Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Блокаж
Автор: econdo   
Дата:   11-08-06 02:55

Взех си апаратче, втора ръка през ebay, Minolta S414, нов съм с дигиталките. Днес му взех батерийки, заредих ги, сложих и взех да чета инструкцията и пробвам, каквото пише как действа. Нащраках 10-20 снимки на ауто без проблем, прочетох и как се променя фокуса и като натиснах контролера му дисплея присветна и угасна и всичко друго угасна и копчалъците спряха да функционират. Само на помощния дисплей се появиха повечето иконки и трептят леко. Слагам го и на Off и пак без промяна и обектива не се прибира. Блокаж отвсякъде. Пълен индианец съм с такава техника и нямам идея какво става. Сериозен ли е проблема или нещо елементарно, да извадя ли поне батериите или по-добре да ги оставя вътре. Дайте някакви идеи какво да правя?

Отговори на това съобщение
 Re: Блокаж
Автор: tutttifrutti   
Дата:   11-08-06 03:28

може просто батериите да са се изхабили(не,че много разбирам,но на такова нещо ми прилича). сложи нови или просто изваи тези,като предварително цъкнеш на off,след малко и сложи и пробвай пак да включиш апарата.

Автор: dimi_borgir   
Дата:   11-08-06 03:29

Извади батериите, сложи ги пак и виж дали ще реагира. Това е единствения начин да прекъснеш тока.

Автор: wildkid   
Дата:   11-08-06 09:29

И ако стане номера с батериите - купи си някакви зарядни, тия "готовите" са боклук, да не говорим, че понякога продават и разни почти изхабени [smilie23] .
Ако не стане трика с батериите - носи го на сервиз, може нещо да се е ошашкало (изгоряло) вътре. Първо питай какво е колко ще ти струва, че може да се окаже по-рентабилно да си вземеш нова играчка......с покупките на старо на сапунери винаги има риск......

Автор: pmartinov   
Дата:   11-08-06 09:31

няма гаранция че батериите са били годни...

Автор: Sidewinder   
Дата:   11-08-06 17:37

"...днес му взех батерийките, заредих ги , сложих ги ..."

Прочети внимателно колко време е необходимо,за да се заредят напълно батериите. Възможно е просто да не си успял да ги заредиш. В последно време срещам да се продават комплекти от зарядни устройства и акумулаторни батерии с по-голям капацитет от расчетния. Примерно зарядно устройство UNOMAT, made in Germany, на което пише, че може да зарежда батерии с капацитет до 1800 mAh . A в комплекта влизат 4 броя батерии UNOMAT с капацитет по 2500 mAh ( всъщност с малки букви бише,че били по 2300 up to 2500 mAh [smile] , но това го видях по-късно). В такъв случай, времето за зареждане на споменатите батерии би трябвало да се увеличи с още поне 30%( на когото му се смята, да го сметне по-точно). Та мисълта ми е, че е възможно просто да не си заредил батериите както трябва. Дано да съм прав ( т.е. дано апарата да е наред). Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна