Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Снимките от раздел Природа/Животни се пренебрегват
Автор: shotlandetsa   
Дата:   17-09-06 19:36

От много време следя снимките в този раздел и много от тях са сериозно недооценявани, което ме навежда на мисълта че фотографите от този сайт гледат и с пренебрежение на този тип фотография, ако мога така да се изразя. Вярно че снимки на редица блестящи фотографи получават заслужени адмирации, но останалите са просто подминавани. Ето един пример - цък >>> .
Повечето заснети птици са с добро качество, мн. информативни и само защото птицата не е направила челна стойка и ...
Виждал съм ужасно клиширани и лишени от особен замисъл фотографии, които се радват на рейт над 200 точки, не искам да посочвам, защото потребителите ще се обидят.
Не искам да звучи като оплакване, просто това са ми безпристрастните наблюдения. И моля ви не дейте пишете че съм изхождал от моята гледна точка - това е безпристрасния ми коментар. [smilie24] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимките от раздел Природа/Животни се пренебрегват
Автор: Стоев   
Дата:   17-09-06 19:45

[smilie8]

Автор: DAOSA   
Дата:   17-09-06 20:13

[smilie24]

Автор: aleksandr   
Дата:   17-09-06 20:18

Шотландец, не си съвсем прав. Има и по-неблагодарни категории, като напр. репортаж и хумор. Там гледам хора, които би трябвало, според мен да са с доста по-висок рейтинг, ама не са!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-09-06 20:20

Да, така е.
Ми не може да се оправи.
Снимането на животни си е голямо удоволствие - то си остава [smilie3]

"Виждал съм ужасно клиширани и лишени от особен замисъл фотографии, които се радват на рейт над 200 точки, не искам да посочвам, защото потребителите ще се обидят. "

ами посочвай, така се прави за да има ефект [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   17-09-06 20:31

Ми не знам, според мен едни от най-рейтинговите снимки са в категория природа/животни:
цък

цък

цък

цък

цък

цък

цък

цък

цък

и т. нататък - има още стотици

Друг е въпросът, че всички си мислят че е лесно да снимат животни и могат, а всъщност много малко умеят да го правят така, че да уловят момента, светлината, композицията, фона, за да се получи хубава фотография.
Освен това си трябва и стабилна техника за тоя жанр и това , че си въобразявате че става с всеки суперзум сапунер е голяма заблуда...

Аз мисля, че снимането на животни е един от най-трудните жанрове и изисква сериозни познания и инвестиции в техника.

Публикацията е редактирана (17-09-06 20:34)

Автор: Amigo   
Дата:   17-09-06 20:33

животинките са супер! [smilie24] [smilie24] [smile] [smile] boni мерси за линковете, не ги бях виждал [smilie8] [smilie8] [beer]

Дата:   17-09-06 20:36

Амиго, отвори рейтинг А в категория животни за последните 30 дни:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=GALLERY_RAITING&PERIOD=30&CATEGORY_ID=2

и си сменяй месеците от менюто в ляво, ще видиш маса снимки със стотици и дори хиляди точки.

Дата:   17-09-06 20:37

10 Х![smilie24] [smilie24] Ей затова искам да си купя ДСЛР и по-големи обектифчета [smilie6] [smilie6] [smilie8] [smilie8]

Дата:   17-09-06 20:39

ДСЛР с бърз и точен АФ,много добър следящ АФ, високи чувствителности и скъпи мощни светлосилни обективи... Това е.

Дата:   17-09-06 20:41

boni, видя ли моето питане за ДСЛР и обективи, какво мислиш по въпроса?![smilie11] [smilie8] [beer] Д50 или Д70с с тези двата обектива[smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (17-09-06 20:42)

Дата:   17-09-06 20:44

Допълва Бони:

Цък

Цък

(минутки за рИклама де[smilie5])

Автор: dreamer_xs   
Дата:   17-09-06 20:53

Допълвам Стоев:

ЦЪК

Дата:   17-09-06 21:05

Муш едно пате[smilie5] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/isfo4364.JPG

Автор: aleksandr   
Дата:   17-09-06 21:27

Ами...няма лесен жанр. Едно голямо предимство е ако фотографът уцели необходимите условия, както се каза по нагоре, но е и въпрос на късмет обектът или ситуацията да си имат дадености - рядко, явление или зрелищен обект. Точките са още от тук, и ако съумее да го заснеме и обработи добре - стават повече. Струва ми се обаче, че ако задълбаем тази тема ще стигнем пак до въпроса има ли елитен и масов вкус.

