Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Adobe Camera Raw
Автор: Manchev   
Дата:   15-08-06 12:14

Хора, преинсталирах си Photoshop CS2 и трябваше да сложа Adobe Camera Raw плъгин-а. Пратиха ми някаква версия, мисля че 3.3, и аз копирах 8BI файла във директорията Plug ins, но нищо не стана. Като отварям pef-файл(Pentax DL), ми пише Could not open the file because it is not the right tipe of document или нещо от сорта. Пробвах да сложа плъг-ина във директорията File Formats и пак нищо. Дръпнах от сайта на Адоуб версия 3.4, и пак не става. [ezik] Помагайте, че съм объркан. [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Adobe Camera Raw
Автор: navy   
Дата:   15-08-06 12:15

Рестартира ли шопа [smilie7]

Дата:   15-08-06 12:21

Мда, колкото пъти опитах, толкова пъти го рестартирах.

Автор: Георги   
Дата:   15-08-06 12:21

това не е плъгин ....

и не трябва да стои там, а във директория файлови формати............... пише го като разархивираш изтегления архив от сайта на адоби.

Дата:   15-08-06 12:23

Слагаш тука:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2\Plug-Ins\File Formats

Дата:   15-08-06 12:23

упс, то написано [smilie7]

Автор: didesignbg   
Дата:   15-08-06 12:31

абе за по-добре я сложи тука
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS2\File Formats
поне адоуб така казват..

Автор: n1x0n   
Дата:   15-08-06 12:36

За да работи и с Шопа и с Bridge, трябва да е там където didesignbg каза, но дори и да е където navy казва - пак трябва да работи поне с Шопа.

Изкара ли ти съобщение за Replace на файла с по-нова версия?

Дата:   15-08-06 12:44

Пробвах и там където каза navy, и където каза designbg. И нищо. Пробвах едновременно и на двете места, пак нищо. Мисля да скоча от някъде. [smilie5]

Автор: IDA   
Дата:   15-08-06 12:58

Имах същия проблем. Инсталираш първо CS2. В никакъв случай не го стартираш след инсталацията. Първо инсталираш ACR следвайки инструкциите на Adobe. Чак след това стартираш CS2. При това положение всичко, в това число и Bridge работи нормално. Успех!

Автор: didesignbg   
Дата:   15-08-06 13:00

не скачай, повтарям не скачай![smile]
смъкни си файла от тук http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3364, предполагам си сигурен че имаш цс2, а не цс. изключи всичко на адоуб, фотошоп, бридж, даже и вършън кю, ако ползваш де. разархивирай го на чисто място десктопа примерно, копирай го в папката погледни да не би да са ти инсталирани програмите в диск д. запиши го върху стария файл в папката където ти казвам, махни онзи от другата папка и ако си забутал някои на друго място също го махни. ами това е.
пробвай с друг файл от пентакса. ако не стане кажи откъде ще скачаме...

Дата:   15-08-06 13:04

Я кажи на какво ПЦ го мъчиш този CS2?

Дата:   15-08-06 13:08

Ще преинсталирам photoshop-а, и ще действам както IDA каза, пък после ако пак не става, ще скачаме.
n1x0n, на бая старичка пушка- 900mhz CPU, 256 SDRAM, 128mb ATi видео. Преди обаче си вървеше CS2, нищо, че докато чаках някой филтър да се приложи примерно, имах достатъчно време да си сваря яйца. [smilie18]

Публикацията е редактирана (15-08-06 13:10)

Дата:   15-08-06 13:13

ACR 3.4 не работи с повечето стари процесори, особено тези които са без SSE - разбирай Athlon-и от старите.

Дата:   15-08-06 13:14

Да не говорим как ти трябва долна граница 1GB RAM за CS2 версията...

Така че не скачай - ъпгрейдвай![smilie24]

Дата:   15-08-06 13:20

n1x0n, убавецо! Прав се оказа, с ACR 3.3 стана. Направо си отдъхнах. А иначе, че трябва ъпгрейд, трябва, но трябва доста да спестявам за това. Трябва ми нов процесор, а с него и дъно, и RAM, и т.н., така че засега карам с това. Хайде мерси за помощта.

Автор: graphic   
Дата:   15-08-06 14:42

Имах, а и все още имам същия проблем с домашния си компот и Adobe Camera Raw 3.4 Никсъне, къде беше, че си ми пропуснал темата от преди почти месец [smilie5]. Сега поне разбрах що не работи. Ъпгрей му е майката. ЦС2 го махнах - върнах стария ЦС. Оказва се че 768МБ РАМ не му стигат, за да работи както на мен ми трябва. Ааа и процесора ще трябва да се сменя, с Атлон на 1,3ГХз съм [smilie2]

Дата:   15-08-06 15:00

Thomas Knoll каза, че в ACR 3.5 е много вероятно този проблем с процесорите да го няма...

Автор: graphic   
Дата:   15-08-06 15:27

Ами дано да решат проблема[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна