Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За лентите с изтекъл срок..
Автор: esu   
Дата:   03-09-06 15:59

Та значи исках да попитам за лентите с изтекъл срок, колко време могат да издържат без да се прецакат, като не са в хладилник. Значи в началото на тази година им е изтекъл срока. На кратко ще ми изкарат ли 2 дена без да се развалят[ezik] (изснимани и нови питам)

Мерси:)

Отговори на това съобщение
 Re: За лентите с изтекъл срок..
Автор: laodzin   
Дата:   03-09-06 16:04

нямаш проблем, никакъв. Хладилникът ми е пълен с филми с изтекъл срок, включително Велвии. Мога да ти пусна скан даже ако искаш на Велвия с изтекъл срок от преди 3 години, снимах я това лято.
За чернобелите филми проблемът е още по малък, ако срокът е мноооого отдавна изтекъл да кажем 15-20 години, снимай с преекспониране до 1,5 бленди. Лично аз имам едни Кодак Три-Х-ове, които са с изтекъл срок още в далечната 79 година. Снимам ги на 200 или 160 АСА, резултатите са прекрасни (320 им е оригиналното число за ролфилмите)

Публикацията е редактирана (03-09-06 16:12)

Автор: da_boss   
Дата:   03-09-06 16:52

колеги,да занете къде могат да се намерат такива ленти с изтекъл срок..

Автор: Prakticar   
Дата:   03-09-06 22:45

За годност изтекла преди няколко месеца нямам притеснения, особено, ако съм сигурен, че през цялото време филмът е държан на хладно. Виж, ако са минали години... Наскоро снимах едно черно-бяло ОРВО от 1986г. и никак не съм доволен от резултата. Добре, че беше за проба.

Автор: GenaDP   
Дата:   03-09-06 23:09

Ако филма е държан във фризер, може да откара с години, без да му се променят качествата. А ако ще и да не му е изтекъл още срока, ако си го пекъл на задния прозорец на колата - разказал си му играта...

Автор: джъмбо   
Дата:   03-09-06 23:11

самоче като е извади от фризера се държи да се темперира толкова часа колкото е разликата в градуси между фризера и стаята..... 1 градус 1 час

Автор: C41   
Дата:   03-09-06 23:19

Фризер? баси, до яйцата карат по над 15 години...
Мааалко преекспонираш после, зависи колко време е втасвал до яйцата. Ама чак фризер е доста пресилено. [smilie24] [beer]

Дата:   03-09-06 23:20

Май бяха филми?
За лентите,[smilie21] не съм сигурен колко изкарват...[smilie19] [smilie24] [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   03-09-06 23:29

да могат да се държат във фризер.... това поне съм го учил [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ALBIREO   
Дата:   03-09-06 23:37

А матрица с изтекъл срок на годност?
Мойта и изтича срокът след няколко месеца. Да я държа ли на студено? [shtrak]

Дата:   03-09-06 23:43

Недей.
Щом Джъмбо го е учил...[beer]

Автор: mepk   
Дата:   14-09-06 21:58

ORWO от 79-та година държани в таванско помещение зимата студено лятото горещо.. има ли шанс някакъв :>

Автор: asahi   
Дата:   14-09-06 22:26

[smilie23]

Автор: zoomaniak   
Дата:   14-09-06 22:36

ама за кво са ви филми с изтекъл срок - имам чуФФството че има неква мания по тез филми - пари ли немате какво ли - ако немате пари си купете сапунерка-диги и готово......

аз имам лоши спомени от такифффа филми [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] най-мразим да губим кадри....[smilie2] иначе съм снимал и аз - едно темаксче с 1г изтекъл срок - тея от фотото ми пробутаха стар - НАРОЧНО [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] ама не му простих и излезнаха стабилни кадри - от по-стари филми съм разочарован.....

иначе никога не ги препоръчвам - шитня са [smilie23] [smilie23] [smilie23]

ама знам има майстори които са некффффи фенове на стари филми с изтекъл срок за 0,50стотинки парчето [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] - нема лошу - важно е артЪЪ да е пълен и ффффсеобхфффатен [beer] [beer] [beer]

Автор: NNNAAAMMM   
Дата:   14-09-06 22:41

има бе, как да няма!! [smilie21]

Автор: mepk   
Дата:   14-09-06 23:02

NNNAAAMMM bzikam se , no ako iska6 moje ti gi prodam po 50 st par4eto ;)

първа  назад  1     всички  напред  последна