Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 с коя програма да разделя видео .vob 1gb на две равни части по 500мб?
Автор: elf4e   
Дата:   10-09-06 12:24

трябва ми спешно някоя такава програма ако може и с крак пач или сериал да е ........ благодаря на отзовалите се.

Отговори на това съобщение
 Re: с коя програма да разделя видео .vob 1gb на две равни части по 500мб?
Автор: Jefff   
Дата:   10-09-06 12:31

Не е необходима платена програма. Това, което ти трябва става много лесно с VirtualDub, ако звука е двуканален или с VirtualDubMod, ако е многоканален.

Автор: navy   
Дата:   10-09-06 12:34

IfoEdit [smilie7]

Дата:   10-09-06 13:29

тая програма много сложна :((((((( ifoedit не можах нищо да напрая с нея :( аи с virtual dub не знам как се работи някоя по лесна няма ли от тях :(???

Автор: blacksnoopy   
Дата:   10-09-06 13:40

ето ти за VitrualDub > http://store1.data.bg/barut/opisania/virtual_dub.htm

с коя програма да разделя видео .vob 1gb на две равни части по 500мб?
Дата:   10-09-06 13:48

разбрах как да го разделя ама ми дава да го запиша само като ави и 20 минути ави ми ги прави 1.5 гб!!!!!!! супер кофти а аз тряа да го разделя на 2 части и да е под някъф формат и да заема 600мб да речем защото тряа да го запиша на цд като го разделя и го запиша ави ми го праи супер голямо :(((((((
или тряа цялото видео дето е 1гб да го конвертирам в някакъф формат в които да заема от 1гб на 600 максимум 700мб или да го разделя тоз .vob на 2 по 500мб........ ????????

Дата:   10-09-06 13:52

Vobrator [smilie7]

Автор: chiphead   
Дата:   10-09-06 13:57

и кво ще ги правиш после файловете?

Дата:   10-09-06 14:00

ше ги записвам на цд диск! на два цд-диска .

Дата:   10-09-06 14:00

Аре, целувай ръка [smilie7]

http://www.doom9.org/

Дата:   10-09-06 14:01

еми, пусни си вин-рара тогава, кажи му да направи сторидж - на две равни части и си ги запиши ? къв е проблема ?

Автор: Блясък   
Дата:   10-09-06 14:02

Доста по-сложно но без загуба на качество:
1) С UleadDVDmovieFactory смъкваш VOB-а до MPEG (може би и други програми го правят)
2) правиш два MPEG-а от основния (делиш го на части)- става с tMPGencoder
3) правиш си две отделни DVD-та (може и miniDVD-та; т.е върху носител CD) и си ги врътваш със записвачка.

точка 3 може да се прави с въпросната МovieFactory , ако използваш нея точка 2 ще отпадне - може да се каже на програмата от къде до къде от подадения файл да направи диск (клип по-точно). Програмата също предлага и запис на медия.
Всъщност само с една програма можеш да си свършиш работата - МovieFactory. Тя имаше и EDIT на дискове - това разучи!

Дата:   10-09-06 14:10

от там какво тряа да изтегля а отностно тая програма vobrator не разбрах как да разделя филма с нея????????? тя ми дава да го гледам и да го запиша пак като .vob?

Дата:   10-09-06 14:12

кво ша ги праиш тия 2 цедета после ?

Дата:   10-09-06 14:13

Блясък
това е видео свалено от двд диск и трябва да го направя или на 2 диска 2 по 500мб разделено или другия вариянт е от 1gb .vob да го конвертирам до mpg1 или mpg2 но не знам с каква големина ще стане!? за това ако стане 700мб някъде или 600мб може на 1 диск да го направя.

Автор: bobihot   
Дата:   10-09-06 14:16

Spoкойно ще ти се събере на 1 ЦД ДивХ, без загуба на качеството

Дата:   10-09-06 14:17

ако смениш разширението VOB с разширение MPG ще можеш да го гледаш нормално - воба е мпег-2 ... също така, ако смяташ, че ще можеш да гледаш на домашно двд сиди със записан ВОБ - на малко дивидита става, по простата причина, че като вкараш CD-медия, дивидито почва да си мисли, че му пускаш видеосиди, и започва да къса при плей ....

затва питам - кво ще ги правиш тия сидита ?????

Дата:   10-09-06 14:18

Блясък
ако обичаш даи линк от къде да ги сваля тес програми защото не можах да ги намеря :(

Дата:   10-09-06 14:21

Ами де да знам бе, имам ги тука..... виж в дата-та; няма начин да ги няма. А за Мууви Факторито даже 2.0 ти върши работа, то е около 50МБ, 4.0 и по-нови са на половин сиди! Обаче пропуснах да кажа, че когато редактираш с него диск, иска да си го прочете от оптичното устройство. Не съм опитвал да го лъжа с виртуални и т.н.

П.П. На повечето плейъри четенето от CD става със оборотите на мотора, който е предназначен и за DVD. Няма да ви уча, че на DVD килобайтите информация за един линеен сантиметър са няколко пъти повече отколкото на CD. Оттук идва логично че DVD-то няма да насмогва да изчита информацията от ЦД-носителя. От личен опит: на CD - до 4bit/sec, иначе хълца. За ставнение - DVD-тата 'вдигат' до 9,8 мбит/сек

Публикацията е редактирана (10-09-06 14:26)

Дата:   10-09-06 14:22

абре цялата работа е че тряа да го запиша тос филм на едно или две цд-та на един даскал!
тои няма двд четец нит плеиари има цд четец само!!!!!!! и за тфа тряа тос 1гб .vob видео да го направя или на 2 x 500mb или да е в друф формат примерно mpg1 или mpg2 ама нз колко място ще заема защото като е .vob като го знам може и да не може да го прочете и хептен щи ма усложни.......... за тфа мисля mpg1 или mpg2 е наи разпространения вид и си мисля наи добре да го конвертирам ама не знам с какво до там и ако не стане под 700мб ши тряа да го раделя на две части и да го запиша на 2 цд-та иначе на 1.

Дата:   10-09-06 14:25

добре де, що не му го рар-неш на 2 части, да си го наточи на харда, па да си го зяпа от там ??? сериозно питам? другия вариант е да конвертираш в мпг-1 (за да не търси драйвери за дивекс), 40 минути ще се съберат на 1 сиди ...

[smilie24]

Дата:   10-09-06 14:28

Чипи, ти мачкал ли си с РАР MPEG или VOB? Нищо не изстискваш! То си е вече компреснато! Сега се сещам и за DVD Shrink...

Дата:   10-09-06 14:30

абе, Блясък, по-горе съм написал, че на рар-а се дава "сторидж" - демек без компресия, естествено, че нищо няма да изстискаш, баси ... ама, рара ще разцепи файла на 2 части - по около 550 меги ... за тва говоря ??????

Дата:   10-09-06 14:31

значи ако с тая програма UleadDVDmovieFactory
от .vob го направя mpg1 или mpg2 ще се събере ли на едно цд? п.с. аз ся докат изтегля програмата с моя бавен нет и сле туи и докат го конвертирам ши мине седмица :((((((

Автор: rumenn   
Дата:   10-09-06 14:32

айде ето това е програмата...лесна бърза и непрофесионална откъм качество...[smilie5]
но достатъчно добра за случая..
http://www.pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=972

с нея си конвертирам филми за ПДАто за 10мин някъде (320/240) за по-голям размер подходящ като за монитор е малко по-бавна..
разгледай внимателно ако ще я ползваш има едно малко скрито меню в aedvanced options от където се избира на какво устройство ще се гледа (monitor, PDA, smartphone, PSP...)

Публикацията е редактирана (10-09-06 14:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна