Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пътъване със самолет и фотоапарата
Автор: Its_me   
Дата:   15-08-06 13:43

След новите мерки по летищата и забраната да се носи какъвто и да е ръчен багаж (очаква се да остане трайна и/или постоянна мярка това), как бихте си сложили апарата в багажа? метални кутии или ?!

Лично съм виждал как се разтоварва/товари багажа от и/на самолета... и не е особено приятна гледката с хвърлянето на багажа...

Отговори на това съобщение
 Re: Пътъване със самолет и фотоапарата
Автор: Junior   
Дата:   15-08-06 13:48

sled novite razporedbi fotoparata ne se prekarva sas samolet.... nema nachin... ostava si fiksiran za kontinenta/darjavata

Автор: asahi   
Дата:   15-08-06 13:49

Зависи от апарата. Най-добре е да разделиш тялото и обективите (при ДСЛР) и да ги опаковаш поотделно, напр. увити в хавлия. После слагаш в средата на куфара (чантата) и отстрани слагаш другите багажи. Гледай да не са твърди. Металната кутия не решщава много проблема, щото тежи и може да ти разопаковат багажа за да проверят какво има в нея.

Автор: neuromancer   
Дата:   15-08-06 13:51

ако не дават да се носи ръчен багаж ще има да крадат по летищата...

Автор: n1x0n   
Дата:   15-08-06 13:53

От днес има облегчен режим, лаптопи и камери може да се качват в самолета.
Още инфо по въпроса:
http://www.baa.co.uk/

Автор: Manchev   
Дата:   15-08-06 13:53

е как така, значи ако отида на почивка и не мога да си взема с мен апарата, така ли??? Горките японци...[smilie19]

Автор: icicle   
Дата:   15-08-06 14:22

Manchev

не ги мисли японците, на тях камерките щели да им ги имплантират[smilie6]

Автор: KrisoK   
Дата:   15-08-06 14:54

Ами то само разтоварването на багажа да беше проблем...[smilie8] Нали се сещате на някои "прибрани" летища (каквото е и Софийското[smilie23])какво ще остане в багажа ви... Те разпарят сакове с точност до милиметър, за да измъкнат видяни на екрана 10 евро (една заспала позната ги беше оставила там), та си представям какво всенародно веселие ще настъпи при фокусирането на някой лаптоп или Д200 с екстри...[smilie9]

Автор: Solo-Evolution   
Дата:   15-08-06 15:28

ami moja aparat mina vchera..na letishteto v london...proverjavat s kucheta na izlizane..inache nikakyv rychen bagaj...knigi s ugovorki... passport i bilet tva e... ako znaete samo kyf e kef da ne se motat babi s chanti s bylgarska liuteniza :))))))

Дата:   15-08-06 15:32

solo ma kaf ti e aparatat???? aku e nekoi vivaset 6352, ne gi broi tia

Автор: Solo-Evolution   
Дата:   15-08-06 15:36

neznam kakvo minava ama telefoni nikakvi ne minavat...vsichko v bagaja..njama hyn myn !!!

Автор: CYPER   
Дата:   15-08-06 16:08

И аз треперя от сега - на 9-ти септември летя от Heatrow за БГ и много ми се иска да си взема апаратурата с мен - ползвам една Canon раница, в която ще мога да си сложа и други важни неща, които ще ми трябват.

Дано махнат забраните дотогова, че иначе няма да мога да го взема - абсурд да го сложа в куфара просто [smilie2]

Автор: IDA   
Дата:   15-08-06 16:16

Никога скъпи неща в куфар, само в ръчен багаж!!!
Загуби ли се куфарът, а това много често се случва, пиете една студена вода!!!

Надявам се да премахнат ограниченията за ръчен багаж. Иначе без апарат.

Автор: ken   
Дата:   15-08-06 16:36

//off topic
"Пътъване със самолет и фотоапарата" не е уточнено как да се чете.

