищо друго.
Истината приятелю е в задапартното устройство, а качествено такова ефтино няма.

Автор: gorbi   
Дата:   18-09-06 07:58

SLR е шемет и си взе някакъв пластмасов никон..... да не направиш и ти като него..... [smilie18] [smilie18]

Автор: Manchev   
Дата:   18-09-06 08:57

K10D [ezik] [beer] [smilie21]

Автор: Стоев   
Дата:   18-09-06 20:27

К30Д[smilie5] [beer]

Дата:   18-09-06 22:49

Никон ще е марката. Сега въпроса стои дали е Д80 или Д50/70. Това вече зависи от ценообразуването. Иначе ми намериха Сони Алфа за 1250 лева ама....Канон или Никон са марките за мен(вече).

Дата:   18-09-06 22:53

Взимай Сонито бе човек!!! Ако не ти хареса ще го продадеш без загуба - поне ще видиш дали ти трябва стабилизация/щото другото в него[smilie8] /...

Публикацията е редактирана (18-09-06 22:53)

Автор: praetorian   
Дата:   18-09-06 22:58

Взимай този SLR и бъди щастлив [smilie18]
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pqec5155.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/114/r_1152648787_slr.jpg

https://photo-forum.net/imgs/114/r_1152648787_slr.jpg

В краен случай 30Д [smilie18]

Дата:   18-09-06 23:28

Ми на това "другото" като се съветвах с хора вдяващи от тези неща казаха, че не е лошо но трудно ще бие Никон или Канон. А стабито...винаги съм държал да го имам на апаратите с които съм бил. Последната седмица с Д50 обаче ме отказа от това. С тази скорост на фокус и затвори и бля бля, не съм чувствал нужда от стаби просто. [smilie10]

Автор: hotsnail   
Дата:   18-09-06 23:48

еми виж за Канон никон имаш повечко аксесоари. Със Сони сигурно най-лесно ще правиш хубави снимки.

Стабилизацията е за снимки при лоша светлина, когато за да се освети добре матрицата трябва време и има две решения статив или стабилизация (за някой случай). Значи аз имам стабилизация (с КМ 5Д модела преди Алфа) и е полезна при снимки вечер или в облачно време. Нощем из града става супер със стабилизацията от ръка. Виж:

http://picasaweb.google.com/karaatanasov/Prague

К10Д още не е илзязъл, но във форума много му се кефят ама и те не знаят защо. Според мен Пентакс си е леко дървен и бавен поне istDL/istDS по-новите не съм ги гледал. Инак и той е стабилизиран.

Аз бих си избирал между Никон и Сони (според мен това са удобните апарати), може би Канон (най-хубавото на 30Д е супер ниския шум а 2МП не са кои знае какво, оптиката е далеч по-важна и скъпа).

Абе иди си ги разгледай в магазина и дърпай тоя дето ти е най-симпатичен. Според мен този на които най-ленсо се оправяш с опциите. Няма сми да си вземеш ДСЛР и да не знаеш какво може да прави.

Дата:   19-09-06 00:15

Тези снимки от Прага със статив ли са или без? Ако са само със стабито на апарата смятай, че съм се метнал на Сони. Никон-а за да направи това трябва да го сложа на статив. Аз пак казвам, че съм лайк, но мога да си позволя СЛР и ще го направя. Онзи ден снимах коли в движение. Т.е. аз съм в кола която се движи и снимам колите и дръвчетата наоколо. Нямам нито една замазана снимка. Това с които и друг обикновен цифров апарат мисля, че не може да стане. А пък Пентакс...тази марка ме вълнува толкова, колкото чейза на баба ми, дето седи в гардеробите от 50 години.

Автор: borissov   
Дата:   19-09-06 00:22

Шнорхел, взимай смело Д50, а каквото остане го инвестирай в обективи. Тялото е без значение в случая, и най-евтиното ти върши идеална работа. [smile]

Автор: hotsnail   
Дата:   19-09-06 11:11

Без статив от ръка. Замъка и моста ги снимах подпирайки се на разни парапети.

Може да видиш как е правена снимката т.е. бленда, скорост, чувствителност и фокусно разстояние. Стабилизацията ти трябва за снимките където фокусното разстояние е по голямо от времето например 50 мм за 1/30 сек. си трябва стабилизация, 50 мм за 1/100 сек. може и без стабилизация.

Ама по важно е да ти харесва апарата. Иди ги виж в магазина. Между трите няма грешен избор.

първа  назад  1     всички  напред  последна