Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Сапунерите" и времето
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   31-08-06 14:55

От няколко години при мене идват хора - приятели , да ги посъветвам кои какво цифрово апаратче, карта, аксесоар да си купи.
Хора обикновени, любители, снимащи през неделята на село и лятото на морето.
търсят апаратчета около 250-400 лв. обикновено, почти без изключение. Ако ги посъветвам между 2-3 модела в тоя клас , предпочитат най-евтиният вариант от тях или пък го избират приоритетно според дизаина.[smilie3]
Преди две години 3 мп. бяха стандарт, после 4 мп. сега 5 мп. ..и за малко повече пари 6 мп. Матриците на такива апаратчета по размер не мръднаха, а пикселите и качествата се увеличиха. Има вече и стабилизация, и то ефективна. Светкавичките и снимането на тъмно си е все същата боза обаче.
Тук във ФФ постоянно се дискутира и се хули увеличаването на пикселите на един размер матрица!
Да, ама на хората снимките стават все по-хубави и детаилни, и при толкова евтини апаратчета могат да кропят или печатат в сравнително голям размер. Това са фактите и наблюденията ми, след като повечето се върнаха от морето и гледаме снимки.[smile]
Значи фирмите добре си знаят работата. Нормално е и да има хора, които винаги са на терсене и трябва нещо да отричат и да си приказват.
Освен това и картите поевтиняха. Любителят досега ползваше обикновено една от 128 Мб, а сега я хвърля и купува гигабайт само като му кажа цената (50-ина лв. в повечето фирми) и колко снимки ще направи с нея.
Единственото лошо е, че обективите взеха да се правят тъмнички. Няма нови модели със светлосила 2, а очаквах и по-светли да ги правят. Не е опт. проблем при тези матрици - стига да не е зоом де, или поне над 3Х. Явно ценово не се оправдава.

Конкуренцията в този клас е огромна, продажбите също.
Вярваите на конкуренцията (фирмите). Те знаят (искат-неискат) какво да ви предложат в тия пари [smilie24]
Не вярваите на празнодумковци с едно такова апаратче, и "хиперпрофесионални" очаквания гравитиращи от супербезшумна картинка и ИСО поне до 1000.[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: "Сапунерите" и времето
Автор: Ronny_Gift   
Дата:   31-08-06 15:46

Чудесно[smilie24]

Автор: prism   
Дата:   31-08-06 19:38

Нормално е да се развива този клас апарати. Все пак не всеки може да си позволи dSLR на Канон или нещо от тая категория. Като гледам новите телефончета до къде стигнаха просто ниския клас цифрови фотоапарати трябва да се развият много бурно през идните години за да не изчезнат.

Автор: asahi   
Дата:   31-08-06 19:53

Дай примери.

Автор: todorov   
Дата:   31-08-06 20:26

нещо ново - нищо... да се чешем на приказки.

Автор: prism   
Дата:   31-08-06 20:55

Ако въпросът ти е към мен ето - щрак
Далеч съм от мисълта, че е перфектната снимка, но качеството е общо взето достатъчно за хора, които снимат само за забавление. Остава само да тия тутурутки да паднат до към 400-450лв.

Автор: mano   
Дата:   31-08-06 22:32

Аз имам К750i от близо година и с него съм вадил перфектни снимки 10х15. Е вярно е, че не винаги стават но колкото да отщракам нещо интересно когато не нося голямата бурия е перфектен а и винаги е с мен :) Той ми е втория апарат за всекидневни нужди. Освен това съм изчел над 70 книги с него. А даже мога и да говоря по него. Какво му трябва на човек.

първа  назад  1     всички  напред  последна