Потъване със самолет и фотоапарата - в случая трябва да си вземеш водонепроницаема чантичка и в зависимост къде потъваш ще съобразиш за каква дълбочина

Пътуване със самолет и фотоапарата - -по-нагоре са ти отговорили

Автор: mad_rad   
Дата:   15-08-06 16:49

Няма как и българчетата да не олижат хубаво за пореден път американски или британски дупета (или въобще каквито има налични). [smilie24] Спряха една рускиня и я караха да си пие от виното или шампанско беше (не се сещам), за да удостовери, че не е течна бомба. [smilie18] Ако бомбаджията е печен ще му хване цаката... Параноици! [smilie23]

Автор: Стоев   
Дата:   15-08-06 16:51

При полет от Истанбул за Бахрейн имах възможността да видя през джама, как товареха багажа и в частност как се къса дръжката на сака ми, когато гадният пидираст със замах хвърляше от "влакчето" с багажа у самолетчето....[smilie9]

Автор: flipshot   
Дата:   15-08-06 16:56

Днес майка ми пристигна от Канада с Air france и не е имало проблем с лаптопа...

Автор: Стоев   
Дата:   15-08-06 17:11

Флипшот, наркотиците и пластичният взрив минаха ли безпроблемно?

Чакам доставката в уговореното време и на уговореното място - плащането е потвърдено.[beer]

Автор: neuromancer   
Дата:   15-08-06 17:31

той ако така и така ще се взривява след половин час, колко му е да пийне от каквато гадост си носи...
въобще това камикадзето трудно се неутрализира

Автор: Its_me   
Дата:   15-08-06 17:33

Стоев, да... и аз съм виждал колко задълбочено се засилват преди да хвърлят куфара от количката на транспортната лента на самолета..., не мога да си представя вътре да имам ценни и чупливи неща :(

Автор: Essenov   
Дата:   15-08-06 18:02

На мен как ми потрошиха subwoofer-a.. беше в сака увит в дрехи отвсякъде.
Резултатът: смачкано едното ъгълче (дървена е кутията на баса), магнитът от говорителя се отлепил и сцепил платката под формата на емблемата на мерцедес..
Та съветът ми е да не слагате техника в багажното. Ааа и не знам дали помагат ония лепенки "ЧУПЛИВО!"

Публикацията е редактирана (16-08-06 08:23)

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   15-08-06 18:18

Почти всеки път имам нещо пострадало по време на краткия път от багажното до самолета.
Преди половин година бях купил една ужасно скъпа ръчно изработена стъклария за майка си. Беше грижливо уплътнена в хартиена вата, увита в опаковъчно фолио с въздучни мехурчета и всичко това поставено в дървена кутия. Всичко беше сигурно и не можеше да мърда вътре... Кой да ти предположи, че тъпанарите са способни да счупят самата дървена кутия!

А по Нова Година, след като си разопаковах багажа в къщи, установих, че главата на статива е на две, а дръжката на водача откършена.

Имам и други случаи. Подавал съм апликейшън за възстановяване на щетите (в момента не мога да се сетя за името на документа), но нищо не се е случило оттогава...

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   15-08-06 18:30

Тъкмо се сетих...
Преди 3-4 месеца имаше голям скандал. Англичанин, който живее в Малта, на Хийтроу е бил помолен да сложи чантата с камерата си в багажа. Човекът е бил с доста такъми и се съгласил. Пристигайки в Малта, установява, че камерата някак си се е изпарила от багажа му. Последва лют скандал, няколко срещи с персонала на двете летища, пълен набор от процедури и документи... В края на краищата човекът не си получи нито камерата, нито обезщетението. Публикува писма в малтийските и английските издания на Independent и The Times. От Хийтроу заявиха, че са разочаровани от такова отношение към тях. Толкова засега. Човекът се беше нахъсал да съди до дупка, защото камерата си и досега не е получил обратно. Не знам какво е станало по-нататък. Малтийският Индипендънт клюкареше много около случая, ама скоро не се е появявало нещо друго.
Между другото, след публикацията на този англизанин, редакциите на вестниците бяха заринати от писма за подонби случаи.

Автор: jester   
Дата:   15-08-06 18:32

ЖАЛБА му викаме по болгарский, въпреки че не е точен превод на апликейшуън.

Добре де, аз доколкото разбрах, рестрикциите, тъй де, ограниченията, важат само за полети за, от и през Великобритания и за и от САЩ. Освен това забраната е за козметика, гелове, пудрички, мазньочи разни, вкл. лютеница, гримове, хапове, освен мноу важни р'иш ли, и бебешка храна (формула му викат тъпигьосите).

Аз ако бех камикадзе - антракс на хапчета в опаковка от Микардис с дълга и много официална бележка от чичо доктор и бебенце с мене, та да може у формулката да бутна малко интересни ингредиенти.

Дата:   15-08-06 18:45

dobra ideia... naistina

първа  назад  1     всички  напред  последна