Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 обработка на снимките за upload
Автор: zezo   
Дата:   03-09-04 15:04

бихте ли ми казали кои са осномните неща за добро качество на снимките в интернет и едновременно по-малко заето пространство

Отговори на това съобщение
 Re: обработка на снимките за upload
Автор: IVU   
Дата:   03-09-04 15:12

Според мен важното е да разкараш цялата излишна информация от JPEG-a - това е основното, което аз правя.
За целта от Фотошопа избирам Save For Web и там гледам максималното качество в 100КВ. По този начин JPEG-a се записва без EXIF и прочие неща, които го правят излишно обемист.

Автор: da_boss   
Дата:   03-09-04 15:14

Аз лично ги обработвам с фото шопа и когато ги запаметявам използвам "Save Web".Иначе работя и с програмите Noise Ninja i Neat Image.Neat Image е по-добрата защото има много филтри.

Автор: SEAL   
Дата:   03-09-04 15:16

ако не си наясно с нещата macromedia fireworks ще ти свърши по-добра работа от фотошоп за самото запазване

тоесот обработваш си ги в ps и после през fw запазваш

Автор: kirilius   
Дата:   03-09-04 15:35

Да ползваш фотошоп само за resize и за промяна на компресията на jpeg-а е все едно да трепеш комар с топ [smilie5]

Бих препоръчал IrfanView (www.irfanview.com) - безплатна и МАЛКА програмка, която върши много добра работа.

Дата:   03-09-04 15:53

като гледам снимките във форума ми прави впечатление, че са много добри и не са обемни

Автор: boni   
Дата:   03-09-04 15:56

..някои ...

Дата:   03-09-04 16:01

kirilius, irfanview с какво се различава от фотошоп

Дата:   03-09-04 16:04

Бони,колебая се между ФЗ10 и Сони 717.Ти какво ще кажеш по-въпроса.От тестовете които видях Сони има повече шум..а и Лумикса има стабилизатор

Дата:   03-09-04 16:17

zezo: po strashno mnogo raboti, PhotoShop e mnogo goliama programa za obrabotka na kartinki
IrfanView i "image viewer" predi vsichko i e mnogo po-malka i leka programa. Hubavoto e, che ima vazmaojnosti za drebni redakcii na snimkite: resize, crop, rorate, brightness, contrast, saturation, color balance i mnogo drugi. Nai-iakoto e, che tezi neshta mogat da se praviat v batch-mode, t.e. navednuj obrabotvash mnogo snimki.

Публикацията е редактирана (03-09-04 16:17)

Автор: boni   
Дата:   03-09-04 16:21

Ми кво ще кажа,аз много пъти го казвах.
717 има по-добри възможности за снимки при тъмно време ,защото е по-светосилен обектива.
Ако снимаш повече на закрито и при по-лоши светлинни условия - 717
Ако търсиш дълго качествено варио със стабилизатор и снимаш предимно през деня и обичаш да снимаш репортажно - ФЗ10

Дата:   03-09-04 16:23

кирилиус, тук няма save for web както при фотошоп

Дата:   03-09-04 16:24

A kakvo spored teb znachi save for web?

Дата:   03-09-04 16:26

да му намали размера... то и тук има такова, но не се казва така.. не знам, предполагам

ДО DA_BOSS
Автор: todorov   
Дата:   03-09-04 16:29

ДО DA_BOSS
И аз акто тебе имах същия проблем преди две седмици. След като се ослушвах и четох достатъчно време се спрях на FZ10. BONI много ми помогна /за което още едн път блъгодаря/. Ето тук можеш да прочетеш първите ми впечатления за FZ10 след около 800 снимки.
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=42782&t=42782&phorum_uriauth=
Моето мнение е последно.

Дата:   03-09-04 16:32

Mi da, kato iskash da zapishesh edna snimka v JPEG format, mojesh da kajesh s kolko % kachestvo iskash da ia zapishesh.

Дата:   03-09-04 16:33

кирилиус, ще излизам, свалих твоята програма.. ще питам някой ден разни такива елементарни въпроси, чао

Re: ДО DA_BOSS
Дата:   03-09-04 16:34

todorov
Благодаря за помощта.Аз сега събирам пари за това чудо.[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   03-09-04 16:38

todorov искам да те помоля да ми пратиш малко снимки,искам да видя как се справя светкавицата.Благодаря предварително!hlapeto_g@abv.bg
[beer] [beer] [beer]

Дата:   03-09-04 16:39

todorov искам да те помоля да ми пратиш малко снимки,искам да видя как се справя светкавицата.Благодаря предварително!hlapeto_g@abv.bg
[beer] [beer] [beer]

DO DA_BOSS
Автор: todorov   
Дата:   03-09-04 16:41

O.k довечера ще ги имаш, че са ми вкъщи.
Имай впредвид, че са снимани с резолюция 1600х1200 т.е. 2 МП.

Re: DO DA_BOSS
Дата:   03-09-04 16:44

Аз искам апарат с хубав зум,за далечни снимки,за репортажи,по-рядко ще снимам на тъмно.благодаря за снимките![beer] [beer] [beer]

Автор: dsp   
Дата:   03-09-04 22:07

Аз последно за да правя картинки в уеб размер (700х400 примерно) ползвам програмата Thumbs+ тя може да кропва и да завърта снимките - има и накои филтри... по принцип с ресайзването се справя по-зле от фотошоп, но ако се намали снимката с алгоритъм Resample и след това се пусне филтър Sharpen Less или подобен се получава доста добър резултат :)
Иначе много ми харесва програмата Arles Image Web Page Creator на Dutch Digital - много е добра за правене на галерии за уеб и т.н. и резултатите са с много добро качество.

Автор: Thor   
Дата:   03-09-04 22:44

Photoshop Elements 2.0 [smilie24]
всичко си има и надали има по добра програма като за начало ...[smilie7]
е може и някоя от по старите версии на Photoshop Elements 2.0,но най новата ,ако става въпрос за любител по нищо не отстъпва на Photoshop CS , имам ги и двете и като гледам от снимките в този форум не виждам снимка която да не е могла да бъде направена в Photoshop Elements 2.0 - липсва ий само RAW-converter .. [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна