Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Магическото число е 10
Автор: n1x0n   
Дата:   24-08-06 10:56

Следващите 15 месеца всички ДСЛР-та в ниския и средния клас ще бъдат с 10 мегапиксела.
Дали е плод на маркетинг или на технологични ограничения - не знам, но нещо в мен ме кара да си мисля че този праг ще се окаже краен предел и за повечето от сапунерите.
Особено след като се оказа че 60% от потребителите на сапунери и 30% от потребителите на ДСЛР в ниския клас НИКОГА не ползват пълната резолюция на камерата си.

Възможно ли е 10МП да се окаже онази стойност, над която няма да има допълнителен интерес от масовия купувач?

Отговори на това съобщение
 Re: Магическото число е 10
Автор: apollo   
Дата:   24-08-06 10:58

Ще има как да няма... то това е като при малките деца: оная кола вдига повече - значи е по добра!:-)))))))))))))))

Автор: slivenski   

Много си прав... Познавам доста народ, които снимат на две-три степени под максималната резолюция на апаратите си... Ей така, за да пестят от картата... Пък иначе реват за много пиксели... [smilie23]

Автор: wfw   

винаги ще има интерес за повече...
как приятела ти ще има 16мп а твойта сапунерка ще има 10? няма ли да ти е кофти[smilie5]

според мен за сапунерка и 4мп са много:)

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-08-06 10:59

Даже ми се струват много.
Повечето хора около мен със спунери, се кефят на снимки с ниска резолюция, за разглеждане на монитор. Много малко са тези, които си разпечатват. На практика, най- голямата резолюция от която се нуждаят е тази, на която им е пуснат монитора. А това рядко е повече от 1600х1200 ;)

Автор: ksuhorukov   
Дата:   24-08-06 11:00

Според мен може. Незнам какво по-нагоре може да се иска от един апарат за масова употреба. Аз затова и чакам въпросното Д80 на Никон. Не виждам какво може да иска един непрофесионалист от един фотоапарат. Наистина незнам какво ново могат да ни покажат производителите. Може би високи нива на ИСО, високи скорости на затвора...за друго не се сещам.

МП3ки[smilie18]

Дата:   24-08-06 11:03

На мен за А4 и 2 мегапиксела ми стигат... Рабирам да увеличават пикселите но и размера на матрицата а така увеличават шума?!

Автор: джъмбо   
Дата:   24-08-06 11:08

ааааааааааааа друго си е да кажеш "пък моя апарат е 10 мп "

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-08-06 11:10

Принципно, фирмите нямат интерес да правят матрици с технологичния максимум - като качество и брой пиксели. На идея си нямам какъв е технологичният максимум за пиксели, но със сигурност е много над 30 Mpix.
Има и други параметри, които могат да подобряват... например брой кадри за секунда, оптика...

Дата:   24-08-06 11:13

брой кадри за секунда????? аз имам 8 к/сек ползвал съм ги само 1 път

средно ползвам 3-4 к/сек

Автор: graphic   
Дата:   24-08-06 11:17

Колкото се може повече МП (не Малки Принцове, а Мегапиксели) Колкото се може по-голям зум и колкото се може по-малка матрица [smilie18]

Автор: tofo   
Дата:   24-08-06 11:23

В по- малка и плоска сапунерка[beer]

Автор: nanapak   
Дата:   24-08-06 11:25

Никсъне, не си познал.

Само ми кажи колко чиновници гордо си правят текстообработката (купили са им компютрите САМО заради това) на машини по 2-3 гХца, с по Гб рам и последни редакции на Уиндоус и Офис?!? [smilie23]
А с тая работа ПРЕКРАСНО се справя едно изкопаемо ХТ (май 4.77 мХца беше) и първите ДОСовски Уърдове!!! [smilie24]
Колко от вас са виждали такова нещо и кога за последно?!? [ezik]

Дата:   24-08-06 11:31

В маркетинга няма крави, които да се доят безкрайно. Мегапикселите са крава, която за мен се е изчерпала.

Автор: carl_cox   
Дата:   24-08-06 11:35

n1x0n - напълно съм съгласен с теб за мегапикселите...

самият факт, че FZ потребителите(а и на другите подобни модели) в последствие се ориентират към 6 мегапикселовите NIKON D50/D70, CANON 10D, PENTAX-ите, доказава тенденцията да се търси качество пред мегапиксели...

Публикацията е редактирана (24-08-06 11:44)

Дата:   24-08-06 12:33

Нещата са от ясни по ясни но докато има хора които лесно се манипулират със сухи мегапиксели то ще има и високи продажби и добри безмозъчни клиенти и най накрая но най щастливи - производители и търговци...

Автор: aquarius   
Дата:   24-08-06 12:38

carl_cox,

Хубаво хортуваш, ама твоите впечатления са предимно от форумци сменили Панасониците с ДСЛР ( иа з съм такъв[thankyou].) Това са хора докоснали по един или друг начин до ИСТИНСКАТА фотография, и са осъзнали възможностите които един ДСЛР им дава. Опитай се да говориш с хора не посещавали този форум! [smilie5] [smilie10]

Аз отивам на сбирка с мои приятели, нося една торба с Хапаратура, и ме питат тва колко МП. МИ викам 6мп! [smilie7] И вземат да ми се смеят! Единия вади некъв сапун, 7.1 МП и вика е тва е фотоапарат, и скии колко е лек и малък! [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Ам ко да им обяснявам за ТТЛ, ИСО, МИСО, възможностите които дава ДСЛР и т.н.! Не те ли влече братче да разбереш за кво иде реч, ша са набутваш с ПИКСЕЛИ якоооооо!

АЙ че се улях, пък то бирено време! [beer] [beer] [beer]

Дата:   24-08-06 12:40

Ами точно на манипулацията със сухи мегапиксели мисля че и дойде края... спря да им е интерсно на хората.

Както всеки маркетингов трик и това се изчерпа. Те тия работи не се помпат до безкрай, имат си лимит.

Автор: deyo   
Дата:   24-08-06 12:44

Помня, че само преди 2г 6мп ми се струваха хипер много, аз тогава си снимах на 3.2, и ми се струваха напълно достатъчни [smilie5]

Според мен 20-25мп ще е границата, около която ще се задържи резолюцията на матрицата, и ще се наблегне повече на чувствителността. До тогава - покачването е с по 2мп на година [smilie25]

Иначе почти всички, които познавам, и които снимат с любителски фотоапаратчета по купони и т.н., снимат максимум с 2-3мп, независимо от това колко им позволява апарата.

Дата:   24-08-06 12:45

мечтател

Автор: deyo   
Дата:   24-08-06 12:48

Ако се развиват с досегашното темпо, до 5-6 години ще са стигнали 20мп :-)

Все пак си мисля, че бъдещето е на фовеоните, и по-натам ще се развие тази технология. Нужно е само един от големите да повлече крак [smilie3]

Автор: ibex   
Дата:   24-08-06 13:00

Да бе, тея фовеони що са ги заеб*ли?

Автор: Marillion   
Дата:   24-08-06 13:03

Освен пикселите, забелязвам, че манията на хората купуващи сапунерки е зума + заснемането на видео клип със звук.... вадя 350-то, питат ме колко мегапиксела е, след т'ва колко пъти му е зума, и след тва дали прави клипчета СЪС ЗВУК.. ми разочароват се хората...

не си ли е да бръкнеш в джоба, да си изкараш 7,1 мегапикселовото пентакс-че (за 400 кинта от промоция) или 8 мегапикселовото BenQ [smilie18] [smilie18] [smilie18] за 500 лв... и да кажеш - ей-тва е апарат, много пиксели, много снимки (пуцат на 1600х1200), клипчета.... сяк'ви екстри.

След т'ва вадя мегархивния DM PhotoClip и показвам mp3 плеъра.... и умират от яд

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

само дето не знаят, че т'ва плейва мп3 по-зле отколкото прави снимки... пълен ШИТ.

Дата:   24-08-06 13:06

Има много упорити слухове на нова Сигма ДСЛР на Фотокината, ще видим.

Автор: navy   
Дата:   24-08-06 13:08

Мен като ме попитат какво може фотоапарата аз се усмихвам и казвам само едно: да снима!

[smilie7]

После ме питат: Добре де, ами колко мегапиксела е? А аз: Достатъчно!

И не задават повече въпроси [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна