Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да поправим мазните петна по снимките?
Автор: mihailmilev   
Дата:   02-09-06 13:54

Здравейте,
Преди два дена се разхождах в природата и реших да направя някои добри снимки. За съжаление не съм забелязал, че отпред съм "опипал" обектива и на снимките има мазни петна. Въпроса ми е: може ли тези петна да бъдат премахнати по някакъв начин софтуерно? Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Как да поправим мазните петна по снимките?
Автор: mravunko   
Дата:   02-09-06 14:44

spot healing brush?

Автор: mihailmilev   
Дата:   02-09-06 17:32

Сигурно имаш предвид фотошоп. Ако е така би ли ми обяснил "технологията" - стъпките на действие?

Автор: tanq_lu   
Дата:   02-09-06 23:27

A kak da skaniram stari snimki, za da sa vuzmozhno po-dobri kopiyata/rezolucia, drugo?/

Автор: mravunko   
Дата:   02-09-06 23:38

зависи колко е голямо петното и зависи дали отзад има някакъв едноцветен или многоцветен елемент.

принципно правиш един нов трансперантен леър над тоя на снимката. включваш Sample All Layers и избираш spot healing brush. има го само във ЦС2 версията мисля. избираш си подходяща големина на четката и цъкваш и гледаш какво става. за някои видове петна и боклуци действа. за твоя случай дано стане.
успех

първа  назад  1     всички  напред  последна