Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Обективи на взаимни начала?
Автор: shotlandetsa   
Дата:   29-08-06 18:32

Днеска четох една интересна статия за частната авиация в капитал, как тя нараствала, от една страна като алтернатива за бизнеса за бързо придвижване и от друга - за хората като нас, на които се налага няколко пъти в месеца придвижване на по-големи разстояния в БГ.

Имало примери за по 4-5 човека, съсобственици на един самолет - така се пада на човек по 10 долареско за самолета, добър модел с 2 места от свръхкомпактните.

Та ми е любопитно, тук има ли хора, които са делнали покупката на един много скъп обектив или никой досега не се е пробвал.
На мен ми звучи много добре - 2-ма човека, трябва да са познати поне и да пазят. Купуват си го и снимат - примерно на седмица или при друга уговорка.

В личен план го виждам много добре това сътрудничество.
А един обектив от 9 бона, на 4,500 е съвсем друго нещо, не мислите ли?

Отговори на това съобщение
 Re: Обективи на взаимни начала?
Автор: ALBIREO   
Дата:   29-08-06 18:35

Да, ама я си представи, че т'ва за което си дал 4500 ще го държи някой друг и примерно една седмица няма да можеш да снимаш с него, щото е в баджанака. А ти същевременно изпускаш мноо яки кадри, защото по уговорка, се пада да го ползва именно баджанакОт ;)
Не стаа...

Автор: blr2   
Дата:   29-08-06 18:39

Абе те нащенци парното в един вход не могат да разделят ти обектив за 9 бона. Хубава си е идеята но не очаквай някой в БГ да се навие много. Ние сме си такива, моето-мое, чуждото-общо.

Автор: jester   
Дата:   29-08-06 18:40

Скотиш, идеята не е от вчера, да не говорим, че поне нашето фото "общество" открай време си действа на принципа - Аз имам обективи А и С, ти имаш обективи В и D, така общо имаме A, B, C и D.

Но истинска ортащина специално в тази техника малко ме съмнява, че в България е възможна. Народопсихологията ни е супер-куца. Ние българите не можем да бъдем истински партньори, съдружници, екипи и т.н. и нямам никаква идея защо това е така, но е факт. Погледни все още младия бизнес в България, за да видиш, че в 90% от случаите каквито и да било съдружия завършват с фалити, скандали или просто с разделяне и то не по естествен път.

Мда, песимист съм относно нашето колективно общество.

Автор: asahi   
Дата:   29-08-06 18:41

Менкам си обективи с подбрани хора.

Автор: Стоев   
Дата:   29-08-06 18:45

Добре че с жената не сме се сдърпвали още за обективи [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-08-06 18:49

Сигурно отстъпваш първи?
Или Стоева не може да вдигне големия?

Дата:   29-08-06 18:52

да, това за българите май си е по подразбиране за всичко, аз нямам надеждна партия за подобен кооп, но инстинската причина да ме спре това, е че ортака ако го дерне или тресне не дай си боже ще трябва да го изкъртя от бой, понеже надали ще ми даде моята половина пари [smilie7], а пък аз съм манияк на тема пазене и не признавам компромис в това отношение. Това за мен е единствената пречка.

По скоро бих сецнал някоя банка ако толкова съм заритал за подобен обектив за 4-5 бона, от колкото да ставам съпартиец [smilie18] [shtrak]

Дата:   29-08-06 18:53

asahi написа:

... Или Стоева не може да вдигне големия?

ауууу попиках се [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-08-06 18:58

Ами не и върши работа 200мм, има си леко зумче, 17-40 и на двамата рядко трябва, а веднъж снима с 300 само, някакви коне дето нещяха да позират и се въртеха с опашката към обектива [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Шотландеца, прати жертвата на очен лекар [ezik] [ezik] [ezik] [smilie5] [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   29-08-06 19:02

в бг нито една фирма няма читав сервиз за оптика

защо да рискувам тогава?!?!?!?!

Автор: ALBIREO   
Дата:   29-08-06 19:17

джъмбо - защото! [smilie18]

Има един завод за опто-електроника. Не помня в кой град беше...

Дата:   29-08-06 19:20

тихо бе, секретно е [ezik] [smilie5]

Автор: sweti   
Дата:   29-08-06 19:24

а бе то една друга идея има...
примерно съм решил да пуцам птички (да не кажа патки) и ми е скимнало да пробвам един 600мм на никон. Що фирмата никон да не ми го даде тоя под наем (минимален)? Да го пробвам, може и да ми хареса и да го купя. Пук ако не със здраве... Бълха я ухапала Никон. Пък ако го трсна някъде, то за тази работа си има застрховки...
Кво ще кажете, а[smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   29-08-06 19:25

и мислиш ли че в тоя завод могат да ми оправят стабилизиран никорски или канонски обектив от последно поколение???? щото аз не мисля

там каквото и да сглобят все "драгунов" става[smilie8]

Автор: bokser   
Дата:   29-08-06 19:42

джъмбо [smilie24] [smilie5]

Автор: samara   
Дата:   29-08-06 19:45

...орташкото магаре [smilie8] ...никога, принцип [smilie5] ...не сервизи [smilie3]

Дата:   29-08-06 20:43

sweti написа:

> а бе то една друга идея има...
> примерно съм решил да пуцам птички (да не кажа патки) и ми е
> скимнало да пробвам един 600мм на никон. Що фирмата никон да не
> ми го даде тоя под наем (минимален)? Да го пробвам, може и да
> ми хареса и да го купя. Пук ако не със здраве... Бълха я
> ухапала Никон. Пък ако го трсна някъде, то за тази работа си
> има застрховки...
> Кво ще кажете, а[smilie11]
Ами за Никон нищо лошо, освен БГ сервиза, ама за цените на Цанон у БГ - нищо хубаво [smilie19]
Ако решат да ми дадат "под наем" обектив за
"по-диви патки" - сигурно само срещу ипотека на апартамента и залог на жената ще го направят, да ги Благослови Народа и у Скъпарите Неземни, берабер с някои Дистрибутори [smilie24] [smilie5] [beer]

Дата:   29-08-06 20:48

У някоя Авто-къща ще ти дадат мерцедес за 30-50 хилки за тест-драйв, пък ако ще и с придружител, да не объркаш скокоростите, ама обектив за 5 хиляди нъцки...

Я да не се изказвам некомпетентно, Пинко да светне за Автото и какво дават там, за обективите че нема - си знаеме [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   29-08-06 21:12

Автор: shotlandetsa
Дата: 29-08-06 18:52

да, това за българите май си е по подразбиране за всичко, аз нямам надеждна партия за подобен кооп, но инстинската причина да ме спре това, е че ортака ако го дерне или тресне не дай си боже ще трябва да го изкъртя от бой, понеже надали ще ми даде моята половина пари , а пък аз съм манияк на тема пазене и не признавам компромис в това отношение. Това за мен е единствената пречка.

По скоро бих сецнал някоя банка ако толкова съм заритал за подобен обектив за 4-5 бона, от колкото да ставам съпартиец

Ами ти сам си отговори на въпроса от първия ти постинг защо питаш тогава. Виждаш ли какво става. Трябва от бой да се къртят ортаци, такива глупости.

Навремето в чужбинско си бяхме направили партия с двама познати за лаборатория. Единият имаше подходящо помещение, другите двама дадохме техниката. Всеки си ползваше собствени хартии и химикали. Бяхме си направили график, кой кога да я ползва. Работихме си така без никакви проблеми около година и половина, но после единия се изнесе в друг град а другия се ориентира към цифровото.

Дата:   29-08-06 21:53

И ти кво?

Дата:   29-08-06 21:56

Автор: asahi
Дата: 29-08-06 21:53

И ти кво?

Чудих се неколко месеца па си продадох F90X-a и обективите и си взех Оли С5050.

Сега пак си купувам същите обективи[smilie10]

Дата:   29-08-06 21:57

Блр патки пасе, Блр1 - пуйки, Блр2 - пише у Форума [smilie5] [ezik] [beer] [beer] [beer]

Дата:   29-08-06 21:58

Нищо, така ти е било писано. Няма да съжаляваш!

Дата:   29-08-06 21:59

Оли 7070 кърти пейзажа[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна