Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Backup!
Автор: 323700930   
Дата:   29-08-06 17:11

Как правите бакъп на вашите фотографий? [smilie7] Аз гледам да слагам всичко на ДВД или СД понякога дори правя копие на диска... Всичко останало което е на твърдия диск се прави на image на втория твърд диск. Надявам се че това е достатъчно :) Също така наскоро разбрах че обикновнните маркери имат киселина която разяжда дисковете. Такаче всеки да бега и да си купи едно ACID FREE sharpie! :) И правете Backup. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Backup!
Автор: blr2   
Дата:   29-08-06 17:14

Е и аз като теб

Автор: wfw   
Дата:   29-08-06 17:15

аз правех бкп на цд + копие на харда. сега правя двд + копие на харда. засега харда ми стига... но не знам докога:)

Автор: Тед   
Дата:   29-08-06 17:16

Автор: wfw
Дата: 29-08-06 17:15

Спокойно, вече наизскочиха хардове с терабайт.

Автор: sounder   
Дата:   29-08-06 17:20

DVD-та Verbatim и съхранение при стайна температура и грижливо пазене от топлина и пряка слънчева светлина и драскане !

Автор: sweti   
Дата:   29-08-06 17:23

Да, а знаели някой колко време издържа едно двд - ще може ли да се чете след 10 години.
А, каква е цената на двдтата? Колко двдта могат да се купят с парите на един 80ГБ хард-диск (най-прост). Аз си ги записвам на харда, като се напълни си купувам нов. Като измислят носител който да запазва информацията повече от 10 години ще си помисля пак по въпроса...

Автор: PiToMeN   
Дата:   29-08-06 17:26

А знаеш ли колко години е животът на един харддиск ? Бих ти отговорил, защото се занимавам с такива неща, но няма, защото очевидно си предубеден(а) в сигурността, която ти предлага харддиска.

Автор: sounder   
Дата:   29-08-06 17:29

maxx 4-5 години е живота на HDD, махх

Автор: pomstar   
Дата:   29-08-06 17:31

решението на sweti според мен е по-евтино и по-надеждно от dvd

Дата:   29-08-06 17:32

не бе, не съм предубедем, ама съм мързелив [smile]. Затуй, от време на време, като не ме мързи, по важните ги хвърлям на двдта ама си ги оставям и на харда. Той като си стои във витринката не вярвам да се счупи. Ама като се занимаваш, можеш да ме открехнеш на колко вереме да го поскам че да не се изтрие информацийката, снимите демек [smilie11]

Автор: Airborne   
Дата:   29-08-06 17:34

в голямата ми кутия се върти един quantum big foot 2,1GB, закупен през далечната 1996та година и който почти не е спиран, като е работил на 200% натоварване (да речем, че е бил компресиран целия, беше си модерно[smilie5] ).
та значи, елементарна сметка показва, че диска е на 11 години и няма бадсектор, а се гаси рядко. други примери няма да давам, въпреки че имам

Дата:   29-08-06 17:35

Не, животът на диска зависи от качеството на захранването, от температурата на околната среда, от неговата собствена. Съвремените дискове за декстоп употреба са толкова несигурни, колкото и едно CD. На 100 компютъра, които влизат на сервиз в (тук името на фирмата), поне 10 са с изгорял харддиск, а друго 10 с лоши сектори по него(съответно прецакана/трудно въстановима информация).

Ценните неща се съхраняват в по няколко копия на различни видове носители, които се пазят грижливо при подходящи условия засъхранение. Ако backup-харддиска е включен непрекъснато с компютъра, то той не е никакъв бакъп диск. Между другото, можете да проверите в сайтовете на производителя на диска ви колко start/stop cycles има вашия модел диск - обикновено това число е между 40 000 и 60 000, което е разбира се само при идеални условия.

Дата:   29-08-06 17:38

Airborne, такова качество вече няма! Имам и аз стари дискове, които просто са железни, но при новите нещата не стоят така. Днес един диск е най-рационално да бъде заменян на 2 години с по-нов от гледна точка на сигурност. Иначе същият може да издържи и 5, но може и да не. Имал съм случаи с дискове да гърмят няколко дни, след като са продадени и запечатани с кутията. Малшанс, а на хората информацията им е по-ценна.

Автор: neddrag   
Дата:   29-08-06 17:38

Автор: sounder
Дата: 29-08-06 17:29

maxx 4-5 години е живота на HDD, махх
=======

Прав си, ако харда е включен към компютъра. Ако е в шкафа...

Дата:   29-08-06 17:41

Ако го включваш по веднъж месечно, за да копираш на него и после го прибираш в шкафа (препоръчително далеч от тонколони, мобилни телефони), той може и 20 години да не ти направи абсолютно никакъв проблем.

Дата:   29-08-06 17:42

не аз друго питах:
харда като се напълни го спирам и го вадя от компа. Логично е от време на време да го пускам и прочитам. Та въпроса мие е колко е това време - 1 година, 5 години?

Дата:   29-08-06 17:48

имш предвод колко време той ще пази информацията изключен ? отговор-много. на практика информация не се губи ако дискът не е включен.

Дата:   29-08-06 17:51

точно това имах предвид, благодарско PiToMeN [smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   29-08-06 17:58

като излезе блурей ще си запиша всички двдта на блу рей
после на новата система и така.....

Дата:   29-08-06 18:06

Blue-Ray излезе ;) Остава да се наложи като стандарт.
http://www.blu-ray.com/

Дата:   29-08-06 18:13

в смисъл на достъпни цени
двд то също излезе преди сумати време ама не се хвърлих на първите печки дето бяха по 2000$ и дисковете когато бяха по 10 кинта ами изчаках да станат 100 лв и дисковете по 50 ст [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: 323700930   
Дата:   29-08-06 22:34

проблема със Bluy Ray е че има и HD-DVD. и все още не се знае кой стандарт ще се наложи.

Дата:   29-08-06 22:54

аз си чакам кротко и записвам на Сони ДВД с АккуКОР технолигия [smilie5]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   29-08-06 23:07

какво е това васкир?