Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор между FX8 или FZ4...?
Автор: Bobster   
Дата:   11-08-06 15:56

Спрял съм се на тези два модела като FX8 е с по добри характеристики както и по малкия размер е с много голямо предимство, но незнам до каква степен ще ме спънат ръчните настройки. Ще го ползвам както за домашния фото албум така и искам да е с мене за да мога да ловя готини моменти които определено ще искам да излизат така както съм ги видял и да грабват окото и незнам до колко позволява това FX8-цата. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор между FX8 или FZ4...?
Автор: apollo   
Дата:   11-08-06 16:36

Пипни FX8 и си го сложи в джоба/без да плашиш продавача/виж дали ти харесва това положение и ако ДА - направо го взимай!

FZ4 не влиза в джобчето...

Автор: insefc   
Дата:   11-08-06 16:50

ако не те бърка размера вземи ФЗ4 - не е голям но не влиза в джоба [smilie24] Иначе ФХ8

Дата:   11-08-06 17:06

А примерно ако снимам един готин залез с FX8 ще се получи ли така както може с FZ4?
Има ли ръчен баланс на бялото и ръчни настройки на скороста и т.н. Дори и да са под формата на меню това не ме притеснява?

Публикацията е редактирана (11-08-06 17:30)

Автор: simbon4o   
Дата:   12-08-06 06:56

FZ серията има повече възможности!

Дата:   15-08-06 20:22

В какво повече се сътоят фъзможностите му, нека някой който е боравил с двата модела да си каже мнението!

Автор: pmartinov   
Дата:   15-08-06 20:27

ръчни настройки

Автор: simbon4o   
Дата:   16-08-06 07:13

и не само, свободата която дава голямото варио е за предпочитане винаги!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   16-08-06 10:37

Според мен FZ 4 е един пренебрегван апарат. Просто винаги е в сянката на FZ5 - 4 към 5 мегапиксела, видео със звук ... Относно видеото няма да коментирам. Ако ти трябва апарат за да снимаш видео то не това е решението сигурно ...
Относно резолюцията - тя е максимално 2304 х 1728 при FZ4 и 2560 х 1920 при FZ5. Според мен с FZ4 няма проблем да се вади 20 х 30 см., поне аз съм го правил с много добро качество. Правил съм веднъж експеримент с ресайз във Photoshop до 40 х 30 и става, макар да отпечатах само кроп във 20 х 30. Ако се ресейзне с Photoshop според мен резултата от FZ4 има достатъчно детайли в кадъра и освен това шума сигурно е по-малък отколкото при FZ5 - единия е 4 МП, а другия 5 МП, но при една и съща матрица! И тъй като излязоха заедно, сигурно софтуера, шумоподтискането и т.н. са им сходни.
Според мен FZ4 си заслужава за добрата оптика и за по-малкия брой пиксели върху същата матрица.

Автор: insefc   
Дата:   17-08-06 01:46

HSGeorgiev
Ако ги разпечаташ 20Х30 рзалика едва ли ще намериш в качеството но със сигурност и във шума няма да има

Автор: apollo   
Дата:   17-08-06 10:54

Всъщност видеото на FZ5 беше лошо така че едва ли ще е загуба липсата на звук при FZ4... 4 мегапиксела са напълно достатъчни за А4 а дори и за А3!

Да, и аз бих го препоръчал пред FX8. Виж ако FX 01 беше малко по евтин него но...

първа  назад  1     всички  напред  последна