Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за Pentax K100D и евтината оптика на Пентакс
Автор: 2metraninja   
Дата:   17-08-06 16:35

Още когато се засилих към ДСЛР-ите се бях загледал по пентаксите и по- конкретно ist*DL, но като го хванах в ръце ми се видя много пластмасов и малък за лапите ми. А и със скромни възможности - 3 точки за автофокуса, 1600 исо, малко бавничък като цяло... Реших че не си струва парите тогава. Смених няколко марки и тела оттогава в ниския ценови диапазон и все още не съм намерил идеалното щастие. Та въпроса ми е към тези които са държали и снимали с К100Д какво е усещането в ръката и на материала сравнено с някой друг от малките ДСЛР-и.
И понеже не ми се дават много пари за оптика, как се представят евтините пентакски обективи в сравнение с пластмасовите обективи на другите марки - китовите на Канон и Никон 18-55, 50-200, 70-300, 100-300 28-105 и специално един петакс 28-90 3.5-5,6 който много ми допада като цена и фокусни разстояния.

Стана май дългичко, предварително благодаря за всички мнения.

Отговори на това съобщение
 Re: за Pentax K100D и евтината оптика на Пентакс
Автор: Cristinel   
Дата:   17-08-06 16:54

К100Д е малко по-голям от *ист ДЛ, 11 точки на автофокус - избираеми! Стабилизирана матрица! И двата обаче са до 3200 ИСО!
Аз си го харесвам - за тия пари - това!
Автофокуса е вече по бърз и сигурен - дори и на тъмно стига да е насочен към контрасен обект - на бяла стена не става!
Евтиния 75-300 не е добър
Китовия 18-55 е добър за пейзащи и архитектура улична фотография!
На М42 потвърждава фокус (работи само в средата) и е голям кеф ако имаш хубави стари обективи!

В павилиона го има - ходи го пипни най-добре!

Автор: rolla   
Дата:   17-08-06 16:57

Евтините обективи на Пентакс също са пластмасови.За 28-90 не знам какъв е,но мисля че не е за дигитално тяло а за филмово.Според мен е по-добре да се насочиш към обективи DA(черните със зелена линийка,като китака).Те са сравнително добри.Твърдите-още повече,а твърдите limited казват били най...
Имам 75-300 за филмово тяло и го ползвам на дигитално.Не е кой знае какво но не е и толкова лошо колкото изчетох преди да си го купя.Абе общо взето всеки си има собствени критерии за качество и е малко трудно да съдиш от изказвания на хора които не познаваш.Най-добре е ако можеш да тестваш някъде.

Автор: simbon4o   
Дата:   17-08-06 17:10

препоръчайте нещо около 300мм [smilie5]?

Дата:   17-08-06 17:14

Да, ясно за тестването, но съм в Пловдив, а тук го няма още. Хубаво е че е по- голям от ДЛ - той онзи беше като играчка направо.
И за субективизма ми е ясно, та затова питама как е в сравнение с другите евтини обективи, защото съм ги пробвал и имам впечатление и мнение за подобните на канон и на никон и на минолта.

Картинката, която вади китовия им как е в сравнение с китовия на каноните примерно? То може би донякъде ще е показателно и за подобните обективи в подобен ценови клас.
А бързината на фокусиране може ли да се сравни с УСМ-то на канон?

Автор: Manchev   
Дата:   17-08-06 17:19

Китовия е резачка, мен много си ме кефи. Иначе не мога да твърдя, че автофокуса е по-бърз от Канонския, защото просто не е. Иначе под евтина оптика какво разбираш-можеш за добри пари да си намериш такива стари стъкла, че да ти напълнят душата. [smilie5] 75-300 доколкото знам е гадничък, но DA 55-200 казват, че бил добър, в момента събирам пари за него.

Дата:   17-08-06 17:22

[smile] Евтина автофокусна оптика имам предвид. Механичните стари стъкла са си екства, но ако може да се снима автофокусно с нормално качество - това ми е за предпочитане. Иначе имам разни стари стъкла[beer]

Автор: WiShY   
Дата:   17-08-06 17:29

2metraninja лимитид серията им е страшно просто иначе ДА серията не е лоша. 55-200 е супер обективче, като за цената си. А китарата е доста приличен обектив...поне тоя на ист ДЛ де..ама мисля е същия и на к100д[smilie18]

Дата:   18-08-06 11:58

А какво ще рече FA серията им?

Дата:   18-08-06 12:10

Manchev, моя 50-200 лети от САЩ в момента ... ще го плащам при получаването и аз събирам още пари за него ....

Дваметранинджа, *ис ДЛ е по голям от 350Д така че .... а К100Д е с малко едвам забележимо по-голям от *ист ДЛ.. така че... а пък на мен ми е страшно удобен ....
Изчакай К10Д - той ще е тамън за теб по-размер!

Китака 18-55 е супер (многоо по убав от Канонския и Никонския - 350Д и Д50) - за пейзажи, къщи и улична фотография ...ама за портрет натюрморт и цветлета, цъ нестава баш!

Хубавите твърди обективи на Пентакс също са скъпи, та даже доста!

Публикацията е редактирана (18-08-06 12:10)

Автор: todorov   
Дата:   18-08-06 12:12

http://pentaxcamera.hit.bg/news.htm

http://www.bdimitrov.de/kmp/

Дата:   18-08-06 12:24

Кой знае - може и да поизчакам за този К10Д.
А щом е по- хубав китака от никонския, който на мен ми харешваше, значи ще съм доволен:)

А на todorov - специални благодарности, даже не съм предполагал че има такива страници.

Дата:   18-08-06 12:26

Christinel, блазе ти, за колко пари го взе, от Фотопавилиона ли?

Автор: todorov   
Дата:   18-08-06 13:05

2метранинджа, не на мен трябва да благодариш, а на създаделяите на сайта.
Първия сайт е на нашият съфорумец:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=5132

а втория на българин живеещ в Германия ... така че на мейла.

Между другото искам да споделя с Вас мнение на един от най-добрите фотографи, които познавам, но който поради ангажиментите си няма време да споделя с нас този форум. Та той каза, че твърдите обективи на Пентакс са отлкова добре оптимизирани и балансирани, че никоя друга фирма не може да се похвали със същото.

Дата:   18-08-06 13:28

Ясно де - аз благодаря за линковете[beer]

Дата:   18-08-06 13:49

Manchev, не е от павилиона - от едно познато девойче е! За сега са ми е казала само цената 180$, защото и връщат 50$ сед два месеца и тя не ми ги смята! Обаче ги е пратила по пощата! Дали ще има проблеми с доставката или не незнам - каза че е на нейна отговорност!

Дата:   18-08-06 14:20

Дано не е обявила стойността на колета, защото ще те накарат да ходиш по митници, да плащаш ДДС и чак тогава ще си го вземеш.
Ако е под 100 евро, не плащаш. Над 100 евро - плащаш ддс задължително и вече ако има мито - плащаш и него, макар че за всякаква фотографска техника май няма мито.

Дата:   18-08-06 14:22

еми обявила е 180 $, доставка 47$ ... ДДС - ше му мислим после [smile]

Публикацията е редактирана (18-08-06 14:24)

Дата:   18-08-06 14:24

Ухх, току що питах във Фотопавилиона колко ще ми струва да ми докарат един такъв и ме заболя сърчицето- 499lv s DDS i 6te e s garancia kam oficialniat vnositel. Толкова очаквах да е де, но някак си вътрешно си мислех, че може да е по-малко [smilie18]

Автор: rolla   
Дата:   18-08-06 17:26

една проба на FA-J 75-300.Снимано е в RAW,конвертиране с Роу Шутър Премиум като съм задал единствено настройка на sharp "-50" нищо друго не е пипано.:

цял кадър/ресайзнат:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/bwru6695.JPG
http://photo-zona.net/images/user2954/album1107/large/full.jpeg

Бленда 4.5/най-отворена/ на 75мм /100% crop/:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/uqdp8816.JPG
http://photo-zona.net/images/user2954/album1107/large/4_5.jpeg

Бленда 16 на 75мм /100% crop/:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/kcxx9751.JPG
http://photo-zona.net/images/user2954/album1107/large/16.jpeg

Ако някой иска мога да му пратя оригиналите(по 10мб на файл)

Публикацията е редактирана (18-08-06 17:52)

Автор: zdimitrov   
Дата:   18-08-06 19:39

А пък аз да питам:
От къде може да се намери преходник за M42 обективи ? [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   18-08-06 19:43

zdimitrov oт paviliona там има[smilie24]

Дата:   18-08-06 19:44

Аз от кога говоря за твърдите на Пентакс..особено лимитид..мисля че съм фффлюбен [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: zdimitrov   
Дата:   18-08-06 20:05

WiShY [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: ibk   
Дата:   19-08-06 01:11

zdimitrov, в павилиона продават преходници марка Bower. Не стават! Менте! Точка.
Най-добрия евтин вариант е, ако си намериш ЛОМО. Около 10ина лв е.
Иначе оригинален Пентакс - май беше към 30лв.
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна