Автор: all4pc
Дата: 17-08-06 17:21
Нека и аз кажа мнението си:
Аз също имам А610 и ползвам NiMH акумулатори.
Имам и супер-бързо зарядно устройство, което ги тъпче с 2000mAh, при което мноо яко греят и акумулаторите и зарядното, та...
А610 работи с 4 броя АА батерии, от опит знам че с 4 х 2500mAh можеш да направиш около 350 - 450 снимки (според това, колко използваш светкавицата).
Та А610 не може да смогне да изтощава батериите толкоз бързо колкото ги пълни зарядното!
Обаче при NiCd не е препоръчително (даже Е НЕЖЕЛАТЕЛНО) да се зареждат с толкова голям ток, освен че им се скъсява живота, могат и да се повредят!!!
Друго, което се сещам сега е, че не всички батерии могат да отдават голям ток при "честа, бърза" употреба, не знам колко консумира А610, но и това трябва да се има предвид (не съм спец, но го срещах някъде).
Общо взето - ако снимаш 200-300 снимки в седмицата - няма проблем да ползваш NiCd акумулатори стига да са ти с достатъчен капацитет, и да ги зареждаш с малък ток - 1/10 от капацитета им (по-добре си вземи бавно зарядно)!!!
Ако ще снимаш много вземи си бързо зарядно с микропроцесорно управление - защити по -dV, температура и време - най-доброто! и NiMH акумулатори и си ТИ.
Съжалявам ако спамя темата ти ;P
Публикацията е редактирана (17-08-06 17:24)
|
|