Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 350D software
Автор: pacy4   
Дата:   24-08-06 16:20

С какъв софтуеър си сваляте снимките от 350д на компютъра най-лесно? Пробвах с ACDSee, но файловете се преименуват, а exif-а се загубва, а после ме пита какава да е компресията в jpeg, вместо да си ги запази такива каквито са в апарата :( Със сони-то беше лесно- просто копираш снимките от картата. 350д-то не се появява като remuvable storage device :( Наложи се да му инсталирам драйвера.
Пробвах и с фотошоп- същата работа. Ако е нещо по настройките на програмите- обяснете моля.

Отговори на това съобщение
 Re: 350D software
Автор: IDA   
Дата:   24-08-06 16:38

С четец на карти. Освен че става много бързо и без всякакъв проблем, не хаби батерията на апарата. Иначе с Camera Window, което е програма от оригиналния софт, с който се продава комплектът. Щом вкараш кабела в USB порта и включиш апарата, прозорецът се отваря и прехвърлянето започва. Също става много бързо, но дърпа ток от батерията.

Дата:   24-08-06 16:46

На този Канон не само че трябва да вадиш батерията за да я заредиш, но и картата, за да свалиш снимките. Срамота. Дребни неудобства, но дразнят. Дано капачетата да издържат на постоянно отваряне и затваряне.

Публикацията е редактирана (24-08-06 18:24)

Автор: Стоев   
Дата:   24-08-06 17:42

Четец.

Автор: yan   
Дата:   24-08-06 18:58

издържат, издържат[smilie5]

Дата:   24-08-06 19:20

pacy4 написа:

> На този Канон не само че трябва да вадиш батерията за да я
> заредиш, но и картата, за да свалиш снимките. Срамота. Дребни
> неудобства, но дразнят. Дано капачетата да издържат на
> постоянно отваряне и затваряне.
>
Недей така де - аз имам 2 батерии у грипа и ги зареждам една по една - представяш ли се какво течение и хлопане на врати пада....[ezik] [smilie5] [beer]

Автор: 21   
Дата:   24-08-06 20:30

Има ли голяма разлика в скоростта на сваляне на снимки между тази с usb кабел и четец?

Дата:   24-08-06 22:16

тц

Автор: misho   
Дата:   24-08-06 22:23

Като взимаш четец, отваряй си очите, че на мен ми пробутаха такъв който не поддържа УСБ2, на опаковката не пишеше нищо и го взех на юнашко доверие, сега го подарявам, може и не теб!

Публикацията е редактирана (24-08-06 22:24)

Автор: netizen   
Дата:   24-08-06 22:49

EOS Utility - перфектно работи - складира ги по дати , кви капачки ви гонят в сънищата не разбрах :) MiniB усб кабел и всичко е ОК [smilie21]

Автор: imitev   
Дата:   24-08-06 23:35

Аз ползвам Cam2PC - работи без грешка....

www.nabocorp.com

Автор: ukk   
Дата:   25-08-06 00:26

аз съм си го настроил на стандартен РТР и така на всеки компютър ги свалям с Експлорера [smilie24] [smilie5]

а където има - с четец [smilie5]

Автор: nanapak   
Дата:   25-08-06 12:05

"Автор: pacy4
Дата: 24-08-06 16:46

На този Канон не само че трябва да вадиш батерията за да я заредиш, но и картата, за да свалиш снимките. Срамота. Дребни неудобства, но дразнят. Дано капачетата да издържат на постоянно отваряне и затваряне."

Пейси, верно мноу зле този Канон. Голема срамота!!!
Даже и капачката на обектива трябва да сваляш, ако ще снимаш! [ezik]
[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: sipey   
Дата:   25-08-06 14:51

Не само капачката трябва да свалиш, ами като я свалиш и на дисплея нищо не излиза.

Баси апарата - кво го хвалят толкоз??? [smilie18] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: vesselin   
Дата:   25-08-06 15:13

пейси, нещо не ти е инсталиран/настроен софтуера добре. при мен само като го боцна в УСБто и си излиза един прозорец дето ме пита искам ли да ги даунлоудна и каде да ги сложи.
пробвал съм и с експлорера - вижда се един ремовабле драйв, от който си ги копираш като от диск;
АСДСито верно се държи малко странно с имената на файловете, но не ги джепегва освен ако не му кажеш нарочно. може би си го инсталирал с някви странни настройки по подразбиране, някъф уизард ти се пуска...
изключи всякви възможни автоматики и ше се оправиш без друг допълнителен софтуер. виж за да си ги обработваш после верно ще ти трябват по-читави неща от тези на китовия диск...

Дата:   25-08-06 16:51

vesselin написа:

..при мен само като го боцна в УСБто и си излиза един прозорец дето ме пита искам ли да ги даунлоудна и каде да ги сложи....
Щастливец - при мен се отваря стандартния Виндоуски прозорец, Пикасата я спрях да не се отваря, ама не мога да спра и АдобеФотоДаунлодера, баси ...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   25-08-06 20:32

Vesseline, не съм инсталирал нищо от оригиналния диск, защотот го нямам. Свалих само драйвер от сайта на Канон, с който работи по този начин.
Мерси на всички за отгоровите. Полезни са си. Веднага ще си дръпна Cam2PC и EOS Utility.
Nanapak, не се е****й, щото ставаш смешен. Снимам и със Сони717 и нямам такъв проблем- хората са го направили да е удобен.

Автор: neddrag   
Дата:   25-08-06 20:58

pacy4, Ама то със всички еапарати е така. Е, вярно, че никона съм го настроил, като му бидна кабела, ми се появява като диск. Щото още не съм си купил четец.

първа  назад  1     всички  напред  последна