Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми два различни типа цифрови фотоапарати
Автор: stancho_75   
Дата:   17-08-06 20:55

Здравейте! Искам да ви помоля за помощ за избор на два цифрови фотоапарата за различни цели.
Работя във фирма за производство на мебели и шефа иска да купим някакво апаратче за около 250-300 лв. Ще го ползваме за снимане на отделни мебелни модули и на цялостно монтирано обзавеждане. Всичо това ще се снима на закрито, така че едно от основните изисквания към камерата е да прави (за цената си де) добри снимки на закрито при естествено и изкуствено осветление. Освен това трябва да има доста широк ъгъл на снимане, понеже някой от обзавежданията са доста обемни. Резолюцията да е от порядъка на 3-4 Мпиксела. Това са основните изисквания към единия фотоапарат.

Другия е за мое лично ползване. Изискванията към него са по-големи;
- в ценовия диапазон 700-850 лв;
- резолюция между 5 и 8 Мпиксела;
- да прави няколко снимки при едно натискане на бутона за снимане с възможност за избор след това на по-сполучливата снимка;
- да снима видео с неограничена продължителност до запълване на паметта;
- по възможност със вградена светкавица;
- възможност за монтиране на статив;
- да има някаъв вид стабилизация на образа;
- възможности за напълно ръчни настойки на баланс на бяло, скорост, затвор, фокус;
- ако може да записва изображенията в некомпресиран вид (RAW или TIFF формат) ще е страхотно, но не е задължително.

Предварително благодаря на всичко който ще изкажат компетентно мнение по питането ми.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми два различни типа цифрови фотоапарати
Автор: ogimag   
Дата:   17-08-06 21:02

За първия апарат добавете един статив за трийсетина лева. Задължително за тези светлинни условия.
" възможност за монтиране на статив;"
Доколкото знам няма апарат дето няма тази възможност- особено на тази цена.
Айде сега другите...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: apollo   
Дата:   17-08-06 21:07

За втория виж на pmartinov офертата:-)))))))

Автор: obione   
Дата:   17-08-06 21:12

za vtoriq bih ti prepory4al panasonic FZ5 ima vsi4ko koeto iska6 no mai trudno se namira ve4e

Дата:   17-08-06 21:15

Видеото му е лошо и няма RAW:-)))))))))))))))))))))))))))

Автор: soleil   
Дата:   17-08-06 21:20

hahahah otivash v tehnopolis i tam ti gi davat i dvata takiva aparata ..ne e nujno da molish cql forum za takiva gluposti... ako shefa ti iska fotograf da mu snima mebelite po razbiram ..ama tova ne e sluchaq a i kato vijdam gore dolu kakuv aparat iskash otidi v tehnopolis i tam shte te opravqt katko se kazva..aide sus zdrave ..i bira za sichki[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: slivenski   
Дата:   17-08-06 21:33

panasonic FZ5 или FZ20 или FZ30... на старо... [smilie24]

Автор: dtokmakov   
Дата:   17-08-06 22:38

Аз мога да ти предложа перфектен Panasonic FZ20
с 1GB SD Card Lexar=650лв.
Апарата е в Пловдив, ако се интерсуваш пиши...

Автор: Gafa   
Дата:   18-08-06 09:40

Извикайте фотограф да ви снима нещата , поне твоя шеф ще спести 200-300лв от покупка на сапунерка , която после с радост може да я зафиче в най близкия кош[ezik]

Дата:   18-08-06 18:31

Абе то хубаво фотограф, ама всяка седмица да го викаме по 3-4 пъти на всеки монтаж да снима едва ли ще спестим кой знае колко. Пък и снимките ще се ползват основно за сайт в интернет и ЕВЕНТУАЛНО за непрофесионален каталог. А що се отнася до отиването е технонезнам си какво - знам че ще ме оправят там. И то много хубаво ще ме оправят, затова благодаря. Като знам основната част от продавачите колко са боси на тема това което продават - МЕРСИИИ. А и нали форумите са точно за това - който е по-напред с познанията и опита да помага на по-босите. Със здраве на всички отговорили.

Абе не виждам никой да препоръчва канон или фуджи?!?!?

Публикацията е редактирана (18-08-06 18:32)

Автор: behemoth   
Дата:   18-08-06 18:49

какъвто и апарат да изберете най-важното е осветлението да го докарате добре, ако то е ок почти всеки апарат ще направи сносна снимка.

Автор: Prakticar   
Дата:   18-08-06 19:00

Ами те, форумите, освен всичко друго са и за четене. И търсачки си имат даже.

Дата:   18-08-06 22:30

Съжалявам че пуснах темата тук. Надявах се на компетентно мнение (уж фото-форум), а получих основно нападки и глупави съвети. Благодаря на 2-3 които се опитаха наистина да помогнат и изказаха конкретно мнение по въпросите ми.

Автор: Prakticar   
Дата:   18-08-06 22:50

Компетентни мнения има бол, ама и питания като твоето има по три на ден. На хората им писна да предъвкват едно и също. Пусни търсачката, потърси назад, тези неща са обсъждани хиляда пъти.

Автор: niro   
Дата:   19-08-06 10:34

Мога да ти предложа и още един вариант - купувате апарат за ок. 1000 лв.[smilie24] , като съберете парите. Апарата ще си го ползваш, а и ще правиш снимките на шефа си. Само трябва да си организирате добре нещата като си в отпуска, да не се налага да снимате [smilie7] [smilie3]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   19-08-06 11:22

Много ми е интересно да видя после снимките на мебелите........

Автор: neikov   
Дата:   22-08-06 06:28

Купете си Вие личен апарат и така ще спестите парите на шефа Ви. Като [shtrak] снимате и вършите тази допълнителна работа ще си вдигнете рейтинга в службата. Препоръчвам Ви Panasonic FZ5, но не зная дали вече го има из магазините.[beer]

Автор: 323700930   
Дата:   22-08-06 07:50

Канон С3 ИС

за теб а за работата вземи Канон А520... жалко че не знам цените може малко да те по слъгвам

Автор: simbon4o   
Дата:   22-08-06 08:47

S3IS отова на 1000лв защо него?

Казах ти и в другия форум, за офиса е добре шефа да се бръкне по-така, а за теб и един FZ7 е идеален за тия пари. Обаче има и друго тия снимки за офиса ако ще и с апарат за 3000 евро да са ако не ги прави който трябва и както трябва пак ще си приличат на снимани с GSM като ги качиш в нета.

Дата:   22-08-06 10:43

Я вземи един Canon 300D втора употреба!:-)

първа  назад  1     всички  напред  последна