Автор: vasil.varbanov
Дата: 12-09-06 12:18
Превод от сургински:
Автор: surg
Дата: 11-09-06 23:46
е, тук мога да си кажа лично вече,
преди 11 месеца имах дилемата какво да си купя, и от sony х2, Панасоник FZ30, и Цанон с2 избрах С2...
1. за нормални снимки, както аз му казвам, на маса, на улицата, с приятели и роднини, си работи лесно, бързо, достатично компактен за клас 12 x зоом, носи се лесно на екскурзия... има добър обхват на светкавица...
2. за повече от това....
има пълен manual контрол, контрол светкваица по сила и корекция + баланс на свят за светкавицата, има и ръчен фокус, който е малко неудобен, но при мен поне, много рядко се налага, най вече при пейзажи с липса на контрастни граници на пълен зоом...*но това е и при повечето такива апарати, има си приличен дисплеи, но и аз стигнах до идеята да снимам през т.н. ел. визьор, т.е н аоко, по много причини....
общо взето мисля че има добър и бърз авто фокус, при определяне на експозиция нямш проблеми, (няма хистограма в реално време но си живея и без това)
има удобни бутони за бърза работа с ISO, начин на мерене на светлина, местене на полето за фокус, и има бутон за тотални твои настройки за бърз достъп, тръгва почти моментално, и снима много бързо,
на ISO 50 и 100 няма шум на око, особено при прилични условия, вярвай, не всички апарати се спраавят дори с това, 200 е напълно приемливо до формат Ач, понякога ийска работа за шума с неща като Neat Image, особено за трудниза светлина снимки ,ISO 400 не при гранични условия за светлина е приемливо след работа за шума, и с това сеживее. а други апарати са далече по зле в това отношение....
има от 15 сек до към 1/2000 с, времена, които стигат за моите нужди,
Специално за зоом от типа 10 12 x, е добре че имат не просто зоом, а че позволяват от дадено разстояние да се дръпнеш, да ползваш зоом, и да получиш дълбоцихини на фокус или липса на фокус, които иначе никoй цифров апарат под ДСЛР не може да де...
справка http://www.dofmaster.com/doftable.html
поушително е...течнически толкоз
най важното нещо е че се свиква да роботиш с него, лек , не голям, и в живота си снима прекрасно,
препоръчвам ти 2 комплекта по 4 зарядни батерии 2500 мамп часа, за да нямаш изненади и да си снимаш с дни на воля, има чудесно видео,
след като имах цанон a85, реших, че зоом апарат е отговора на вишки нужди на обикновен човек за снимки
разни снимки с С2 в БГ тук....
http://photo-cult.com/album.php?cam=1893&PHPSESSID=c1d13fcb197eec5228e17c259fd02deb
а мои тук...
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=30552
не са даже велики, но саприлични от гледна точка на течника...
колкото до С3 и С2, лично аз си мисля че С3 има 1 мега пихел повече , което е не съществено, черен , което за някой е важно, и има ISO 800 , което не вярвам да става за масови и масивни снимки
по инетресно е ще е какво ще С4...когато излезе
колкото до прословутото ISO 400 и повече без шум...ами наяма апарат на тези цени с ISO 800 или 1600 които да снима като апарат за 2000-4000 лева....за жалост...
въпроса е колко е важно това за теб...за мен, не е...
ами толкоз...
и последно...
намери начин, пипни го, както него така и други и си реши ти...за да си споко...после...
и успех
------------------------------------------------------------------------------------------
никой в този Форум няма да те чете на латиница, така че, или пиши като хората, или не се хаби
|
|