Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 На море с апарат ?!
Автор: And0   
Дата:   11-08-06 05:26

Абе имате ли някакви притеснения като ходите на море апаратите. Смисъл, защото ми се струва, че там ще си скъсам спусъка от щракане [shtrak] Обаче ме притеснява къде да държа апарата. Ще съм с един приятел така, че ще е тъпо да стои винаги един на плажа, за да е до кошницата. Другото което е че малко ме е шубе да оставям чантата където и да е без надзор. Което ме навежда на мисълта, че на дискотека да отида и апарата да е в бунгалото, хотела или най-вероятно няква квартира значи да си скъсам нервите от притеснение :(
Дайте акъл как постъпвате вие :( Нямам кола.

Отговори на това съобщение
 Re: На море с апарат ?!
Автор: Снежанка   
Дата:   11-08-06 06:03

А пясъка и водата,тях къде ги остави? [cool]

Автор: neddrag   
Дата:   11-08-06 07:46

Ако си в хотел - нямаш грижи. На рецепцията приемат за съхранение такива ценности.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-08-06 08:11

Как не се страхувате да носите скъпи апарати на плажа [smile] Аз дори за моя FZ4 се страхувам да рискувам, пък какво остава за DSLR.

Както се казва в упътвънето на почти всеки апарат:

Care for the camera
• Do not shake or cause impact to the
camera. The camera may not be
operated normally or recording of pictures
may be disabled, or the lens may be
damaged.
• Sand or dust may cause a malfunction
of the camera. When you use the
camera on a beach etc., take care so
that sand or dust does not get into the
camera.
•When you use the camera on a rainy day
or on a beach, take care so that water
does not get into the camera.

Автор: dkork   
Дата:   11-08-06 08:21

Който го е страх от мечки не ходи в гората Мисля че пясъка е по-опасния враг

Автор: kingboris   
Дата:   11-08-06 08:35

Kak shte idesh na more i dori nqma da shtraknesh edin morski zalez ne vurvi[smilie21] az kakvo pravq kato sam na plaja si ostavqm aparata na retseptsiqta i nadvecher kato izlizam si go vzimam da poshtrakam ama pak tam e drugiq problem piqnskite vecheri te sa po opasni i ot pqsuk i ot vsichko[smilie19] prosto kogato izlizash da snimash samo tova shte pravish i tolkoz[smilie19] [beer] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   11-08-06 08:59

Аз си нося един Pentax WP на врата и си плувам с него:)

Автор: eXile   
Дата:   11-08-06 10:03

Слагам го във фоточантата, която има 2 закопчалки и един цип, който се откопчава трудно, та докато стигне до фотоапарата пича бая ще се озори ако не му знае цаката. Цялата чанта я завивам с един найлон, за да не влиза пясък и вода (въпреки, че по принцип би трябваво поне от пясък да е защитена). Мятам и презрамката през чадъра, който е здраво забит.
Така че за да се добере до апарата, нашия човек трябва да рови 5 минути на плаж пълен от хора в чужда чанта, или да изскубне чадъра, за да вземе цялата чанта, което е не по-малко подозрително за околните... Който иска да поема риска, аз съм отишъл на море, не на курс за СОТ-аджии...

Автор: Георги   
Дата:   11-08-06 10:05

eXile ако можеш да вържеш и един питбул за чадъра/чантата - перфектно! [smilie5]

Автор: Doriyan   
Дата:   11-08-06 10:08

Ехх, защо нямам куче ?!?

Дата:   11-08-06 10:08

[smilie5]
Не съм се сетил, дге[smilie5]

Ем това в случай, че мъкна цялата техника.
Иначе ако е само апарата с 50 1.7, примерно (което става най-често) си го слагам в мешката и си го оставям спокойно на брега като ходя да се къпя, стига да не забелязвам съмнителни субекти наоколо[smile]

Автор: wfw   
Дата:   11-08-06 10:19

за какво ви е апарат на плажа? освен да снимате голи мадами? като ще снимате залези, разни ваши хора и т.н. ще отидете не по бански и да се къпете и да си оставяте апаратите по земята:) ами ще отидете да снимате;)

Автор: SLR   
Дата:   11-08-06 10:40

eXile,ти ако сложиш и един надпис че вътре има лентова минолта,никой няма и да бръкне[smilie5]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   11-08-06 10:41

SLR, ти мани, ми и аз спрях да бъркам вече[smilie18]

Автор: neuromancer   
Дата:   11-08-06 10:53

аз като отидох на море без апарат знаеш ли какъв кеф ми беше [ezik]

Автор: PiToMeN   
Дата:   11-08-06 10:56

Аз с FZ7 карах водно колело и снимах като луд, малко пръскаше, за това го увих в една тениска и сенника сложих, за да не закривам обектива и така :) А на плажа - вземете момичета с вас, те предпочитат да се льпнат по прашки на плажа да хващат тен - така ем хората ще гледат тях, а не кошницата до тях :)

Автор: lrn   
Дата:   11-08-06 11:37

На море се ходи с деца, а в апарата не се слага лента за да има за повече фотощраци. [smilie5]

Автор: IDA   
Дата:   11-08-06 11:50

Напълно съгласен с WFW!

Когато ходиш на плаж, ходиш на плаж! Когато ходиш да снимаш, ходиш да снимаш! Съчетанието на двете носи куп рискове и дава плачевни фотографски резултати, най-малкото заради крайно неподходящите светлинни условия през дните, когато се печеш на плажа.

Автор: navy   
Дата:   11-08-06 11:53

И като си на 300-400 км. от къщи на почивка ти не си 100% на плаж. Все пак ти се снима, взел си си апарат - къде го държите - в хотела? В сейф? м?
Това пита човека...
Иначе е ясно, че е тъпо да го влачиш на самия плаж - за ко ти е?

Дата:   11-08-06 11:56

Нейви, шоту обичам да търъгна по плажа и по скалите около него и да снимам, примерно[smilie8]

Дата:   11-08-06 11:59

Ексиле, говорим за 19-21 часа вероятно, иначе е неразумно за снимане [smilie7]
А тогава нито нормален плаж... нито нощно къпане [smilie18]

Автор: japanese   
Дата:   11-08-06 12:00

Niama da hodish na diskoteka!

Автор: IDA   
Дата:   11-08-06 12:06

И сутрин рано, на разсъмване стават страхотни неща, особено когато започва да се показва слънчевият диск над морската повърхност. Половин час по-късно, вече е твърде "късно". Обикновено аз се връщам да си доспивам, а ако не ми се спи, отивам да снимам макро. Сутрин рано насекомите са най-малко подвижни, а обикновено няма и вятър.

Дата:   11-08-06 12:08

И такааа... като сте на Атопол примерно, някъде далече, взели сте си лични вещи, дрехи и т.н. и есте - фоточантата с филтри и обективи - КЪДЕ я оставяте, когато оставате само по бански някъде по плажа или във водата?

Автор: landstar   
Дата:   11-08-06 12:09

Приятелю драги: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ГО ВЗЕМАЙ НА ПЛАЖА!!! САМО ЩЕ СИ РАЗВАЛИШ И ПЛАЖА, А СЪС СНИМКИ ПРИ НАЙ-ВИСОКОТО СЛЪНЦЕ ПРЕЗ ДЕНЯ НЯМА НИКОГО ДА СМАЕШ! Послушай човек, дето се е хапал отзад с един олимпус, залят от вълните.

първа  назад  1     всички  напред  последна