Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 БЛОКАЖ на CANON PowerShot A 75
Автор: Rumi_7   
Дата:   02-09-06 23:21

След като свалих последните си снимки на компютъра, изключих апарата, извадих кабела. Опитах се да включа апарата, за да форматирам картата, но диплеят остана черен.
[smilie10] [smilie10]

На режим на снимане дисплеят също не се включи.
[smilie10]
Моторчето на обектива за zoom работи, но когато се опитам да натисна спусъка, писука честичко (не като тройното на автофокуса) и не сработва нито автофокуса, нито снима (знам какво трябва да се чуе, не се случва). Стои черно и не иска да снима.
[smilie2]
Смених картата, смених батериите - същата история.
[smilie2]
Отново го включих към компютъра, снимките си стоят на мястото и могат да се разглеждат.

Пуснах Remote Shooting и компютърът си го контролира нормално, успя да заснеме кадър нормално. [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отново го изключих, извадих кабела от компютъра, опитах се да включа апарата самостоятелно - старата история.

Апаратчето е купено на старо от Viper, той каза, че не е имал подобен проблем.

На някого случвало ли му се е подобно нещо? Какво да правя?[smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: БЛОКАЖ на CANON PowerShot A 75
Автор: Георги   
Дата:   02-09-06 23:25

вади батериите включително ако има малка ресет батерия (нейде около капачето дето са другите или около капачето с картата) за 1 ден.

ако утре не запали пак..

доктор зентекс

сори [smilie8]

Автор: Skic   
Дата:   02-09-06 23:26

Да не си натиснала бутона display или info. - не зная как е на А75? Включи апарата и натисни бутона display. [smilie10]

Дата:   02-09-06 23:45

Георги, май няма такава батерия - в ръководството пише, че ако остане без 4-те си батерии за по-дълъг период, може да се нулират часовникът и календарът.

Skic, това веднага го пробвах.. [smilie2]

Автор: Skic   
Дата:   02-09-06 23:47

[smilie2]

Дата:   02-09-06 23:53

чудесно, вади батериите за дълго време

да се опиташ да направиш factory reset

утре ако не запали по това време (което е твърде вероятно), показах ти чичо доктор де е..

Дата:   03-09-06 00:04

Георги, извинявай, не разбрах - до утре ли да ги вадя или няколко дни/седмици? Питам тук, защото не ми отговаряш в ICQ. Мерси за упътването за Зентекс, наистина и в други теми с проблемни апаратчета видях, че там се лекуват.

Дата:   03-09-06 00:15

разработил съм се и не зяпам там

I have an A75 since Nov. 2004. I have been very happy with the quality of the camera. However, recently, I ran into a problem with the camera being unable to set to capture mode. I contacted Canon support and they recommend I reset the camera by removing the battery for 20 minutes. However, this did not solve my problem. Does anyone else have similiar problem and a possible fix? or else I must return to Manufacture for repair. Thanks.
-Jack

явно час е окей за да се ресетне. ако не стане зентекс

дано се оправи [smilie24]

Автор: Viper   
Дата:   03-09-06 00:56

Що си мисля,че имаше и батерийка за часовника(датата)...[smilie11] Може и да се бъркам,но виж пак.При мен никога не се е случвало подобно нещо,дано се окаже някоя дреболия [smilie11] Надявам се да се е ошашкал при прехвърлянето и да се оправи без "хирургическа" намеса [smilie24]

Автор: Borislav   
Дата:   03-09-06 01:45

на Canon A70, който е по стария модел (2003) има такава батерийка за памет, намира се където са изходите за аудио/видео и УСБ връзката, малко по нагоре. Вижте в упътванията какво пише по въпроса..

Дата:   03-09-06 12:03

Май няма отделна батерия за часовника.. А и никъде из Интернет не намерих, че има.

Махнахме батериите за 1-2 часа, сложихме тези, с които дойде в комплекта. Оказа се, че си снима, а преди ми е писукало, защото картата е била пълна със снимки. Но не се беше ресетнал, днес снимките са си с днешна дата.

На Ауто прави нормални снимки (видях ги на компютъра), пуска/спира светкавицата, чува се как включва/изключва дисплея (макар и да остава черен, но има едно цъкване, което не може да се обърка).

А се сетих, че като разглеждахме вчера снимки на телевизора, включих кабела за звука, докато апарата работеше и вероятно тогава се е шашнал.

В крайна сметка единственият ми проблем е, че дисплеят остава черен. Зентекс ще ми помогне ли за това? Ако да, още тия дни хващам влака за София [smilie24]

Автор: ZENTEX   
Дата:   03-09-06 13:04

По добре го изпрати по куриер.

Дата:   03-09-06 13:17

Zentex, можеш ли да влезеш в ICQ да те питам туй-онуй?

първа  назад  1     всички  напред  последна