Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 питане към админите за BW конверсията
Автор: hopespringseternal   
Дата:   12-09-06 15:34

та въпроса е провокиран от това, че има доста снимки, които тук са качени цветни, но често потребителите ги гледат и в черно-бяло посредством вградената опция, и си създават определено мнение за кадъра в ЧБ.

обаче конвертирането на кадър в ЧБ във ФШ се прави по поне 4 начина и разликите по отношение на творческа свобода и резултати са драстични. следователно, вградената опция не е много адекватно средство за оценка.

тъй като обаче едва ли може да се направи нещо по-добро (ограниченията са ясни), ще се радвам да зная какъв точно е алгоритъма за конверсия.

сори ако въпроса вече е дискутиран.

Отговори на това съобщение
 Re: питане към админите за BW конверсията
Автор: sas   
Дата:   12-09-06 17:01

Това е попилярен джава скрипт, който предполагам, че ползва функция на Интернет експлорер.

Автор: asahi   
Дата:   12-09-06 20:27

Вградената опция не е средство за оценка - тя ти дава ориентация как би изглеждала картинката в най-простото черно-бяло. Алгоритъмът е елементарен - усредняват се стойностите на червено, зелено и синьо.

Автор: OrlinDraganov   
Дата:   12-09-06 21:30

...и не работи под Safari...

Автор: джъмбо   
Дата:   12-09-06 21:32

то работи само с ИЕ
аз съм с лисица но специално за форумите съм си сложил ИЕ таб