Автор: ivodam   
Дата:   17-09-06 21:32

shotlandetsa: Ех, болна тема, или доскоро ми беше болна, защото знаете, че снимам предимно птици и макар че го правя от още няма и година и най-вече все още се уча, за това време ми стана ясно, че недооценяването на тези снимки си е хронично и закономерно. Обяснявам си го с това, че повечето хора просто нямат представа как се снимат птици или животни, никога не са се опитвали и затова не си дават сметка за какво иде реч. На тези хора се опитвам да им обясня, че като видят снимка на птица, преди да се захващат за композиция, фокус, резкост и не знам кво си, не е лошо най-напред да се запитат те изобщо виждали ли са тази птица в природата, и ако да - кога за последен път и от какво разстояние. Много се заблуждават и тези, които пък смятат, че всичко е въпрос на скъпа техника - тя е необходимост, но все още нищо не решава. След нея идва ходенето, търсенето, дебненето, лежането в укрития, газенето в блата, гребането с лодка, хапенето от комари и кърлежи, и т.н. и най-вече безкрайното търпение. Разбира се, някои неща стават само с Божия помощ...
Така или иначе, аз вече не се връзвам, на многознайковците, ако ме критикуват, просто им предлагам да покажат тяхна по-добра снимка на същата птица, действа доста ефективно, общо взето.
Гласовете, конкурсите и т.н., както вече писах и в друга тема, за мен са доста безсмислени, в никакъв случай не са обективни, има и "търговия" с гласове, както знаете, така че това е един фарс повече или по-малко. За мен са важни контактите, които се установяват с ценностните хора и това ми е достатъчно. А кефът от часовете, прекарани сред природата, никой не може да ми го отнеме...

Дата:   17-09-06 21:38

Едно поздравче с "питомно гълъбче" за Иво[smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/jyax1512.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/IMG_8608.jpg

Дата:   17-09-06 21:45

Иводам, тука се оценява фотография. Не се оценява рядка птица, защото е рядка, а хубава снимка. Редките птици се оценяват в орнитоложките сайтове.
Тук трябва да покажеш поне малко уловен момент, хубав фон, композиция - все неща, свързани с фотографски умения.
Аз между другото показах бая снимки на животни с над 500-600, че и с над 1000т, защо не коментирате тях???
Да се самоцитирам:
Друг е въпросът, че всички си мислят че е лесно да снимат животни и могат, а всъщност много малко умеят да го правят така, че да уловят момента, светлината, композицията, фона, за да се получи хубава фотография.
Освен това си трябва и стабилна техника за тоя жанр

Публикацията е редактирана (17-09-06 21:49)

Автор: PolarBear   
Дата:   17-09-06 21:53

Още нещо специфично за този тип фотография - фотографът-анималист може би повече от всички свои колеги трябва да притежава задълбочени познания за обекта си. В най-различни аспекти, от екология до етология.[smilie3]

За СтоеФФ - поздравче. [smilie6]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/wgeh7838.JPG
http://www.4coolpics.com/pics/0002/000350002967.jpg

Дата:   17-09-06 22:01

Мечо, моето е малко прегорено у тази рИдакция, иначе сигурно е фоткано по същите места [smilie5] [beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   17-09-06 22:05

Лъчо, не е, този е Европеец (от село Брюксел демек, в градинката (там парк й викат) срещу кралския дворец. [smilie6]

Автор: elrisha   
Дата:   17-09-06 22:08

shotlandetsa ,и аз изказах такова мнение наскоро в едно списание.Но това е явление,характерно за..как да кажа...определени форумни места[smilie3]
Ако фотографията е ЧБ или пък с изчанчени цветове, ако й се лепнат една-две тексктурки и става "шедьовър"...инак не върви. Да не ти пука! Фотографията трябва да носи удоволствие на този,който я практикува![smile]

Автор: vladimir666   
Дата:   17-09-06 22:12

Бони , все пак си дал снимки , които са били по 3 дни на първа страница. Те са много хубави , но нямаше да са с такава посещаемост ако не бяха на първа страница.

Всъщност темата е безсмислена!

Ай наздраве! [beer] [beer] [shtrak]

Автор: shotlandetsa   
Дата:   17-09-06 22:16

ivodam [smilie24] [smilie24] [smilie24]
... мисля че е излишно да коментираме повече, нещата са ясни ...

Дата:   17-09-06 22:17

Мечо, и моето гугу е холандче - у БГ само веднъж видях отблизо в Родопите[beer]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна