Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 close-up лещи за Panasonic FZ-30
Автор: ithilien   
Дата:   17-08-06 15:42

Не съм съвсем наясно с макро лещите, и искам да попитам, има ли някаква връзка между лещите и фотоапарата/обектива. Фотоапарата е панасоник FZ-30, кажете какви лещи могат да се ползват с него.

Отговори на това съобщение
 Re: close-up лещи за Panasonic FZ-30
Автор: zaiko   
Дата:   17-08-06 15:47

всичко, що има резба 55mm. https://photo-forum.net/forum/smileys/tongue.gif

Автор: ithilien   
Дата:   17-08-06 15:53

Ясно, подозирах го тоя отговор, но да си попитам все пак :)

Автор: Wildkid   
Дата:   17-08-06 16:01

Симбончо щи препоръча едни - той има същия апарат и кви чудеса прави с него направо не е истина.....ма си приготви пачка [smilie18] [smilie18]

Автор: simbon4o   
Дата:   17-08-06 16:10

в момента се има слух(реален, значи не точно слух) за 85лв да може да се поръча отвън DCR-250(като последната ми леща дето си взех, може да разгледаш от последните ми макрота) многоелементна +8 - +9 диоптъра и тя хич не е лоша на тия пари.

И понеже и една по-малък диоптър не е излишна(с мойта леща пеперудите им правя портрет, не влизат целите в кадър бих препоръчал някой nikon 4T или канонските около +3 - +4 диоптъра е добре като за втора леща. Можеш да вземеш и DCR-150 която е +4 ама няма да можеш да я комбинираш с другата, а като се комбинират стават около +13 и това си е един микроскоп!

Публикацията е редактирана (17-08-06 16:13)

Автор: icicle   
Дата:   17-08-06 17:46

simbon4o

каква е разликата между DCR-250 и Проксарните лещи комплект +1, +2, +4 D 55 mm ?

Публикацията е редактирана (17-08-06 17:46)

Автор: simbon4o   
Дата:   17-08-06 19:35

ако последните са 55лв от интернет магазина който мисля - разликата е огромна! DCR-250 не е една леща а система от такива и не дава аберации и мазане по цялата дължина на зуума, а другите повече от средата и малко по-нататък с известни компромиси не стават много много. Мажат и аберират здраво! Имам снимки със всичките в профила, то си и пише под снимките(повечето) в момента имам само +4 от оня комплект иначе имах освен тези и +10 ама ги продадох неотдавна.

първа  назад  1     всички  напред  последна