Автор: boni
Дата: 12-09-06 12:11
Напълно съм съгласен с тебе итхилен. Аз казах - всеки талантлив художник може да създаде творба на базата на някаква фотография - може да смеси 5 негатива или 5 файла и да подреди всичко както на него му харесва.Може да добави и малко бои.. Така може да се получи въздействаща творба, ако художникът е талантлив или да не се получи ако не е талантлив. Аз нямам нищо против това.Нека другия път да има и картини в пленерите, защо не.Нека да ги наречем тези пленери "Салони на визуалните изкуства"
Не всеки може обаче да го постигне само с фотоапарат и светлина.Точно защото НЕ Е ЛЕСНО.
Ако ще правим чисто фотографски пленери ми се струва малко по-различен въпроса.
И пак питам, защото никой не ми отговори:
Какво ще кажеш за случая когато се предизвикват емоции у публиката чрез създаване на кадри с репортажно звучене примерно, без разбира се да е декларирано, че това е репортаж, но и с леко премълчаване, че не е. Оставям значи на публиката да прецени, а тя се диви как съм хванал точно такава комбинация от подвижни обекти или гледам как член на журито седи пред някоя снимка с чаша уиски в ръка и се възхищава на смелостта на фотографа, който се е заврял и е снимал някакъв драматичен кадър едва ли не с риск за живота си...В същото време знам че кадрите са сглобени.
Това си е преднамерена измама, както и да го говорим, тъй като се формира положително мнение за дадена творба предимно заради сложността на заснемането или поне част от тежестта на мнението идва от там.
Публикацията е редактирана (12-09-06 12:12)
|
|